Ana SayfaYaşamYeni pet çılgınlığı: Minik domuzcuklar

Yeni pet çılgınlığı: Minik domuzcuklar

Akvaryumda yılan, avuçta tarantula ve çantada köpekten sonra hayvanlar aleminin evlerimize yeni adaptasyon fikri İngilizlerden çıktı. İngilizlerin başlattığı ve dünyaya hızla yayılan yeni trend “domuzcuklar”ı ağıllardan evlere taşımak oldu. Kendilerine domuz demek aslında çok doğru olmuyor çünkü bu hayvanlar normal boyutta bir domuzun fincana sığacak kadar küçültülmüş halleri. Dolayısıyla miniklere “teacup pig” adı veriliyor. Yeni Zelanda’da bulunan Kune Kune türünün bir varyasyonları. Küçük burunları, pembelikleri ve kıvırcık kuyruklarıyla gerçekten çok tatlılar. Fiyatları, boyutlarına göre 3200 TL’ye kadar artabiliyor.                                  

Fincan domuzlarının ilk alıcıları hayalgüçleri sınır tanımayan çift Victoria ve David Beckham, ardından Harry Potter’ın en yakın arkadaşı Rupert Grint olmuş. Karşı kıyıda ise domuzcuklar Florida’da alıcı buluyor ve burada kedinin daha uysal, daha sevecen ve oraya buraya sıçrama kabiliyetinden yoksun hali olarak tanımlanıyorlar. Ancak en az kediler kadar ilgi ve oyun meraklısılar. Domuzcuklar ağıllardan evlere geçerken gerekli terbiyeyi de almışlar, tuvalet eğitimleri var, 15-20 yıl arası da ömürleri. Tüylere alerjisi olan çocukların hayvanlarla iletişim kurmalarını isteyen ebeveynler için alternatif bir çözüm.
Diğer yandan, tahmin edilebileceği gibi, hayvan hakları organizasyonlarının da uyarıları gecikmemiş. Satılma amaçlı verilen ada kanmamak gerektiği, domuzcukların büyüyünce hiçbir kaba sığamayacağının altını çiziyorlar. Büyüyen domuzlarla baş edemeyen alıcıların terk ettiği 300.000 hayvan şimdiden barınaklarda.
Trend rüzgarı kurbanı onbinlerce Chihuahua modası geçince terk edildiği için büyük sefalet yaşıyor.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI