Ana SayfaYazarlarGöğüs Dikleştirme Operasyonunda Merak Ettikleriniz

Göğüs Dikleştirme Operasyonunda Merak Ettikleriniz

 

Bu operasyonu geçirmek isteyen kişilerin ilk olarak kendilerince bir test yapmalarını önermekteyiz. Göğsünüzün altına bir kalem koyduğunuzda kalem düşmüyorsa o zaman bu operasyon size yardımcı olabilir.

Meme dikleştirme ameliyatı nedir?

En bilinen uyguladığımız göğüs dikleştirme(Mastopeksi) operasyonu, göğüs uçlarının daha yüksek durması amacıyla yapılan deri fazlalıklarının alınarak göğüs çizgisini çevreleyen dokunun sıkılaştırılması ile göğüslerin yeniden şekillendirilip dikleştirildiği bir cerrahi müdahaledir.

Mastopeksi ameliyatı sadece memeyi şekillendirici, sarkıklığı giderici bir girişimdir ancak memeye hacim kazandırmaz. Yeterli bir hacme sahip olmayan sarkık göğüsler için tek başına mastopeksi ameliyatı yeterli olmayabilir. Bu yüzden, bu gibi durumlarda hacim kazandırmaya yönelik silikon protez uygulaması ile optimal dolgunluk sağlayabiliriz.

Meme dikleştirme ameliyatı kimlere yapılır?

Kadınların göğüsleri zamanla çeşitli sebeplerden şeklini ve dolgunluğunu kaybeder. Bu değişikliklerin nedenleri arasında gebelik, emzirme, kilo değişiklikleri, yaşlanma, yerçekimi, kalıtım, çeşitli hastalıklar ve kazalar yer alıyor.

Meme dikleştirme ameliyatıyla neler yapılabilir?

Meme dikleştirme ameliyatıyla göğsünüzün boyutunu değiştirmeden sadece üst kısmına yuvarlaklık verilebilirsiniz. Eğer göğsünüzün daha dolgun ve dik görünmesini istiyorsanız hem boyutunu göğüs büyütme ile artırabilir hem de dikleştirme işlemi yaptırabilirsiniz. Sahip olduğunuzdan daha küçük boyutta ve dik bir göğüs istiyorsanız hem memenizin boyutunu küçültebilir hem de dikleştirme operasyonu yaptırabilirsiniz.

Meme dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

Ameliyat, genel anestezi altında yapılır ve ortalama süresi bir ile üç saattir. Hastanede kalma süresi genellikle bir iki gündür. Yapılan ameliyatın etkisinden dolayı memelerde birkaç hafta süren ödem, kanama, enfeksiyon, şişlik ve ağrılar nadiren de olsa olabilir. Hissedilen ağrı, ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir.  Size verdiğimiz direktifleri uygulamanız ameliyatınızın ve iyileşme sürecinizin başarısını artırır. Dikiş yerlerinin iyileşme safhasında aşırı zorlamaya, sürtünmeye, aşınmaya ve hareket etmeye maruz kalmaması gereklidir. Ayrıca bu süre boyunca sigara içilmemesi önerilir.

Meme dikleştirme ameliyatı sonrası bakım nasıl olmalıdır?

Ameliyatınız tamamlandıktan sonra ameliyat kesikleri bandajlar ile kapatılır. Ameliyat sonrasında oluşacak şişlikleri en aza indirmek ve göğüsleriniz iyileştikçe desteklemek amacı ile elastik bir bandaj ya da destekleyici sutyen kullanmanız gerekecektir. Destekleyici sutyenler ayrıca memenizin şeklini daha çabuk almasına da yardımcı olur.

Göğüs dikleştirme ameliyatınızda kesin sonuçları göğüsler şekillendikçe ve konumları oturdukça birkaç ay içinde ortaya çıkacaktır. Ameliyat kesiklerinin izleri çok ince ve estetiktir ve zaman içinde giderek daha belirsiz bir hal alır.

Meme dikleştirme ameliyatının uzun ömürlü olması için nelere dikkat etmelisiniz?

Göğüs dikleştirme ameliyatınızın sonuçları uzun ömürlü olacaktır. Zaman ilerledikçe yaşlanmaya ve yer çekimine bağlı olarak var olan kaslarınız değişmeye devam edecektir. Fakat aşağıdaki iki noktaya dikkat ederseniz ameliyat sonuçlarını daha uzun süre koruyabilirsiniz:

Eğer kilonuzu sabit tutar, çok fazla kilo alıp vermez ve düzenli egzersiz yaparsanız kaslarınızın sıkılığını koruyabilir ve sonradan oluşacak deformasyonları kontrol altına alabilirsiniz.

 

Sevgiyle kalınız

 

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 

www.guncelozturk.com

Instagram takip:guncelozturk

Facebook:guncelestetik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI