Ana SayfaYazarlarAlınacak kitaplar var!

Alınacak kitaplar var!

Şu ara piyasada o kadar çok alınası kitap var ki, buraya hangisini yazacağımı şaşırdım açıkçası. Malum, kış aylarındayız. Akşam eve gidince kokulu mumlarınızı yakıp, kitap okuma vakti. Şimdi önereceğim kitapların hepsini tadına doyulmaz bir zevkle okuyacaksınız. Bundan eminim. Hatta kefilim!

Coco Chanel/Rüya Gibi Bir Hayat – Alfonso Signorini – Turkuvaz Kitap: Kesinlikle kaçırmayın. Coco Chanel hakkında, Türkçe`de ilk defa roman türünden yayınlanan kitap bu. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıllarda   birinde Anna Mouglalis`in, birinde  ise Audrey Tautou`nun oynadığı iki Chanel filmi izledik. İkisinde de bu muhteşem kadının farklı yönleri anlatılıyordu. Kitapta ise iki filmde de hiç görmediğiniz olaylarla karşılaşacaksınız. Öyle bir hayat hikayesi ki, aslında tarifi yok. Kitabın dili de son derece akıcı. Ben o kadar söyleyeyim. Büyülenmek isteyen alsın okusun.

Burcunuz ve 2011 – Susan Miller – Pegasus: Bu kitabı bütün yıl elinizden düşürmeyeceksiniz. İyisi mi hemen alıp bir köşeye koyun. Şimdi belki diyeceksiniz ki; sadece kendi burcumu okyacaksam neden koca kitabı alayım? Öyle değil işte; şahsen ben hem kendimin hem de etrafımdaki pek çok kişinin 2011`iyle ilgileniyorum. Sene sonunda Bütün burçları okumuş olacağıma eminim o yüzden. Kendiminkini derhal okudum tabi. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki; kitaptaoldukça detaylı bilgi veriliyor.

Sunset Park – Paul Auster – Can Yayınları: Paul Auster diyinceakan sular durur. Tam manasıyla bir kelime sihirbazı! Bir kitabın içine çekilmek istediğiniz anda, okumanız gereken yazarların başında gelir. Auster`İn bu son kitabı hakkında fikir sahibi olmanız için hemen arka kapak yazısını aktarıyorum:

"Brooklyn, Paul Austerın her köşesini özümsemiş olduğu kendi coğrafyası. Son romanı da, Floridada başlamakla birlikte yine gelip Brooklynin Sunset Park semtinde düğümleniyor. Çocukça bir ağız dalaşının kaldırılamayacak kadar ağır bir vicdan yüküne dönüşmesi sonucunda, doğup büyüdüğü yerden, içinde yetiştiği ortamdan, ailesinden ve arkadaşlarından, kendi geçmişinden ve hatta geleceğinden kaçan bir gencin acılı öyküsü. Pişmanlık, avarelik, aşk, umut kıvılcımları, günlük yaşamın çetin koşullarında bulunan geçici çözümlerin bir araya getirdiği kişilerin dayanışması… Bu kişilerden her birinin kendi kişiliğinin penceresinden dünyaya bakışı… Sunset Park, Paul Austerın bütün diğer kitapları gibi bir solukta okunacak bir çağdaş edebiyat başyapıtı."

"Tutkulu bir edebiyat… Yaşadığımız zorlu ve belirsizliklerle dolu çağda, Auster bize aşkın, sanatın ve her şeye rağmen hayatta kalabilmenin mucizesini anlatıyor." Donna Seaman, Booklist

"Austerdan yine ustalıkla yazılmış bir metin… Sevginin gücüne, kaybetmenin acısına, pişmanlığın ve öfkenin yarattığı dinmek bilmez sızıya dair unutulmayacak bir hikâye." Jane Ciabattari, New York Times Book Review

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI