Ana SayfaYazarlarSinir Stres Yönetimi

Sinir Stres Yönetimi

Gün içinde yaşadıklarınız, işteki projeler, sevgili sorunsalınız, tatile gidememeniz, çocuğunuzun dersleri, kredi kartı borcunuz, hiç başlayamadığınız rejim gibi canınızı sıkan ne varsa vücuttan türlü türlü çıkıyor biliyor musunuz?

Kiminde sivilce, kiminde döküntü, kiminde kurdeşen, kiminde panik atak yapıyor. Benim kendi çapımda yaşadığım stres ise bana uyurken çene sıkma olarak dönüyor, hatta öyle ki dişlerim çürüdü ağrıyor diye gittiğim doktorum çenemi sıkmaktan dişlerimi çatlattığımı, bunun için gece plağı kullanmamı öneriyor! Gece plağı deyip geçmeyin, şeffaf ta olsa babannemin takma dişlerini takmış hissi uyandırıyor bende! Tabi plağa alışana kadar onla uykuya dalabilmek, hadi diyelim daldınız, gayri ihtiyari ağzınızdan fırlatmamak büyük başarı…

Geçenlerde tesadüfen diş sıkma ile ilgili yeni bir bilgiye de ulaştım, çeneye botox yapma suretiyle önüne geçilebiliyormuş! Aha dedim ve durdum, tırsık tabiatim çeneme botox yaptıracak kadar gözü kara olamadı henüz ama benden daha muzdaripler varsa içinizde denenebilir.

Bu durumda sinir strese karşı daha masumane önerilerde bulunmak boynumun borcu:

1.     Mama Mio’nun O-Mega Body Oil’i tam size gore, çünkü bana da gore! Bu muhteşem kokulu yağ ile kendinizden geçip kuru cildinizi besleyebilir aynı zamanda masaj meraklısıysanız bu yağ ile kendinize masaj bile yaptırabilirsiniz. Kokusunu içime nasıl daha fazla çekebilirim derken burun deliklerim Afrikalı kardeşlerimizinkiler boyutlarına ulaştı korkarım! Bu arada Mama Miolar şimdilik sadece online satışta, ve daha ne her derde deva ürünleri var anlatmakla bitmez: doğum çatlaklarından tutun da, selülit gidericilere kadar!! Deneyin, pişman olmayacaksınız…

2.     Yağmurlu İstanbul günlerinde yapılacak ikinci güzel alternatif ise klimalı doğal ortamınızda yeni bir diziye başlamak, misal : Sherlock (canım kardeşimin tavsiyesi, ağzının tadını bilir sıpa).

3.     Biraz kalorili bir tavsiye olmakla beraber sevdiğiniz her hangi bir meyve ve vanilyalı dondurmayı blendera atıp kırık buz parçalarıyla smoothie yapıp içmek!

4.     Son olarak ta klimialı bir avmde indirim çılgınlığından istifade edip kendinizi alışverişin kollarına atmak (kredi kartını önceki dönemlerde hunharca kullanmışlar daha once tavsiye ettiğim seçeneklerde kalsanız iyi olur, aile bütçenizi sarsan yazar olmak istemiyorum).

Işte böyle sevgili stresten tüyleri diken diken olmuş okurcan, dediğimi yap, yaptığımı yapma, derin nefesi burnunda al ağzından ver, gözlerini kapat ve kendini çok güzel bir yerde düşle, şırıl şırıl suların aktığı ve tatlı bir meltemin estiği…

Severim, öperim…

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI