Ana SayfaGüzellikYüz Şişliklerini Evde Giderme Yolları

Yüz Şişliklerini Evde Giderme Yolları

Yüz şişliği neden olur?

New Jersey’li dermatoloji uzmanı Margarita Lolis “İnsanlar pek çok farklı nedenden ötürü şiş bir yüzle uyanabilirler” diyor ve ekliyor; “yüz şişliğinin en büyük nedenleri yetersiz sıvı tüketimi ya da sıvı kaybı, sezonluk alerjier, fazla tuz ya da alkol tüketimi…”

İlk başta şaşırtıcı gelse de bol sıvı tüketimi ertesi güne yüzünüzde şişliklerle uyanmanıza sebep olur. Şişliklerin oluşmasının en yaygın sebebi de budur. Fakat burada bahsettiğimiz sıvı, daha çok asitli ve gazlı içecekler.

Unutmayın: gün içerisinde vücudunuza aldığınız sıvılar 3 litreyi geçmemeli.

Şişliklerin bir diğer sebebi de fazla tuz tüketimi. Tuz tüketimi artıkça, vücudunuzda fazla su tutulmasına neden olur. Vücutta tutulan fazla su ise yüzde ve gözaltlarında şişkinlik şeklinde yağ dokusu oluşturur. Yani, tuzdan uzak kaldığınız sürece yüzünüzde ve gözünüzde şişkinliklerin önemli ölçüde azalacağını gözlemleyebilirsiniz.

Ancak yüz şişliğiniz renk değişikliğini de beraberinde getirdiyse; tehlikeli bir deri enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz. Bu da yüz şişliği nedenlerindendir ve en kısa sürede acil servise görünmeniz gerekebilir.
 

              

 

Peki her sabah yüz şişkinliği ile uyanmak neyin belirtisi? İşte bu noktada beslenme düzeninizi de sorgulamak zorundasınız.

Yüz şişliği nasıl giderilir?

Yüz şişliğine ne iyi gelir sorusunun cevabının peşindeyseniz, kesinlikle doğru yerdesiniz! Özellikle soğuk etkili cihaz ve ürünlerin yüz şişliğine iyi geldiğinin altını çizmemiz gerek.
 

 

Eğer şişlik sorunu bir tek göz altınızdaysa; kullanılmış poşet çayları buzdolabınızda soğutarak da gözünüzdeki şişkinlikleri ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz. Özellikle yeşil çay, sıkılaştırma özelliği ile şişkinliklerinizi 10 dakika içerisine giderecektir.Ayrıca sabahları yüzünüzü soğuk suyla yıkamak ya da yüzünüzü soğuk süte batırılmış pamuk ile 3-4 kez üst üste sildikten sonra 15-20 dakika beklemek de en etkili çözümler arasında.

Kafein, bölgedeki kan dolaşımını destekleyecektir. Ya da Skyn Iceland Hydro Cool Firming Eye Gels gibi sırf bu iş için retilen göz altı maskelerini güzellik rutininize ekleyin.

 

Eğer tüm üzünüz şiş ise yüz şişkinliği nasıl giderilir?

Bu noktada yüzünüze buz kompresi uygulayabilirsiniz. Yeterince uyguladıktan sonra parmaklarınızla yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın.

Yeşim taşı ya da pembe kuvarstan yapılan Face Roller ürünleri de yüz şişlikleri konusunda mucizeler yaratabiliyor. Buzdolabında 10-15 dk beklettiğiniz face rollerınız ile yüzünüze masaj uygulayarak yüzdeki şişlikleri indirebilirsiniz.
 

 

Yüz şişliklerinden nasıl korunabilirsiniz?

Dr. Waldorf, özellikle tuza karşı hassassanız, gün boyunca su içmenin önemli olduğunu söylüyor. Uyurken kendinizi en az iki yastıkla destekleyin ki su yüzünüzde birikmesin. Ve eğer alerji mevsimi ise, antihistaminik almayı unutmayın!
 

 

Yüz şişliği makyajla nasıl kapatılır?

Makyaj artisti David Scott, en iyi çözümün kontür uygulaması olduğunu söylüyor. Açılı bir fırçayla Benefit Cosmetics Hoola Matte Bronzer gibi mat bir bronzerı kulağınızdan çene bölgenize kadar; elmacık kemiklerinizin altından uygulayın. Ayrıca cilt tonunuzdan çok açık olmayan bir concealer kullanarak iyi bir aydınlık etki yaratın.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI