Ana SayfaYazarlarYaz Makyajı

Yaz Makyajı

Dünyaca ünlü birçok makyaj artisti; “Görünmeyen makyaj, en iyi uygulamadır.” diye haykırırken, dergilerde gördüğünüz  makyajlardan, gelin makyajlarına kadar tüm uygulamalar doğallıktan yanayken, yaz makyajı dediğimizde çantalar dolusu malzeme ve yoğun dokularla uygulama yapmanız büyük bir bilinçsizlik olur.

Havaların ısınmaya başlamasıyla cildinizde gitgide ağırlaşan makyaj hissine, sıcaktan fazlasıyla nemlenen yüzünüze, kalıcılığını uzun süre korumayan makyajlara canınızı sıkmak yerine, 5 temel malzeme ile hep aradığınız taze, parlak ve ince yaz makyajını yapmanın ne kadar kolay olduğuna beraber bakmaya ne dersiniz?

Nemlendirici :

Yazın terleme ile daha da artan nem kaybını en aza indirgemek için uygulamanız gereken en önemli savunucuların başında nemlendirici geliyor. Nemlendirici alırken dikkat etmeniz gerekenlerden ilki, cilt tipiniz.

Yağlı bir cilde sahipseniz muhakkak yağsız nemlendirici tercih etmeniz gerekirken, kuru bir cilde sahipseniz, yoğun nemlendirme özelliği olan nemlendiriciler seçmelisiniz. Nemlendirici seçmenizi belirleyecek olan bir diğer faktörlerden ikincisi ise; güneş koruma faktörü. Güneşin zararlı UVA/UVB ışınları cildinizde herhangi bir yansıtıcı/koruyucu yoksa evden çıkıp markete giderken bile cildiniz tarafından hızla emilir. Özellikle sıcaklıkların yükseldiği ve havanın daha yakıcı olduğu zamanlarda, içeriğinde güneş koruma faktörü olan nemlendiriciler ilk seçiminiz olmalıdır. Koruyucu kullanmadan güneşe maruz kalan ciltlerde, güneş lekeleri, ince kırışıkların derinleşmesi, nem kaybı, cilt elastikiyetinin azalması, cildin kuruması hatta uzun süreli durumlarda üst derinin yanması gerçekleşebilir.

Tüm bu riskleri ortadan kaldırmak için ise insan cildinin minimum güneş koruma ihtiyacı olan SPF 15 ve daha yüksek faktörlerinin bulunduğu nemlendiriciler yaz makyajının temelini oluşturur. Nemlendirici yüzünüze makyaja başlamadan minimum 5 dakika önce sürmenizi ve cildin kremi emmesi için bir süre vermeniz gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Kapatıcı :

Neden fondöten değil de kapatıcı?” sorusu ile başlayabiliriz.

Yüzünüzde genel olarak kapatmanızı gerektiren kusurlarınız yoksa, genel yerine bölgesel baz makyajı yapmak cildinizi minimum malzeme ile maksimum sonuca ulaştırır. Nemlendirme aşamasından sonra, cildinize baktığınızda burun kenarları, kaş kemikleri ve kaş ortası, dudak kenarları ve göz altları gibi bölgelerde renk farklılıkları görebilirsiniz. Doğru adım bu tip problemleri cildinizin birebir renginde bir kapatıcı ile bölgesel olarak çözmektir. Böylelikle cildinizin daha az malzemeye maruz kalacaktır. Kapatıcıyı fırça yardımı ile uygulayabileceğiniz gibi, parmaklarınızı kullanarak da uygulayabilirsiniz. Ancak hangi yöntemi kullanırsanız kullanın en önemli nokta, malzemeyi görünmeyene kadar cildinize yedirmeniz gerektiğidir. Bunun için kapatıcılığı yüksek ancak kıvamı oldukça ince kapatıcılar kullanmalısınız.

 

Maskara :

Sadece kirpik kıvırma makası ve maskara ile muhteşem bir göz makyajı yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Baz makyajını oldukça basit tamamladıktan sonra, kirpiklerinizi göz ovalinize uygun bir kirpik kıvırma makası ile iyice kıvırın. Göz ovalinize oturmayan makaslar, göz kapaklarınızı sıkıştırabilir ya da kirpiklerin her bölgesini tek seferde kavramayabilir. Piyasada daha geniş ya da daha dar ovallikte çeşitli kirpik kıvırma makasları bulabilirsiniz. Kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra gözlerinizin ne kadar büyük ve canlı göründüğünü fark edeceksiniz. Maskara sürerken, üst kirpiklerinizin orta ve dış kenarları için fırçayı yatay tutarak ve fırçayı mümkün olduğunca kirpik dibine oturtarak ileri doğru zigzag hareketlerle sürmeniz gerekir. Üst kirpiklerin iç kısımları ve alt kirpikler için maskara fırçanızı dik tutarak her kirpiği renklendirebilir, oldukça dolgun bir görünüm yakalayabilirsiniz. Yaz makyajında maskara sürerken o canlılığı kaybetmemenin en önemli formüllerinden biri de, yapış yapış olmamış, topaklanmayan kirpiklerdir. Maskara uygulamasından sonra bu tip bir sorun ile karşılaşırsanız, kaş tarama fırçası yada kirpik tarağı gibi makyaj asistanları ile kirpiklerinizi tarayarak ayırmanız gerekir. Farklı renk maskaralar ile yaz ruhunu yaşayabilir, gözlerinizin rengini ortaya çıkartabilirsiniz.

Allık :

Konu yaz makyajı olunca, yanaklardaki o masum pembeliği unutmak olmaz. İlk olarak allık sürmenin mantığını öğrenmeliyiz. Allık; cildin özellikle baz makyajı uygulandıktan sonraki tek ton rengini kırmak, sizi daha dinamik ve sağlıklı göstermek için sadece elmacık kemiklerinin üzerine oldukça hafif uygulanan bir makyaj adımıdır. Dolayısı ile yanaklarınızda yoğun miktarlarda allık görmek sizi daha sağlıklı göstermek yerine daha “allıklı” gösterir. Krem allıklar uzun süre ciltte kalabilen krem yapısı ile özellikle parmakla uygulandığında oldukça hızlı ve kusursuz sonuç veren bir üründür. Cildinizin rengine göre seçtiğiniz allığı, nereye uygulayacağınız konusunda ise ufak bir çözüm sunmak isterim. Aynaya baktığınızda en mutlu gülümsemenizi yapın, burnunuzun iki yanında kalan o yuvarlak etli kısımlar varya; işte tam da orası allığın uygulanması gereken yerler. Allığı yanaklarınızdan başlayıp elmacık kemiklerinizin üzerine doğru oval hareketlerle cilde iyice yedirerek uygulayın. Unutmayın tek seferde yoğun miktar allık sürerek onu hafifletmek, azar azar ve kat kat uygulanan bir allığın doğallığını hiçbir zaman vermez.

Hem yanak hem de dudak için uygun olan krem renklendiricilerden seçerseniz eğer, makyajınızın geri kalanı oldukça sade olduğu için, yanak-dudak uyumunuz muhteşem olacaktır.

Pudra :

İlk adımda doğru seçtiğiniz nemlendirici, cildin parlamasını alıp cilt için oldukça uygun bir baz sağlamıştı. Yine de kısa zamanda parlamaktan şikayetçi iseniz, yaz ayları için oldukça uygun olan piyasada Translucent / Transparent/ Loose  isimleri ile bir çok markada kolaylıkla bulacağınız pudralar size çözüm olacaktır. Pudrayı ister pudra fırçası, ister pudranın içinden çıkan sünger disk ile sürün yapmanız gereken en önemli şey;  pudraya batırdıktan sonra sallayarak, üfleyerek veya vurarak üzerindeki fazla malzemeyi atmaktır. Böylelikle hem cildinizi matlaştırmış, hem de makyajınızı yüzünüze yeterli miktar ürünle sabitlemiş olursunuz. Yoğun sürülen pudralar, minik tüyleri, ciltteki pütürleri daha çok ortaya çıkartırken, cildinizi de gözeneklerinizi tıkayarak havasız bırakmasına neden olur. Elmacık kemiklerinin üzerindeki aydınlık ve parlak alanlara bayıldığımız için, pudrayı sadece göz altları, burun üzeri ve kenarları, alın ve çene bölgesinde kullanın.

5 malzeme ile oldukça hızlı bir zamanda yapılacak muhteşem yaz makyajı işte bu kadar kolay.

 

Cheers!

 U.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI