Ana SayfaYazarlarYa nefes alamıyoruz ya donuyoruz!

Ya nefes alamıyoruz ya donuyoruz!

Sevgili takipçiler, bugün sizin için çağımızın mekan sorunsalı sigara olayını irdeleyeceğim. Biliyorsunuz belli bir zaman önce kapalı mekanlarda sigara içmek yasaklandı. Tabi ki güzel ülkemde yasaklar delinmek içindir. Çakal mekan sahipleri hep bir yolunu buldu gizlice sigara içirmenin müşteri kaybetmemek uğruna. Hatta geçen yıl doğum günümü kutladığım mekanda sigara içen arkadaşlarımın şahsına ceza kesti sivil polisler ama orada sigara içilmesine göz yuman mekan sahiplerine ceza kesilmedi.

Cuma günü de yine bir arkadaşımızın doğumgünü vesilesiyle teras katı barlarından birine gittik. Tabi kış mevsimi, mekan kapalı, sigara da içilmiyor güya. Saatlerin 23:00’ü bulup yemek servisinin bitmesiyle mekan duman altı oldu, nefes alamıyoruz. Zaten 10 gündür geçmeyen faranjitim, üst solunum yolları enfeksiyonum tavan yapmış, nefes alamıyorum, bir de öksürmekten tam boğmaca olacaktım ki o da ne… mekanın bütün cam, kapısını sonuna kadar açmasınlar mı? Oldu mu sana mekan bir buzhane. Paltolarımızı giydik, donarak buzlu içkileri yudumlamaya çalışıyoruz ama ben çoktan olaydan koptum. Ne müzik duyuyorum, ne muhabbet edebiliyorum, leş gibi sigara kokusu ve kış ortasında donma arasında beynim uyuşmuş, eve gidesim var. Bu maceramızda 1.5 saat sürdü, sonra tıpış tıpış eve. Zaten kırk yılın başında bir gecelere akmaya hevesleniyoruz, böyle de kursağımızda kalıyo işte.

Bu noktada sigara içmeyip gece çıkası gelen takipyenlerim için bir çözüm önerisi getirmeyi borç bilirim, çözüm önerisini mekan sahiplerine getiriyorum tabi, ne kadar ciddiye alırlarsa artık! Sigara içen müşteriler mutlak surette dışarı çıksın, ama bunu eziyet haline getirmeyin. 8. Kattaki bardan asansörle en aşağıya inmesinler, gaz odası yapın mesela onlara, ya da belli bir bölümünü açın terasın, nasıl fikir? Böylece biz diğer faniler de dişlerimiz soğuktan birbirine çarpmak suretiyle kırılıp, zatürreye yakalanma tehlikesinden uzak kalmış oluruz. Sevgi, saygı, nutella…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI