Ana SayfaYazarlar2016`nın Yanıltan Mesajı: Merkür Retroları

2016`nın Yanıltan Mesajı: Merkür Retroları

 2016’nın YANLIŞ MESAJ DÖNEMLERİ: Merkür Gerilemeleri

Bir gezegen nasıl geri gidebilir ki?

Hiçbir gezegen geri gitmez. Hızları yavaşladığında Dünyadan bakılınca geri gidermiş gibi görünürler. Şehirlerarası bir otobüstesiniz. Otogarda durdunuz. Aşağı inmediniz. Camdan bakıyor kimbilir hangi anıda kayboluyorsunuz. Yanda duran otobüs aniden geri gitmeye başladı. Bu size kendi otobüsünüz ilerliyor hissi yaşatır. Bir yanılsamadır. Yandaki otobüs ilerlediğinde sizin otobüsünüz duruyorsa geri gidiyormuşsunuz gibi bir his yaşarsınız. Bu da bir yanılsamadır. İşte tamda bu yanılsamadır Merkür’ü Dünyadan bakınca geri gidiyormuş gibi gösteren.

Dünyadan bakılınca bir gezegenin geri gidiyor gibi görünmesi her zaman başa bela bir durumdur. Hangi gezegen olursa olsun gerileyen bir sorun yumağı bizi bekler.

Merkür gerilerken ne tür sorunlar yaratır?

Merkür gerilerken iletişim biçimimiz ve iletişim ile haberleşme araçlarımız bozulur. Özeti budur!

Nedir iletişim biçimi: doğru anlama ve doğru anlatma. Tersi nedir yanlış anlama ve yanlış anlatma. Gerilerken yanlış anlar olayı saptırarak yanlış anlatma eğiliminde oluruz.

Nedir iletişim araçları: otobüs, vapur, tren, tramvay, araba, otomobil, cep telefonu, tv, bilgisayar, ıpad, sosyal medya, web siteleri, gazeteler, yazılı ve görsel medya, sözler ve yazılanlar ile söz vermeler, sözleşmeler, imza atılan her durum ve olasılık. Elektronik araçlar, ev aletleri, el aletleri.

Liste uzar. Bozulanlar ve tamir bekleyenler bu dönemde artar. En çok da kafalar bozulur.

Kafanızı bozan her şey büyük ihtimalle yanlış anladığınız şeydir.

Mesajlar yanlış yere gider, yanlış kişilerden mesaj gelir, imzaladığınız her şey pişmanlık yaratır, söz verir sözünüzde duramazsınız, yazar yazdıklarınızda hata yaparsınız, bozulan araçlar tamire gider ve çok uzun süre geçtiğinde bile tamir yapılamaz, tamire gitmeyenler kendi kendine düzelir.

Yanlış anlamalar ayrılık yaratır. Küsmeler, kırılmalar tam da bu dönemde çoğalır.

Parasızlık ve yanlış yere para harcama, yanlış yatırıma yönelme, yanlış kişiye hayvan sahiplendirme gibi birçok pişmanlık faktörü ortaya çıkar. En iyisi iletişimi minimumda yaşamaktır.

Merkür Gerilemesinin Hiçbir Yararı Yok mu?

Olmaz mı?

Issız bir adaya düştüğünüzü hayal edin ne yaparsınız? Ya da elektriklerin veya internetin olmadığı bir ortamda uzun zamandır yapamadığınız nelere zaman ayırmak isterdiniz? Çekmeceleri toplamak? Eski eşyaları ayırıp atmak? Yarım kalan şiirlerinizi tamamlamak hem de el yazınızla? Yeniden yemek yapmaya başlamak? Spor yapmakta hiç olmadığınız kadar kararlı davranmak.

Hepsi bu dönemin güzellikleri.

Fakat tekrar elektriklerin olduğu dünyaya döndüğünüzde, internete kavuştuğunuzda nasıl öncelikleriniz değişirse, aynı şekilde Merkür gerilemesi bittiğinde modern dünyanın bağımlılıklarına geri dönersiniz. Kararlılıklar kısa sürer.

Merkür gerilerken doğanlar gerizekalı mıdır?

Öyle ya algılar yavaşladığına ve Merkür gerilerken kendimizi salak gibi hissettiğimize göre hafif de olsa gerizekalılık beklenmelidir. Yanlış!

Hatta tam tersi! Hızlı düşünenlerin aksine Merkür gerilerken doğanların düşüncesi yavaşlamış ve iç gözleme dönmüştür. Tıpkı yüksek hızla giden bir araçta manzarayı nasıl kaçırırsak detayları öyle kaçırırız normalde. Merkür gerilerken doğanlarsa tadını çıkarttıkları bir manzaraya yani düşünce sistemine sahiptirler ve detayları başkalarına göre daha kolay görürler. Kendilerine karşı daha duyarlı ama yanlış anlamaya açık ve alıngan olabilirler.

2016 da Merkür Ne Zaman Gerileyecek?

Merkür her yıl ortalama 3 kez geri gider.

Gerileme 3 hafta sürer ve 15 gün öncesinden 15 gün sonrasına kadar olumsuz etkisini hissettirir. Dolayısıyla yılın 6 ayında Merkür gerilemesinin etkisi yaşanır kalan 6 ayda da normal hayata dönülür.

2016 da hangi burçta gerilemeler olacak?

5-25 Ocak da ( oğlak/ kova burçlarında)

28 Nisan-22 Mayıs da ( boğa burcunda)

30 Ağustos- 22 Eylül de ( başak burcunda)

19 Aralık ve sonrasında ( oğlak burcunda) gerileyecek.

Merkür Gerilerken sadece gerilediği burç mu etkilenir?

Hayır tüm burçlar hayatın başka bir alanında etkilenir. Özellikle İkizler ve Başak burçları yöneticilerinin yani Merkür’ün gerilemesini mutlaka hissederler. Sonra gerileyen burç yoğun bir algı yavaşlaması ve önyargı hali yaşar. Sonra Merkür gerilemesi tüm burçları farklı bir alanda kuşatır yavaşlatır. Doğum haritasına göre her birey farklı bir alanda sorun yaşar. Hangi alanda sorun yaşayacağınızı haftalık ve aylık burç yorumlarımda takip edebilirsiniz.

Merkür’le uyumlu çalışmayı ve yardımlaşmayı başaracağınız bir ömür dilerim.

Su Karakuş

Uzman astrolog 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI