Ana SayfaYazarlarÇalışanlarınızı Sosyal Medya Elçiniz Yapın

Çalışanlarınızı Sosyal Medya Elçiniz Yapın

Hemen hemen her gün internette şirketlerin sosyal medya başarılarından bir tanesini okuyoruz. İki kişi ile kurulan girişimci bir şirketin hizmetlerini Twitter`da yaratıcı bir şekilde duyurması, müşterileri ile etkili bir iletişim mecrası yaratması ve bu ilişkiyi satışa döndürmesi ve buradan başarılı bir organizasyon çıkarması hepimizin imrendiği hikayelerden biri. 

Bir çoğumuz bu hikayeleri okuduktan sonra "benim de aklımda böyle bir şey vardı" demişizdir.

Sosyal Medya`yı başarılı bir mecraya çevirmek yaratıcı bir içerik ve insanların keyifli vakit geçirecekleri bir mekan tasarlamaktan geçiyor.

Müşteri veya tüketici kavramı Sosyal Medya Pazarlama`da en önemli değer ve hizmetin çıkış sebebi olarak kabul edilirken, şirketler kendileri için önemli bir değeri daha farketmeden gözden kaçırıyorlar: çalışanlar.

Çalışanların şirketlerine bağlılığı ile ilgili yapılan bir araştırmada, teknolojik yönden bilgili çalışanların ihtiyaç duydukları bilgilerin kendilerine verilmesi durumunda, şirketlerine olan bağlılığın diğerlerine göre daha fazla olduğu ortama çıkmış.

Etkili bir buzz ve ağızdan ağıza pazarlama kampanyası yaratabilmek için çalışanların eksiksiz bilgi ve doğru mesajlar ile donatmak şirketlerin en önemli görevidir. Bugünün rekabetçi piyasasında her başarılı sosyal medya kampanyasının bir kıvılcıma ihtiyacı vardır. Sahada sizi temsil eden, müşterileriniz ile temasa geçip sizin yüzünüz olan çalışanlarınız Sosyal Medya kampanyalarınızı başlatacak elçileriniz olabilirler mi?

İşte size Çalışanlarınızı Sosyal Medya Elçiniz Yapacak Bir Kaç Yol

1- "Duyuru" Maillerinizi Genişletin

Şirket çalışanları genelde şirketteki gelişmeleri ilk olarak duyuru mailleri ile öğrenirler. Yeni anlaşmalar, şirket ile ilgili haberler bu maillerin konusudur.

Yönetim Kurulu Başkanı imzalı bu mailler sevgi ve saygı dilekleri ile son bulur. Peki neden bu noktadan bir adım daha ileri gidilmez?

Bu tarz "duyuru" maillerini çalışanlarınızın bu haberi sosyal çevresi ile paylaşmasına imkan verecek şekilde geliştirin. Maillerin tweet edilmesi veya Facebook`ta ve diğer sosyal platformlarda paylaşılmasına ve beğenilmesine imkan tanıyın. Bu sayede hem bilgileriniz sosyal ortamlarda paylaşılacak hem de çalışanlarınızın çevreleri haberleri kaynağından öğrenip kendi çevreleri ile paylaşacaklar. 

2- Power Point Sunumlarınızı Sosyalleştirin 

Hemen hemen her şirketin bir "Sunumlar” dosyası ve bu dosyanın içinde de şirketi anlatan, finansalları hakkında bilgi veren resmi sunumları vardır. Hiç bu sunumlarınızı paylaşmayı düsündğünüz mü? Düşünmediyseniz buyrun bir daha düşünün. Sunumlarınızı SlideShare`a, Google Presentatıons`a ve şirketinizin LinkedIn sayfasına yükleyin. Buna ek olarak çalışanlarınızın da bu sunumları kendi sayfalarına yüklemesi ile geniş bir kitle ile organik bir etkileşime geçmeye başlarsınız.

3- Şirketinizi "Beğen"in

Hiç kuşkunuz olmasın ki çalışanlarınızın önemli bir bölümünü Facebook`ta bulabilirsiniz. Peki çalışanlarınızın kaçı sizi çalıştığı şirket olarak belirtmiş veya sizi "beğen"miş. Herşeyden önce çalışanlarınıza Facebook`ta olduğunuzu bildirin. Çalışanlarınızın kendi istekleri ile sizi "beğen"mesini isteyin. Bir çoğu özel hayatı ile iş hayatını ayırmak isteyecektir ama siz orda olun yeter. Onlar bir gün sizi bulacaktırlar.

4- İş Kartlarınızı Yenileyin, Faxları Çöpe Atın

En son ne zaman Fax üzerinden bir müşteri ile temasa geçtiniz? Bir müşteri ile fax aracılığı ile nasıl ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz? Bu sorulara verecek cevabım yok. Fax makinesine büyük bir hayranlık duymama rağmen günümüzde malesef bu güzide makinenin yerini başka kanalların aldığını söyleyebilirim. Madem böyle, iş kartlarına şirketinizin Facebook sayfasını veya Twitter hesabınızı yazmak dururken neden fax numaraları yazılır?

İş kartlarınızı geliştirin. Onlarca sosyal mecra hesabınızı hedef kitleniz ve ortaklarınızla paylaşın. 

Sonuç olarak bilinmesinde fayda vardır ki, çevre ile temasta olduğunuz her noktada mutlaka Sosyal Medya bilgilerinizi paylaşın.

Paylaşın ve etkileşimi başlatın.

Benim önerilerim bunlar sizin öneriniz nedir?

M.Korhan Fersoy

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI