Ana SayfaYazarlarYetenekli Bayan Kononova

Yetenekli Bayan Kononova

 Biliyorum bu sefer biraz geciktim fakat tek amacım sizinle keyifli bir röportajı paylaşmaktı. Son dokunuşları da hallettim ve şimdi gönül rahatlığıyla bilgisayarımın başındayım. Aslında uzun zamandır bu röportajı yapmayı planlıyordum ama bunun için Aliona`nın Milano`ya dönüşünü beklemem gerekiyordu.

Onu, daha doğrusu tasarladığı çantaları ilk olarak Milano Moda Haftasında görmüştüm. Görür görmez ilgimi çeken bu çantayı arka arkaya tüm defilelerde en az üç kişinin elinde görünce tasarımcısının peşine düşmek kaçınılmazdı. Bu araştırma çokta kolay olmadı. Çünkü çantaların üzerinde ne bir isim ne de bir logo vardı. Tek tek çektiğim fotoğraflara bakarken, içlerinden birinde çantanın açılmış haline rastladım ve fotoğrafı büyütünce aynanın üzerindeki "MOE Design" yazısını görmeyi başardım.

Google, Facebook derken Aliona`nın tasarımlarının çantalardan ibaret olmadığını, moda haftasında yerlere kapaklanıp çektiğim topuklu ayakkabılarında ona ait olduğunu öğrendim. Fakat bu röportajı yapmamın diğer bir nedeni ise markanın geçmişinin sadece iki sezon önceye dayanması ve "zor beğenen" Milano kadınını feth etmiş olmasıydı. Çünkü açık konuşmak gerekirse Milano`da yeni tasarımcılar, farklı tasarımlar hemen benimsenmez. Zaman geçmesi, ısınma sürecinin yaşanması gerekir ama bu kez  durum farklı. İtalyan modasına adım atan bu yetenekli Rus`la tanışmaya hazır mısınız?

 

Aliona Kononova kimdir?

Aliona : 1982 yılında doğmuş, Milano`da eğitimini tamamlayan ve hayatını burada yaşayan bir Rus`tur. Üç yaşımda çiçekleri birbirine karıştırarak ilk kumaşımı tasarlamıştım. 2001 yılında YKK, 2002 yılında ise Benetton ve Shima Seiki yarışmalarını kazanarak moda dünyasındaki en önemli adımlarımı attım.

Unicef için tasarladığım moğol "Chykcha" bebeği ise bana Salvatore Ferragamo`nun yanında çalışma fırsatını kazandırdı. 2005 yılında ise ünlü bir Rus tasarımcı olan Denis Simachev ile çalıştıktan dört yıl sonra Moe markasını yarattım.

Moe markasının hikayesi nedir peki?

A: Moe markası, kadınların her durumda kendini rahat hissetmesini amaçlayan, lüksün ve sadeliğin şık bir kombinasyonudur.

Özgürlük ve şekiller, Moe markasının anahtar kelimeleridir. Tüm tasarımların farklı açıları vardır ve Moe markasının felsefesi kişilerin her tasarımda yeni bir bakış açısı yakalamasıdır. Bu yüzden benim amacım, kadınları daha önce keşfedilmemiş bir yola çıkaran yaratıcı ve farklı bir çizgi oluşturmak.

Moe kadınını daha yakından tanımak istesek, onu nasıl anlatırsınız?

A: Moe kadını, beden,yaş ve ölçülerle sınırlı değildir. Her kadın bir Moe kadınıdır ve biz yorucu şehir hayatında onu her yönden rahat ve güçlü hissettirecek bir koleksiyon sunuyoruz.

Ama, Moe kadınını biraz daha kesin anlatmamı isterseniz :  O, zeki, kendini ifade etmekten çekinmeyen, güçlü yanını göstermeyi bildiği kadar dişiliğini de asla geri plana itmeyen, kalıpları ve kuralları değil kendi doğrularını benimseyen bir eş, bir anne, bir kız arkadaş, bir genç kızdır.

Henüz yeni bir marka olmanıza rağmen Milano Moda Haftasına hızlı bir giriş yaptınız. Sizce nedir bu başarının sırrı?

A: Tasarımlarım benim dünyaya olan bakış açımı yansıtıyor. Benim içinde çalışma hayatı durmuyor. 7/24 yaşadığım bir koleksiyon sürecim var. Elbette, bundan şikayetçi değilim çünkü aklıma gelen her yeni düşünce beni farklı yolculuklara çıkartıyor ve çılgınca geçen saatlerin sonunda çok sevdiğim tasarımlar ortaya çıkıyor. Tasarımlarımın en az benim kadar başkaları tarafından da beğenilmesi ve sevilmesi bir sonraki adım için beni daha da cesaretlendiriyor.

Moe markasının ilk göz bebeği "1 2" adını verdiğimiz clutch çantalar ( benimde bayıldığım=)). Geometrik şekillerle bir araya gelen bu sade fakat şık çanta günün her saati için kullanıma uygun.

Peki sizi neler harekete geçirir,nelerden ilham alırsınız?

A: Farklı bir açıdan baktığınız zaman en basit görünen şeylerin bile size ilham vermesi mümkün. Bazen origami yaptığım kağıtların keskin ve kusursuz şekilleri bazen Kusturica filmleri kimi zamanda etnik bir melodi. 

Araştırmalarım sırasında "yıldız" sembolünün sizin için ayrı bir önemi olduğunu fark ettim. Bu yıldızın bir hikayesi var mı?

A: Yıldız sembolü, çocukluğumdan kalan pek çok anıyı canlandırır bende. Ben yedi yaşındayken Rusya`daki bütün birinci sınıf mezunlarına içinde Lenin`in olduğu bir kırmızı yıldız verilirdi. Moe markasının deri yıldızları ise kişilerin kendi düşüncelerini,beğenilerini yansıtmaları amacıyla tasarlandı. Yıldızınız tamamen size özel, içine isterseniz sevdikleriniz fotoğrafını,isterseniz sizi anlatan kelimeleri koyabilirsiniz.Tamamen size kalmış. ( Ben kestiğim gibi Marilyn Monreo`yu koydum mesela:))

Bir stil ikonunuz var mı ya da hangi ünlüyü Moe kadınına daha yakın buluyorsunuz?

A: Tipik bir stil ikonum yok. Ama Stanley Kubrick`in "A Space Odyssey" filmi beni çok etkilemiştir. Benim favori ünlülerim ise Jean D` Arc ve Alice `tir ( Alice in Wonderland) . Daha ünlü kavramı yokken onlar vardı.

Pek çok blog`da tasarımlarınız vardı. Peki siz, şu son bir kaç yıldır popülaritesi iyice artan bloggerlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

A: Ben blog kültürünün, geleceğin en önemli sosyal medya kanallarından biri olacağını düşünüyorum. Hatta şimdiden pek çok moda bloggerı dergilerde eleştirilerini ve beğenilerini yazıyor. Beni en çok etkileyen ise tamamen özgür bir biçimde kendilerini ifade ederek kendi gerçekliklerinden ödün vermeden kitleleri etkileyebilmeleri.

Biraz da yeni projelerden bahsedelim…

A: Şu an önümüzdeki bir kaç yıl için iki odak noktamız var. İlk`i aksesuar ve kıyafet alanındaki gelişmeleri hızlandırmak, ikincisi ise  lüks bir marka olma yolunda emin ve sağlam adımlar atmak.

Son olarak Aliona`nın tarzını öğrenmek istiyorum. Neleri sever, nelerden nefret eder?

A: Cesur, minimalist, canlı ve özgür stilleri severim. Hoşlanmadığım tek şey ise uyumsuzluktur ki bu da kişiye göre farklılık gösteren bir durum:)

Daha fazlası için : http://moe12.com/index.html

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI