Ana SayfaYazarlarPITTI IMMAGINE 79

PITTI IMMAGINE 79

 Bu hafta, PITTI IMMAGINE sebebiyle Floransa’daydım. Çok değil, iki gün kaldım. Fakat moda ve kültürün birbirine karışıp stillerde hayat bulduğu dopdolu bir kırk sekiz saat geçirdim. Hatta, hem Pitti Fuarı’nın fotoğraflarını hem de çektiğim stil fotoğraflarını tek bir yazıya sığdıramayacağım için size Fuar ve Stil olarak iki bölüm hazırladım.

 Öncelikle biraz Pitti Immagine’den bahsetmek istiyorum. Moda ve tekstile dair dünyaca ünlü pek çok firmanın (markanın) alıcılarıyla buluştuğu Italya`nın en önemli fuarı olan Pitti`nin bu sene 79.su düzenlendi. Fuarın aslında Uomo ( Erkek) dışında düzenlediği yedi farklı fuar bulunuyor. Pitti  Uomo ve Donna ( Erkek – Kadın) aynı tarihlerde ve yılda iki kere düzenleniyor.  Daha sonra ise sırasıyla:

Pitti Immagine Bimbo (Çocuk), Pitti Immagine Filati (Dokuma),  “Touch!, neo-zone, Cloud nine”, ModaPrima, Fragranze(Parfüm) ve Taste ( Yemek) fuarları var. Detaylı bilgileri http://www.pittimmagine.com/en/homef.php adresinden bulabilirsiniz.

 Pitti Uomo’nun yapıldığı kale ( Fortezza da Basso) oldukça güzel değerlendirilmişti. Alan çok büyük olduğundan fenalık getiren sıkışıklıklar hiç yoktu, ayrıca yağmur ihtimalide hesaba katılıp zincirleme geçilen binalar arasında tente ile kapatılan geçitler yapılmıştı.

Pek çok firma ise adeta birbirleriyle yarışırcasına oldukça ilgi çekici standlar hazırlamıştı, yoğunluk nedeniyle standlarda sıkışıklık yaşansa da hepsini gezmek çok keyifliydi. Tekstil standlarının yanı sıra tüm tasarım kitaplarını bulabileceğiniz standlar da kurulmuştu ve normal zamanda yüksek fiyatlara sahip olabileceğiniz koleksiyon kitaplarıda 10 euro gibi harika fiyatlarla satılıyordu.

 Aynı tarihlerde düzenlenmesine rağmen Pitti Uomo’nun popülerliği Pitti Donna’yı oldukça gölgede bırakmıştı. Yakın yerlerde olduğundan diğer fuar alanına da göz atma fırsatı buldum fakat Uomo’daki kalabalık kesinlikle yoktu. Bu kalabalık arasında fotoğraf çekerken bir yanımda Scott Schuman nam-ı değer The Sartorialist diğer yanımda iseTommy Ton’un ( Jak & Jil Blog) olması ise apayrı bir keyifti.

Fuar saat altıda bitiyordu fakat etkinlikler kesinlikle hız kesmedi ve Floransa sokaklarında devam etti. Sokak kokteylleri, dj performansları ve gözalıcı vitrinler klasik bir akşam yürüyüşünü oldukça farklı hale getirdi. Geçen sefer yürüdüğüm bu sakin sokaklar oldukça hareketli ve eğlenceliydi. ( Elbette ikisininde keyfi ayrıJ)

 İkinci gün ise güneş ilk günün puslu havasından intikamını alırcasına parlıyordu o yüzden giriş kapsında fotoğraf çekmek neredeyse imkansız hale gelmişti. Hatta ilerleyen saatlerde üstümüzdeki kalın montlarımızı bile çıkarttık. Etkinlik olarak ilk günden farklı pek bir şey yoktu ama çok daha kalabalıktı. Üstelik yağmur yüzünden içeride vakit geçirmek zorunda kalan pek çok misafir dışardaki alanlarda güneşin keyfini çıkarttığından fuar alanı çok daha hareketli görünüyordu.

 

 

Aslında fuar dört gün sürüyor fakat ben bu kadar eğlenceli bir deneyim yaşayacağımı önceden kestiremediğim için ikinci gün Milano’ya döndüm. Yoğun ilgi yüzünden hızlı trenlerde yer bulmak zaten imkansızdı ama akşam yedi trenine yer bulmayı başardım. Haziran ayında ikincisi gerçekleşecek olan Pitti fuarına kesinlikle katılmayı planlıyorum. Yazın ilk ayında gerçekleşecek etkinliğin eminim yine çok renkli misafirleri olacak.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI