Ana SayfaYazarlarDolgu Maddeleri ile Yüz Yapılandırma

Dolgu Maddeleri ile Yüz Yapılandırma

Hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonları ile yüzü yeniden yapılandırmak, yaşlanmanın etkilerini silmek mümkün.
 
 
Doğal yaşlanma süreci ve bunun üstüne eklenen sigara, alkol gibi yanlış seçimler, stres ve çevresel faktörlerle birlikte ciltteki yaşlanma durmaksızın ilerler. Cildin yapıtaşları -elastin ve kolajen lifleri- azalmaya, yüz dolgunluğunu, sıkılığını kaybetmeye başlar.
 
Ciltteki elastikiyet kaybı ve çökmelerle birlikte yüzde gölgeler oluşmaya başlar. Bu da yüzün yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Cilde hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri ile yüze kaybolan hacmini geri vermek cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar – bu da ışığı mükemmel bir şekilde yansıtan, gölgesiz bir çehre yaratır. Su moleküllerini kendine çekerek enjekte edildikleri yere hacim veren hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin etki mekanizmalarını, hangi yaşlanma belirtilerini silmekte fayda sağladıklarını öğrenmek için okumaya devam edin.
 
Hyalüronik Asit Dolgu Maddeleri
 
Medikal estetik uygulamalarında çeşitli dolgu maddeleri kullanıyor. Bilindiği üzere cilt dokusunun yüzde 90’ını su oluşturuyor. Doku içinde suyu tutan madde ise bir şeker türevi olan hyalüronik asit. Bu maddenin hücre bölünmesi, eklemlerin kayganlığının sağlaması ve cilt gerginliğini sağlamak gibi önemli görevleri bulunuyor. Hyalüronik asit kendi hacminden bin kat fazla su tutabilme ve enjekte edildiği yerde uzun süre şeklini muhafaza edebilme özelliği ile de en çok tercih edilen dolgu maddelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor,  Anti-aging yöntemlerinde tercih edilen hyalüronik asit, kırışıklıkların giderilmesinden dudak dolgunlaştırmaya kadar çok geniş bir kullanım alanına sahip. Üstelik bilim adamları tüm bunlarla da sınırlı kalmayarak hyalüronik asidi çeşitli anti-aging krem ve serumların da içinde de kullanıyorlar.
 
Nerelere Enjeksiyon Yapılır
Yaşlanma etkilerini hafifletebilmek için, yaş almanın yüzün hangi bölümlerini ve  nasıl etkilediğini belirlemek gerekir.  Kişinin cildi ayrıntılı bir şekilde incelendikten sonra, uzman gerekli yerlere hyalüronik asit enjeksiyonu uygular. İşlem sırasında hiçbir acı hissedilmez nedeni ise ürünlerin içinde lokal anestezi özelliği bulunmasıdır. İşlemin etkisi enjeksiyon yapılır yapılmaz görülür. Sadece bazı bölgeler doldurup bırakılamaz, yapılan bölgeye masaj uygulaması ve ürünün hatlarını belirleyerek ürüne şekil vermesi gerekir ki dolgu doğal ve düzgün görünsün. Yüzün doğal hatlarını yeniden çizmek için çok çeşitli dolgu ve enjeksiyon maddeleri kullanılabilir. Yüz çok daha taze, çok daha genç bir görünüm alır.
Belirgin Elmacık Kemikleri; Yüzde yaşlanma süreciyle birlikte yağ dokusu azaldıkça bu bölgelerde sarkma ve incelme başlar ve elmacık kemikleri de belirginliğini kaybeder. Bu da yüze yorgun, yaşlı bir görünüm verir. Elmacık kemiklerine dolgu enjeksiyonları yaparak yüze çok daha genç bir ifade vermek mümkündür. Bu dolgu maddeleri kalıcılığını yaklaşık bir buçuk sene kadar korur. Etkisini yitirdiğinde işlem tekrarlanabilir.
Dudak Dolgunlaştırma; Yapısal olarak ince dudaklar; yaşlanma, cilt elastikiyetinin azalması gibi nedenlerle daha da incelebiliyor. Bu durumda devreye dolgu maddeleri giriyor. Üst dudak çevresindeki hattın düzeltilmesi, ağız kenarlarının bir miktar kaldırılmasında etkili olan bu uygulama aynı zamanda üst ve alt dudağın birleştiği noktalarda oluşan çukurlukların da giderilmesinde etkili oluyor. Böylece daha pozitif ve mutlu bir yüz ifadesi elde edilebilir. Lokal anesteziyle uygulanan dudak dolgusunda doğru maddenin seçilmesi, kullanıcının ustalığı ve tekniği işlemin başarısını etkileyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Üstelik, hyalüronik asit enjeksiyonlarının herhangi bir yan etkisi de yok. Olası morluklar, makyaj malzemeleri ile kolayca kapatılabiliyor ve kısa zaman içinde tamamen yok oluyorlar. İşlemden hemen sonra oluşan şişlikler de birkaç gün içinde kayboluyor. Enjeksiyondan sonra bölgeye buz uygulamak şişliği hafifletmek açısından etkili olacaktır.
 
Çeneyi Belirginleştirmek; Çenenin çok küçük, zayıf ya da içeride olmasının her zaman genetik bir sebebi vardır. Çeneyi  isteğine göre daha güçlü, daha zayıf, daha kısa ya da daha uzun hâle getirilebilir. . 20 dakika içinde, kemik yapınızı değiştirmeden, çenenize dolgu enjekte edip hacim ve belirginlik sağlayabilir. Değişimi hemen göreceksiniz (iki yıla kadar dayanabilir) ama çene bölgenizde bir, iki hafta boyunca devam eden şişme, morluk ve hassasiyet yaşayabilirsiniz
 
Pürüzsüz Bir Alın; Eğer kaşlarınızı sık sık çatıyorsanız, bu mimik hareketi nedeniyle zamanla iki kaş arasında derin kırışıklıklar meydana gelmesi kaçınılmazdır. Hyalüronik asit enjeksiyonu ile bu çizgileri doldurmak mümkün ancak en akılcı çözüm probleme iki farklı açıdan yaklaşmaktır. Dolgu ile birlikte botoks enjeksiyonu da yaparak buradaki mimik kasları paralize edilir. Böylece ortalama altı ay gibi bir süre pürüzsüz bir alına sahip olabilirsiniz.
 
Etkileyici Bakışlar; Gözaltındaki çöküklükler için de dolgu maddeleri doğru çözüm. Hyalüronik asidin nemlendirme ve dolgunlaştırma etkisiyle gözaltlarındaki çöküklüğün yok olması yüze çok daha dinlenmiş ve taze bir ifade verecektir. Ayrıca bu enjeksiyonlar, cilt ve cildin hemen altındaki kan damarlarının arasında bir tampon oluşturarak mor halkaların görünümünü belirgin bir biçimde hafifletir. Kazayağıdaki Bu ince çizgiler göz kenarlarında başlayıp yayılarak, adından da anlaşıldığı üzere, kazayağ şeklinde genişler. Nedeni, kas hareketleridir ve nörot oksin ile düzeltilebilir. Aşırı kaş hareketi kaşın düşmesine ve yüzün yorgun görünmesine neden olabilir. Kaş kemiği boyunca enjekte edilen nörotoksin, kaşın eski konumuna gelmesine yardımcı olabilir.
 
Nazolabial Çizgi; Burun kenarlarından ağız kenarına uzanan nazolabial kıvrım olarak bilinen ve yaşla beraber ortaya çıkan derin çizgilerin tedavisi için de dolgu enjeksiyonları kullanılıyor. Uygulama ortalama 15 dakika sürüyor ve işlemden sonra önemli bir şişlik ve kızarıklık oluşmuyor.
 
Dekolte Gençleştirme; Zamanla sıkılığını kaybeden yüz ve boyun bölgesiyle birlikte, dekoltede de elastikiyet kaybı, sarkma gibi problemler görülebiliyor. Gelişen teknoloji sayesinde artık bu görünümden kurtulmak mümkün. Dekoltedeki yaşlanma belirtilerine karşı etkili tedavilerin başında dolgu maddesiyle gençleştirme geliyor. Dekolte bölgesindeki deri elastikiyetinin kaybıyla oluşan sarkma ve ince kırışıklıkları hyalüronik enjeksiyonları ile hafifleterek çok daha genç bir görünüm elde edilebilir.
 
Medikal Estetik Hekimi
Dr. Mustafa Karataş
Kaynak http://www.drmustafakaratas.com/dolgu.html
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI