Ana SayfaYazarlar25th Hour Lingerie

25th Hour Lingerie

“Başarı, ona hazır olana gelir.” derler ve her neyi başarmak istiyorsanız yüreğinizi, zamanınızı, arada sizi yerle bir eden ruh halinizi hatta tüm gardınızı kucaklayıp öyle adım atmalısınız. Çünkü pes etmek istediğiniz an, yüreğiniz size cesaret verirken zaman size ne kadar iyi işler başarabildiğinizi gösterecek… Ruh haliniz değişkenliğinden ödün vermese de gardınızı indirmediğiniz her an başarıyorsunuz demektir. 

Ben iki gün önce tüm bu yazdıklarımın hakkını verebilecek bir isimle tanıştım aslında “yeniden” tanıştım desem daha doğru olur çünkü Seda ile ilk kez Politecnico da master yaptığımız zaman tanışmıştık sonra ben Türkiye’ye dönüş yapmıştım ancak bu sene Milano’dan daha fazla uzak kalamayacağımı anlayıp yeniden İtalya’ya taşındım ve Milano Moda Haftasın da katıldığım Marni defilesi bizi Seda ile tekrar bir araya getirdi. Elbette defile koşturmacası sırasında yapabildiğimiz tek şey “bir kahve içelim” demek oldu.

Moda haftası bittiğinde ben biraz rahatlamıştım ama Seda’nın yoğunluğu aynen devam ediyordu çünkü kendisi artık bir master öğrencisi değil Milano’da hızla popülerleşen 25Hour Lingerie’nin yaratıcısı olmuştu. Hani bazı hikâyeler vardır “başarı” kelimesi biraz hafif kalır işte bende Sedayı dinlerken bunun bir başarı hikayesinden çok daha fazlası olduğunu anlamıştım.

 Bu yüzden tüm bu serüveni, 25Hour Lingerie kadınını ve kazandığı başarıyı yaratıcısından dinlemek en doğrusu olur.

 1-Seni biraz tanımak istesek, kimdir Seda Oturan?

İstanbul’da doğdum. Küçüklüğümden beri modayla iç içe bir hayatim bu yüzden tüm adımlarım bu doğrultuda oldu, İTÜ’de eğitimini aldığım moda tasarım bölümü, Politecnico di Milano’da design master eğitimi ve hemen sonrasında bursunu kazanarak gittiğim Marangoni Akademisinde aldığım` Fashion Image Consultant eğitimi bu yolda attığım doğru adımlardı. Bu bursla birlikte hayatımda yeni bir dönem daha başlamış oldu ve ben Milano’ya taşınma kararı aldım. Her zaman amacım kendi markamı kurmaktı ve ben 25th Hour`u kurarak hayallerimi gerçekleştirmiş oldum. Bütün bunlardan sonra şimdiki en büyük hedefim ise 25th Hour`u dünyaya tanıtmak ki Milano’da aldığım olumlu tepkiler beni bu konuda beni oldukça motive ediyor.

2-İç çamaşırı koleksiyonu çıkartmak fikri ne zamandır aklındaydı, nasıl başladın?

Söylediğim gibi hep kendi markamı yaratmak hedefindeydim ve bunu gerçekten ilgi duyduğum bir alana iç çamaşırına yönelerek yapmayı planladım. Alışılmışın dışında bir alan seçtiğimin farkındaydım ama bu konuda farklı bir bakış açım, farklı bir zevkim olduğuna inandığım için kendi imzamı atmak istedim.

 3-“25Hour Lingerie” isminin ilham kaynağı nedir?

 25th Hour kadınına +1 saat hediye etmekti yani, 25th hour ile geceyi daha uzun kılabilmek.

4-Peki…Kadınlardan bahsedecek olursak kimdir 25Hour Lingerie kadını?

25Hour kadını kendine güvenen, güçlü karaktere sahip, iddiayı ve riski seven kadınları temsil ediyor ama aynı zamanda sosyal hayatından da asla ödün vermeyen adı üstünde 24 saat değil 25 saat yaşayan bir kadını temsil ediyor.

5-Yeni bir marka olmana rağmen Milano’da böyle bir başarı bekliyor muydun?

Açık konuşmak gerekirse, bunu her zaman hissediyordum çünkü sevdiğim işi yapıyordum ve eğer sevdiğiniz işi yapıyorsanız başarının geleceğine hep inanıyorsunuz ve hisleriniz sizi yanıltmıyor.

6-Sence Türk Kadını için iç çamaşırı önemli mi?

Kesinlikle! Tüm kadınlar için iç çamaşırının önemli olduğunu düşünüyorum.

7-Bir röportajında erkeklerin inanılmaz talep gösterdiğini, kız arkadaşlarına çok fazla hediye aldıklarını okumuştum…gerçekten erkeklerin iç çamaşırına bakış açısı nasıl?

Evet, doğru. Hatta ben bu koleksiyonu yapmadan önce 100 erkeğe iç çamaşırı tercihleriyle ilgili sorular sordum. Amacım asıl hedef kitlesi olan kadınlara erkeklerinde fikrini alarak daha iyi bir koleksiyon sunmaktı. Aldığım cevaplar koleksiyonumun yaratma sürecinde bana yardımcı oldu. Çoğu erkeğin kırmızı rengi tercih etmediği, aksine siyah ve bordo rengin onlara çok daha çekici geldiğini öğrendim.

8-Ufuktaki yeni projelerin neler ?

Yeni projelerimiz Milano White Section`da yerimizi almak ve ayni zamanda iç çamaşırına gelen yoğun talebin ardından mayo ve bikini konusunda da çok istek almaya başladık bu yüzden simdi yeni bir swimwear koleksiyonu tasarlayarak yaza girmeye hazırlanıyoruz.

9- İşin uzmanı olarak senden tavsiye istesek…İç çamaşırı alırken nelere dikkat etmeliyiz, bu sezonun öne çıkan kesimleri ve renkleri neler?

Öncellikle kumaş seçiminde dikkat etmeliler, polyester ağırlıklı kumaşları seçmelerini öneririm. Aynı zamanda alışveriş yapmadan önce  göğüs ölçülerinden emin olmalarında fayda var. Bu sorunla çok karsılaşıyoruz, müşteri göğüs olçüsünü 80b kap sanarken, 80c kap çıkabiliyor. Böylelikle bilmeden aldığı çamaşırdan memnun kalmamış oluyor. Bunların dışında sezonun moda renkleri parlement mavisi, bordo, mürdüm ama eğer kişi esmer tenli ise açık tonları seçmesinde fayda var.

10-Son olarak 25Hour Lingerie markasına nerelerden ulaşabiliriz?

Online satış mağazamız dışında  Milano’da Via Burlamacchi  11 `Alive Fashion Store`dan ve Corso di Porta Romana 7, `Guffanti` den alabilirler.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI