Ana SayfaTeknolojiYeni Kimlik Kartında Bulunan Gizli Özellikler!

Yeni Kimlik Kartında Bulunan Gizli Özellikler!

Çipli kimlik kartlarına geçiş süreci hızla devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre şimdiye kadar 45 milyon kişi, yeni çipli kimlik kartlarını almış durumda. Konuya dair yapılan açıklamalarda 2023 yılına kadar herkesin yeni kimlik kartlarına sahip olacaklarını ifade ediyor.

Yeni Kimlik Kartının Faydaları Neler? Yeni Kimlik Çipinde Hangi Bilgiler Var?

Yeni nüfus cüzdanının özellikleri nelerdir, yeni kimlik kartının ne gibi faydaları olacak gibi sorular merak ediliyordu. Yeni kimlik kartlarının en büyük özelliklerinden bir tanesi bilindiği gibi üzerinde bulunan elektronik çip. Bu çip, Türk vatandaşlarına pek çok konuda fayda sağlıyor. Özellikle kimlik doğrulama işlemlerinin 2023 yılında tamamen bu çip üzerinden yapılacak olması, sahteciliğin önüne büyük oranda geçecek.

Yeni Kimlik Kartıyla Neler Yapılabilir?

Yeni kimlik kartlarının içinde bulunan tek özellik çipli olması değil. Yeni kimlik kartları ile ilerleyen dönemlerde bazı kurumlarla yapılan anlaşmalar gereği farklı hizmetler alınabilecek. Türk vatandaşları oluşturdukları şifre ve parmak izi gibi ek güvenlik önlemleriyle beraber çok kolay bir şekilde işlemlerini halledebilecekler.

Yeni Kimlik Kartlarında Sahtecilik Yapılabilir mi?

Yeni kimlik kartlarının en önemli özelliklerinden biri de bu kartların kesinlikle taklit edilemez olması. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre, bir hayli dayanıklı bir yapıya sahip yeni kimlik kartları 10 yıl boyunca kullanılabilecek malzemeden üretiliyor.

Yeni kimlik kartları, vatandaşların her konuda güvenliklerini üst düzey seviyeye getiriyor. Öyle ki yeni kimlik kartlarında bulunan yongalar, vatandaşların fotoğraf ve nüfus bilgilerini güvenli bir şekilde kaydedebiliyor ve böylelikle yetkisiz erişim ve değişim imkanını sıfıra indiriyor. Ayrıca bu kartlarla birlikte vatandaşlar, kamu kurumlarındaki işlemlerini uzaktan da sağlayabilecekler. Ancak bu, tüm işlemler için değil sadece belirli işlemlerde yapılabilecek.

Yeni Kimlik Kartı Ehliyet Yerine mi Geçecek?

Yeni kimlik kartları ehliyet olarak kullanılabilecek mi? Sorusu hep merak ediliyor. Bu konuya açıklık getirelim. Yeni nüfus cüzdanı aynı anda hem ehliyet hem de banka kartı görevi görecek. Ulaşımda, bankamatik işlemlerinde, sağlık hizmetleri dahil olmak üzere pek çok hizmete erişimde yeni kimlik kartları kullanılabilecek.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI