Ana SayfaYazarlarBURUN ESTETİĞİNDE KİŞİYE ÖZEL YAKLAŞIMLAR

BURUN ESTETİĞİNDE KİŞİYE ÖZEL YAKLAŞIMLAR

 Burun estetiğinde kişiye özel yaklaşımlar

Estetik burun ameliyatı, burun şeklini değiştirerek, kişinin yüzü ile uyumlu yeni bir burun elde etme amacıyla yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyatlar ile büyük burun küçültülebilir, eğri burun düzleştirilebilir, geniş burun daraltılabilir, uzun burun kısaltılabilir, kısa burun uzatılabilir. Bu ameliyat sırasında nefes alma problemleri de giderilebilir.

Burun estetiği, ülkemizde en sık yapılan estetik girişimdir. Burnunun estetik görünümünden rahatsız olan, yüzünün diğer hatlarına uyumsuz olduğunu düşünen, kaza veya geçirilen operasyon sonrası burunda oluşan estetik bozukluğu düzelttirmek isteyen kişilere uygulanır. Burun yüzümüzün tam ortasında yer alır, büyük veya asimetrik olması bakışları bu bölgeye yöneltir. Yüzün diğer güzel hatlarının ön plana çıkmasını engeller. Operasyon sonrasında kişilerin sert ifadesinin ortadan kalktığını, güzel fakat arka planda kalmış bölgelerin öne çıkarak yüzün çok daha güzelleştiğini görülür.

ERGENLİK SONRASI DOĞRU ZAMAN

Burun estetiği, yüz kemiklerinin gelişimi tamamlandıktan sonra, yani ergenlik çağında kızlarda ve erkeklerde 18  yaşından sonra yapılır. Estetikle beraber şayet varsa nefes alma problemleri de düzeltilir. Operasyon öncesi yapılan görüşmeler sırasında bilgisayar yardımı ile kişinin nasıl bir görünüme sahip olabileceği gösterilir. Böylece kişinin hedeflediği görünüme ne kadar yaklaşıldığı da gösterilmiş olur. Her hasta için farklı uygulamalar gerekir, aynı tipte standart bir burun yapılmaz. Gelişmiş tekniklerle burun estetiği sonuçlarında doğallık korunabiliyor, burun ucu düşmesi gibi sorunlar yaşanmıyor.

PROFİL GÖRÜNÜMÜ BİR BÜTÜNDÜR

Profil görünümünün; alın, burun, elmacık kemiği, dudak ve çenenin birlikteliğiyle ortaya çıktığı unutulmamalıdır. Operasyon öncesi görüşmelerde, bu bölgelerle ilgili önerileri iyi değerlendirmeniz gerekir. Burun estiğine eklenecek çene veya dudak estetiği profil görüntüyü çok etkiler.

Alternatif girişimler: Botox ve dolgu yardımıyla, uygun kişilerde burunda geçici sekil değişiklikleri, operasyona vakit ayıramayanlarda uygulanabilir. Gülümseme sırsındaki burun ucu düşmesi ve burun üzerindeki kavisin daha az görülür olması sağlanabilmektedir.

Ataçlama yöntemiyle, lokal anastezi kullanılarak kısa süre içinde, kişi uygunsa, burun ucunun kaldırılması ve daraltılması yapılabilmektedir. İyileşme dönemi 2-3 gündür.

Operasyon: Kişinin burnunda elde etmek istediği sonuca ve gerekliliğe göre yapılacak girişim ve anestezi şekli belirlenir. Cerrahi işlem genel veya lokal anestezi altında yapılır, çoğunlukla hastanede kalmayı gerektirmez. Burun ucunda ve sırtında küçük girişimler yapılacaksa lokal anestezi tercih edilebilir.

Burnun tümünde çalışılacaksa tercihim genel anestezi oluyor. Kesiler burun delikleri içinden veya görülmeyecek bölgeden 3-4 mm. lik kesiyle yapılır, bu bölgede fark edilecek iz kalmaz. Operasyon süresi ortalama 1,5-2 saattir. Operasyon sonrasında, burunda sızlama, basınç hissedilebilir, ağrı şikâyetiyle karşılaşmıyorum. Yüze soğuk uygulanması ve başın yukarıda olacak şekilde uyunması önerilir.

 

Burun içinde tampon kullanmıyorum. Burun deliklerine yerleştirdiğim özel silikonlarla operasyon sonrası nefes alma güçlüğü yaşanmıyor. 5-7 günde burun üzerindeki kalıp çıkarılır ve yerine ödemi engelleyici kağıt bantlar yapıştırılır, 7-10. günden itibaren normal günlük aktivitelere dönülebilir.

Operasyon sonrası, hastaların yüzlerini  1 ay süre ile güneş ışığından korumaları gerekir. Yüzdeki şişlikler 7-10 günde, burundaki şişlikler ise 6-10 haftada iner, tam burun şeklinin oturması ise 6 ay 1 yıldır. Bantların çıkarılmasından sonra burnunu korumalı, ağır gözlük kullanmamalı, verilen masajları düzenli olarak yapmalıdır. 2 hafta sonra uzun yürüyüşler, 3 hafta sonra normal sporlar yapılabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI