Ana SayfaYazarlarSergi mevsimi başlıyor!

Sergi mevsimi başlıyor!

Yazın gelmesiyle şehirdeki sergiler de durgunluğa girmişti ancak çok yakında harika şeyler göreceğiz ve onları buradan sizinle mutlaka paylaşacağım. Şu sıralarda ise İstanbul Modern`de görmeden geçilmeyecek bir sergi var. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle, İstanbul Fashion Week kapsamında gerçekleşen “İstanbul Contrast sergisi 19 Eylül`e kadar devam edecek.

İstanbul Modern sergiyi şöyle tanıtıyor: "Dice Kayek markasının yaratıcıları Ece ve Ayşe Ege’nin İstanbul’u simgeleyen tasarımlarını bir araya getiren “Istanbul Contrast” sergisi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle 26 Ağustos’ta İstanbul Modern’de açıldı.

Dünya üzerinde geçmiş ve bugünün en çarpıcı biçimde harmanlandığı şehirlerden biri olan İstanbul’un görkemli tarihinin yeni yüzü Dice Kayek koleksiyonunda bu kez ters açıdan yorumlanıyor. Dice Kayek, İstanbul’daki karşıtlıkların yarattığı değeri 26 farklı tasarımla ortaya koyarken, her giysi kentin farklı bir yüzünü simgeliyor.

Sergide, Dolmabahçe Sarayı Kış Bahçesi’nin büyülü güzelliği, dantellerle bezenmiş bir kıyafette; Galata Köprüsü’nün ferforjeleri ise metal parçalarla işlenmiş bir başka siluette karşımıza çıkıyor. “Kubbe”, “Kumru”, “Lokum”, “Galata”, “Topkapı”, “Lale”, “Kaftan” ve “Boğaziçi” bu özel giysilerden sadece birkaçı.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ve İstanbul Moda Akademisi’nin (İMA) organizasyonu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle, İstanbul Fashion Week kapsamında gerçekleşen “İstanbul Contrast” sergisi 26 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında İstanbul Modern’de izlenebilir."

Dedim ya, güzel şeyler göreceğiz diye; Dice Kayek ile başlıyorsak gerisini siz düşünün. Pek sevgili sonbaharın gelmesiyle, hafta sonu sergi gezme keyfime dönüş yapacağım şu günlerde, böylesine bir açılış yapmaktan çok mutluyum. İstanbul sergilerini sıkı sıkı takip ederken ay sonuna soğru bir de Paris gezisi yapıp orada bayıldığım şeyleri de sizinle paylaşmayı düşünüyorum. Sonnaharı ve kışın gelişini seviyorum!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI