Ana SayfaYazarlarSeni Öyle Seviyorum Yani...

Seni Öyle Seviyorum Yani…

Ve 31 yaşını bitirdi! Bu lafa çok kızacak biliyorum ama anlatamıyorum! Ona sorsanız 30 yaşını doldurdu! Buna o kadar inanıyor ki, en yakın arkadaşını bile inandırmış!

 

Yasemin aradı birkaç gün önce. Ayşe`ye bir sürpriz hazırlıyormuş. Ayşe 30 (!) yaşında olduğu için 30 kişiden onunla ilgili duygularını anlatan 30 ses kaydı alacakmış. "Ahhh!" dedim içimden "Seni de yemiş bizimki Yasocum!" 

 

Fakat kolay mı öyle 31 seneni birlikte geçirdiğin, birlikte büyüdüğün canınla ilgili düşüncelerini, duygularını 1-2 cümlede özetmelek? Mümkün değil! Dedim "Kapat Yasemin ben seni arayacağım! "

 

Aklımda cümleler uçuşuyor. Toparlayamıyorum. Onlarca anı geliyor aklıma güldüğümüz, ağladığımız… Aslında yakınlarımızla ilgili birkaç cümle yazmayı denemek lazım. Özetlemeye çalışırken ilişkinizi, öyle çok şey geliyor ki aklınıza belki de düşünmeyeli uzun zaman olan, öylesine farkına varıyorsunuz ki duygularınızın bu hızlı hayatın içinde ertelediğiniz. Teşekkürler Yasemin…

 

Cümleleri toparlamaya çalıştıkça kayboldum, kayboldukça bizi buldum. Uzun zamandır aynı evde yaşamıyorduk. Hayatlarımız da yıllar geçtikçe farklılaşmıştı. Değişik meslekler edinmiştik. Artık görüşebilmek için resmen randevulaşmak ve ajandalarımızda birbirimize yer açmak zorundaydık. Ama sevgimiz… İşte o değişmiyordu…

 

Biliyor musunuz, ben kardeşimi her gördüğümde gülümserim, çok uzun zamandır haber almamış gibi heyecanlanırım. Hatırlıyorum da, bir keresinde Ayşe uzun süre kalmak için Amerika`ya gitmişti. Daha haftası dolmamıştı telefonda birbirimizin sesini duyar duymaz ağlamaya başladığımızda.

 

Ayrı evlerde yaşamaya başladığımızda da ikimizin başbaşa geçirdiği günler vardı. Ortaköy`e giderdik mesela. Bütün gün kafelerde oturur, tezgahları dolaşır, fotoğraf çekerdik.

 

Sonraları, her ayın ilk haftası yemeğe çıkmaya döndü bu. O yemeklerde görüşmediğimiz süre içinde tüm olan biteni ayrıntısıyla anlatırdık birbirimize. Zamanla bu yemekler de unutuldu. Çoğunlukla özel günlerde, bazen tesadüfen görüşmeye başladık. Kardeşimle eski ilişkimizi özledim…

 

Bütün bunları düşünürken birden kağıda şunları yazdım: Hani hep derim ya, herhalde bir tek çocuğum olsa senden çok severim diye… Korkma, kaç çocuğum olursa olsun seni hep farklı severim. Sen benim çocukluğumsun, gençliğimsin, ilk sorumluluğum, ilk suç ortağımsın. Seninle yaşadıklarımı bir başkasıyla yaşamam, yerine bir başkasını koymam imkansız! Seni öyle seviyorum yani…

 

İfade edebilmiş miyimdir sevgimi? Anlatabilmiş miyimdir iki satır yazıyla? Biliyor mudur ne kadar değerli olduğunu, ne olursa olsun, ne yaşarsak yaşayalım? Anlamış mıdır?..

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI