Ana SayfaYaşamYenilenen Pera Palas kapılarını açtı

Yenilenen Pera Palas kapılarını açtı

Gerek Türkiye’de gerekse dünyada merakla beklenen Pera Palace Hotel, bugün (1 Eylül 2010’da) kapılarını açtı. İstanbul’un en değerli simgelerinden olan otel, tarihi dokusuyla ve yüksek hizmet standartlarıyla fark yaratacak.  

Beşiktaş Turizm Yatırımları AŞ tarafından 23 milyon Euro’luk yatırımla yenilenen Pera Palace Hotel, 2008 yılının Nisan ayından bu yana kapsamlı bir restorasyon-renovasyon sürecindeydi. Pera Palace Hotel’in tarihi niteliği, tüm çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürülmesini gerektirdi. 

Levanten mimar Alexander Vallaury’nin tasarladığı, kuruluş çalışmalarına 1892 yılında başlanan ve 1895 yılında açılış balosu gerçekleşen Türkiye’nin Avrupa standartlarındaki ilk oteli Pera Palace Hotel’in restorasyonu; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun denetiminde, bu proje için bir araya gelen akademisyen ve profesyonellerden oluşan Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirildi. Mimari proje koruma mimarlığı KA.BA Eski Eserler Koruma ve Değerlendirme Mimarlık; yeniden işlevlendirme ve iç mimarisi çalışması ise Metex Design Group tarafından yapıldı.

16’sı süit 115 odası bulunan Pera Palace Hotel, odalarının çoğundan eşsiz bir Haliç manzarası sunuyor. Binaya yeni eklenen ve İsviçreli ünlü SPA markası After the Rain ürünlerinin kullanılacağı SPA’da kapsamlı bakım hizmetleri verilirken, kapalı yüzme havuzu da hizmete giriyor. Otelin gün ışığı alan, yüksek tavanlı tarihi salonları ise; davet, düğün ve toplantılara ev sahipliği yapmaya hazır.

Pera Palace Hotel, yeme-içme mekanlarıyla da İstanbul’a yeni bir soluk getiriyor. Aydınların buluşma noktası olan efsanevi Orient Bar, yaz aylarında kullanılacak terası ile geri geliyor. Bir İstanbul klasiği olan Patisserie de Pera yeniden hayata dönüyor. Akşamüstü çayları piyano müziği eşliğinde yine Kubbeli Salon’da yudumlanırken, otelin yeni açılan ana restoranı Agatha, Orient Express’in en önemli durakları olan Paris, Venedik ve İstanbul’dan esinlenerek; Fransız, İtalyan ve Türk mutfaklarını bir araya getiriyor.

Pera Palace Hotel, giriş kapısının hemen önündeki klasik otomobili, fraklı ‘doorman’leri, Atatürk Müze Odası, Fransız pastanesi Patisserie de Pera, kültür sanat etkinlikleri, Orient Bar’ı ve daha birçok özelliği ile yerli ve yabancı konuklarına 100 yılı aşkın tarihinin izlerini hissettirmeye hazır. Tamamen yenilenmiş olarak kapılarını açan “İstanbul’un İncisi”, İstanbul’un simgesi olarak ışıltısını ve ihtişamını yeniden gözler önüne seriyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI