Ana SayfaYazarlarFloransa`da son gece - Gucci Müzesi

Floransa`da son gece – Gucci Müzesi

 Floransa’dan dönmeme bir gün kala tam Pitti Uomo’nun şıklık buhranından kurtulup kendime gelecektim ki Gucci’nin taze kanı Yiğit Turhan’dan gelen  Gucci Muzesi’nin açılış daveti her şeyi değiştirdi.  İtalyanların bu işi ne kadar iyi bildiğini bir kezde akşam görme şerefine nail oldum. Gucci Müzesi’nin açılışı aynı zamanda Cindy Sherman’ın çalışmalarını görmek içinde bir fırsat oldu. Akşamüstü benden beklenilmeyecek bir hızda hazırlanıp açılışın yapılacağı yer olan Piazza Della Signoria’ya vardım. Zaten daha taksiden iner inmez şehrin ışıklandırması sizi havaya sokmaya yetiyor.  İçerisi inanılmaz kalabalıktı tüm editörler, ünlü bloggerlar ve tasarımcılar Pitti yorgunluğunu umursamadan davete gelmişlerdi.

Bende sözüm ona havalıyım ya şampanyamdan da eksik kalmadım, bir elimde makine,bir elimde telefon epey göze çarpar bir haldeydim. Giriş katında Gucci tasarımlarının yanı sıra her modaseverin-bilirin ( gerçek anlamda!) aklını başından alacak bir kitap reyonu vardı. Saatler geçse, o kitaplara bakmaktan bıkmazdınız tüm moda tarihi hemde her yönüyle, her markayla elinizin altındaydı.

Üst kata çıkmadan öncede Gucci Museo parfümünüde test etme şansım oldu, sadece Gucci storelar’da bulabileceğiniz oldukça asil, özel bir parfüm. Daha sonra üst kata markanın tarihine doğru bir yolculuğa çıktık. Audrey Hepburn, Henry Fonda, Maria Callas ve daha pek çok efsane isim tablolarla Gucci’nin tarihini anlatmaya başlamıştı bile…Daha sonra müzenin girişine geldiğimde güvenlik görevlisinin fotoğraf makineme bakıp nazikçe kaşlarını kaldırmasıyla yıkıldım. Mükemmel bir moda tarihi içeride bana bakıyor ve ben çekemiyorum, neyse bir şey yapamadım ( yoksa yapsamıydım?) ve her adımda “bunu çekmem lazım” diye diye söylendim.

İçeride 1960,70 ve 80 yıllarında tasarlanan mokasenler, omuz çantalarının yanı sıra bir döneme damga vuran bambu saplı çantalar da vardı. Daha sonra bir ışık gözümü aldı ve hiç vakit kaybetmeden oraya doğru yürüdüm. Yürümez olaydım, karşımda Blake Lively’nin Gucci Premiere parfümünün tanıtım kampanyasında giydiği sırtı açık elbisesi duruyordu( bkz 3.fotoğraf). Tabikide bir camın içindeydi. Onun hemen yanında ise Salma Hayek, Cameron Diaz , Jessica Chastain ve Evan Rachel Wood’un kırmızı halıda giydikleri elbiseler tüm ihtişamıyla parlıyordu.

Müzenin üst katında ise Cindy Sherman’ın çalışmaları yer alıyordu. Sergide “Bus Riders” ( 1976-2000) ve “Mystery Murder People” ( 1976 -2000) fotoğraflarının yanı sıra Doll Clother isimli 1975 yapımı filmi izleme şansımda oldu.

Tamam, çok konuştum ve  şimdi sizi fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum…

Cindy Sherman

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI