Ana SayfaYazarlarKışın Alaçatı

Kışın Alaçatı

Takipçilerim bilir, bir İzmirli olarak Çeşme’ye gidince evde kalırım, dolayısıyla Çeşme’deki otelleri isimleri dışında pek bilmem. Bu bayramda da geleneği bozmayıp hadi Çeşme’ye gidelim deyince mecburen otelde kaldık tabi, kış aylarında evler kapalı, ama güzel bir mecburiyet oldu. Alaçatı’daki Vintage otelin sahipleri Yeliz ve Akın beyaz yakalı hayattan daralınca gelip bu oteli açmaya karar vermişler, çok ta iyi yapmışlar. Tatile çıktığım arkadaşlarım zaten oteli biliyorlarmış, yazın kalmışlar, dolayısıyla kendimizi bilinmedik bi maceraya atmadık aslında, sadece benim için ilk oldu.

Bir kere otel Alaçatı ana caddenin taa en başında, yani otelden çıkıp butik, cafe ve restaurantlarla dolu caddeyi boydan boya gezebiliyorsunuz, lokasyon harika yani. Sonra odalar bembeyaz, sanki rüyadasınız, tertemiz gözüküyor ama rahatsız edici hastane hijyeni dozunda değil, gayet sakinleştirici bir etkisi var. Bir de yumuşak yatakla sanki bulutların üzerinde gibi uyunuyor.
Arka avluda ise birkaç masa ve mutfak var ve bu küçücük mutfaktan öyle bir kahvaltı çıkıyor ki gün boyu bir daha bir şey yemek istemiyorsunuz. Şahsen benim için günün en önemli ve en keyifli öğünü kahvaltı, tam da istediğim gibi bir kurgu var, eksik yok!!
Şöyle şömineli, koltuklu-berjerli bir ortak alan da yapılırsa eksiksiz bir butik otele dönüşebilir burası. Kışın malum buz gibi oluyor oralar, ateş başında sıcak şarap hiç fena gitmezdi, bugünlerde biraz romantikleştim galiba, idare edin…
Bunun dışında hepinizin bildiği aynı hikaye, Selinberry uçağa nasıl biner biliyorsunuz. Bir de bu mevsimde Çeşme’ye gidecekler polar, kalın kazak, pufidik mont gibi kayak kıyafetlerini hiç çekinmeden götürebilir, zira geceleri eksi derecelerde hissi veriyor. Tabi restauranların yarısı kapanmış, yazki insan popülasyonu 1/5’e düşmüş, yine de İzmirliyseniz sokaklarda birkaç tanıdık görmek mümkün.
Bütün bunların sonunda döndük geldik yine ofise, bazen aklım kalmıyor değil, biz de mi tası tarağı toplayıp Yeliz ve Akın ya da Gözde ve Övge gibi oralara yerleşsek? Sonra daha rahat bi 15 senem var galiba diyorum…
P.S. Vintage Butik Otel İletişim bilgileri:
Yenimecidiye mah. 3046 Sk. No:2/1 Alaçatı-Çeşme-İzmir
Tel : 0232 716 0 716
Fax : 0232 716 0 375
@vintagealacati.com

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI