Ana SayfaYazarlarŞehir Canlı Müziğe Teslim

Şehir Canlı Müziğe Teslim

Şehirde salgın halinde canlı müzik mekanları açıldı/ açılıyor. Tabi bizim elektrocular bu durumdan çok da mutlu değiller. Fakat; yapılacak bir şey yok. Elektronik- deep house müzik yapan mekanların ciroları, canlı müzik yapan mekanlarınkinden düşük. Mekan sahipleri de gazino kültürüne saygılarından değil tamamen duygusal kaygılardan bu yeni ama eski eğlenceyi tercih ediyorlar. Böyle mekanlarda eğlenen insanların kafaları  sosyo-ekonomik açıdan daha rahat. Eğlenmek için çatır çatır para harcıyorlar. Doğal olarak bu mekanlar pahalı.

Eski Birdy’nin yerine açılan People mesela, en erken rezervasyon verebildikleri tarih Aralık ortası. Her akşam başka sanatçının canlı performans sergilediği mekânda bu Salı Alişan var. Alişan hayranı bir arkadaşım (evet yanlış okumadınız) için mekânın işletmecisini aradığımda, ‘’sadece barda ağırlayabiliriz full artı fullüz’’ cevabını aldım.

Geçen yıldan beri canlı müzik deyince akla ilk gelenlerden olan Cihangir’in Hazine’si içinde aynı şeyler söylenebilir. Sıkı ve zor bir rezervasyon süreci var.
Kürşat Başar’lı La Boucherire, Sibel Tüzün’lü Frankie, Baran Bayraktar’lı Carbon ve içeriye girmek için Amerikan Konsolosluğu’ndan daha çok uğraştıran Gizli Kalsın… her yerde her mekanda canlı müzik.

Bu eğlence anlayışı size aşırı yaşlı gelirse, Karaköy hala elektro-deep house  mekanlarıyla sabahın ilk ışıklarına kadar durmadan, yorulmadan, diz kapakları ağrımadan, belinde sızı olmadan eğlenen insanlarla dolu. Mitte de yaş iyiden iyiye gençleşse de, Mentha daha bizim yaş grubunda yakın insanları ağırlıyor. Gidin attırın.

Uzun zamandır gece hayatını domine eden Harbiye’deki  Klien’a bir rakip ise ta Ayazağa’dan geldi. 3 bin kişilik dev kapasitesiyle Cuma günü açılış yaptı fakat ben Nişantaşı’ndan çıkıp kaybolurum diye gidemedim. Gidenlerden öğrendiğim kadarı ile şahaneymiş, bu hafta kesin gidip detayları yazarım. 

Bu hafta çok partileymedim, bensiz parti olmaz sanıyordum yanılmışım, olmuş.
Haftaya daha iyi hazırlanacağım, söz veriyorum.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI