Ana SayfaYazarlarÇukulatayı kim sevmez ki?

Çukulatayı kim sevmez ki?

Çikolatanın ilk ortaya çıkışı, tahminen MÖ 1500’lere, Meksika Körfezi kıyısında yaşayan halklara dayanıyor. Avrupa’nın eline geçmeden önce çikolata, Güney ve Orta Amerika halkları tarafından yüzyıllardır balla ve çeşitli baharatlarla karıştırılarak soğuk ya da sıcak içilen bir maddeydi. Bugünden geçmişe bakıldığında, Avrupa’nın çikolatayı topu topu beş asırdan beri bildiği; bugün bildiğimiz haliyle çikolatanın hikâyesi ise toplamda belki yüz elli seneyi geçmediği söylenebilir.

 
 
Günümüzde bir haz nesnesi, bir mutluluk mucizesi olarak kabul ettiğimiz çikolatanın Osmanlı çocuklarının dünyasında, Osmanlı sarayında, ardından Cumhuriyet Türkiyesi’nde biriktirdiği, bugüne kadar anlatılmamış nice hikâyeleri var.  Tarihçi ve yazar Saadet Özen’in kaleme aldığı, çikolatanın Türkiye’deki tarihine dair ilk kitap olan ‘ÇUKULATA: Çikolatanın Yerli Tarihi’ sürprizlerle dolu bu serüvenin en tatlı anlarını bizlerle paylaşırken, çikolatanın zaman içinde yüklendiği toplumsal ve kültürel anlamlara da ışık tutuyor.
 
 

Dünyada milyonlarca insanı çikolatayla tanıştıran, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet Türkiye’sinde geniş kitlelere çikolatayı tanıtan ve sevdiren Nestlé’nin desteğiyle okuyucularla buluşan ‘ÇUKULATA Çikolatanın Yerli Tarihi’, Saadet Özen yorumu ile Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanıyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI