Ana SayfaDekorasyonYüksel Ak'ın Alaçatı'daki Evi InStyle Home'da

Yüksel Ak’ın Alaçatı’daki Evi InStyle Home’da

Yüksel Ak, eşi Osman, oğulları Can Ares (8) ve Kaya (4) ile yazlarını geçirdiği Alaçatı’daki evini baştan sona kendi dekore etmiş. Modern ve renkli detayları ile öne çıkan bu bembeyaz evde, ailesiyle yazın keyfini doyasıya sürüyor.

Alaçatı Çamlık Yolu’na paralel sıralanan Arokarya Park Evleri’nden birinin önünde arabamızı durduruyoruz. Telefondaki dijital ses hedefe ulaştığımızı söylüyor. Burası ünlü eski model Yüksel Ak Rimer’in yazlık evi. Bizi bahçe kapısında o karşılıyor. Beline kadar uzanan dalgalı kahverengi hacimli saçları, güneşten bronzlaşmış harika teni ile göz alıyor. Upuzun ince bacaklarına çok yakışan beyaz mini şort üzerine kolsuz bir tişört ve desenli şık bir tunik giymiş. Kocaman sıcak tebessümü ile içeri buyur ediyor tüm ekibi. Yüksel Ak, 2000’de Türkiye güzeli seçildikten kısa bir süre sonra Londra’da katıldığı Dünya Güzellik Yarışması’nda üçüncülük unvanı alarak güzelliğini daha da tescilli bir hale getirdi. Modellik kariyerinde başarıyla yükseldikten sonra, sekiz yıl önce ilk oğlu Can Ares’in doğumuyla podyumlara ara verdi. İstanbul’da sekiz yıl yaşadıktan sonra 2005’te evlendiği iş adamı Osman Rimer ile doğup büyüdüğü İzmir’e dönme kararı aldı. Üç yıl önce tasarımlarını ortağı Elif Özbelge ile beraber yaptığı ‘Trenza’ markasıyla örgü çantalar üretmeye başladı. Rahat, kullanışlı ve şık örgü çantalar bunlar. “Bu yıl yenilik olarak markamıza plaj kıyafetleri de ekledik,” diye anlatıyor. Hatta üzerindeki de bunlardan biriymiş. 

Yazları ailecek geçirdikleri bu evi altı yıl önce satın almışlar. “Alaçatı’yı seviyorum, çocukluğum Çeşme’de geçti benim. Ayrıca akrabalarımız da yakınımızda burada,” diyor, evinin geniş verandasında otururken. Evi inşaat aşamasında aldıkları için malzeme seçimlerinde onun kararları belirleyici olmuş. 

110 m2’lik iki katlı, havuzlu geniş bir bahçe içindeki müstakil evin altında salon, açık mutfak, misafir tuvaleti ve bir yardımcı odası yer alıyor. Üst katta üç oda ve iki banyo bulunuyor. Tüm duvarların beyaz olması onun tercihi imiş. “Beyazı yaz evine yakıştırıyorum,” diye belirten Rimer, gri seramik taşla kaplattığı verandasında uçuşan beyaz ince koton perdeler, beyaz oturma gruplarında renkli desenli yastıklar kullanarak buraya enerji katmak istemiş. Evi dekore ederken yazları gitmeyi sevdiği Yunan Adaları’ndan özellikle Santorini ve Mikonos’tan ilham aldığını söylüyor.

Röportajın ve çekimin tamamı için InStyle Home Ağustos sayısını bayinizden istemeyi unutmayın!

YAZI SERRA AKAR
STYLING HANDE RAKICI 
PORTRELER SERHAT HAYRİ
FOTOĞRAFLAR   BURAK ELMALI

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI