Ana SayfaYazarlarDürüst Olmak İçin Ne Gerekli?

Dürüst Olmak İçin Ne Gerekli?

Dürüst olmak için ne gerekli? Ne demek ne gerekli mi dediniz? Zaten herkes dürüst olmalı! Siz de öylesiniz zaten! O kadar da zor olmamalı değil mi?

 

Değil!

 

Yalan dediğinizin öyle çok büyük olmasına gerek yok ki. Hepimiz her gün küçücük yalanlar söyleyiveriyoruz. Bakın kendimden örnek vereyim, bakalım size tanıdık gelecek mi?

 

 

Mesela yapılması gereken şeyler, aranması gereken insanlar var. Zaten taktım bu ara gerekliliklere! Oysa ben onları gerektiği için aramak istemiyorum. İçimden geldiği için aramak ve gönülden konuşmak istiyorum. Ama ondan önce karşılaşırsak vay halime. Edilen sitem karşısında “Henüz seni aramak içimden gelmemişti, bir gün aradığımda bu yürekten olacak” demek istiyorum ama ağzımdan ne kadar yoğun olduğumla ilgili yalanlar dökülüyor!

 

Ya da uzun zaman önce o gün için bir arkadaşımla sözleşiyorum ve o gün geldiğinde canım evden çıkmak istemiyor. Arkadaşımı arayıp “Canım bugün evden çıkmak istemiyor” demek istiyorum ve hatta bunu çok yakınımdakilere söyleyebiliyorum da bazılarına olmuyor işte. Ya beni yanlış anlarlarsa korkusundan başka bir bahane ileri sürüveriyorum. Offff…

 

Bir de tabi sorular var. Ben, bana sorulan her soruya asıl cevabı neyse o cevapla karşılık vermek istiyorum. Dolayısıyla cevap vermek istemediğim, benim hatta bir başkasının özel hayatını içeren sorular karşısında donup kalıyorum. Dün neredeydim mesela? Ya da evvelki gece gittiğim yemekte kimler vardı? Cevap versem masadakilerle ilgili sorular geliyor devamında. İstanbul’a ne zaman dönmeyi düşünüyorum? Eşimle aram nasıl? O yokken onu özlüyor muyum? Ailemle aram nasıl? Hooopppp! Bu sorulara malesef kitapta yazdığı gibi “Neden bilmek istiyorsun?” gibi bilgece bir soruyla karşılık verince olmuyor! Ben sormuyorum, siz de sormayın desem ukala, sizi ilgilendirmez desem küstah oluyorum. Aaaaa işte yine yalan söyledim!

 

E tabi bir de benim tamamen iradem dışında içine dahil edildiğim senaryolar var ki en çok bu durumlarda geriliyorum! “Falancaya senin adına şöyle söyledim, haberin olsun bozma” durumları yani. Şimdi bozsan bu senaryoyu yazanı yalancı duruma düşüreceksin, bozmasan sen yalancı olacaksın! Seç bakalım!

 

Bugün de buna yükseldim anlayacağınız. Aslında uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir konu da işte bugün artık ne olduysa 😉

 

Ben ümidimi kaybetmeden, etrafımda verdiğim dürüst cevapları samimiyet olarak algılayacak, belki önce hoşuna gitmese de uzun vadede benim yanımda olacak insanların hayatımda çoğalmalarını diliyorum. Tabi bunun için benim de biraz daha cesur olmam gerekiyor… Ha gayret!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI