Ana SayfaYazarlarBurun estetiği ile düşük burun uçlarına veda edin!

Burun estetiği ile düşük burun uçlarına veda edin!

Günümüz burun estetiği operasyonlarında anestezi ve cerrahi tekniklerin gelişmesi ile oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Burun ile ilgili görsel bir çok değişiklik yapılabildiğinden kişinin görünümü de tamamen değiştirilebilmektedir.

Düşük burun ucu, kişinin asık suratlı ve sert bir görünüm sergilemesine neden olur. Burun ucunun aşağı doğru sarkması yaşlı bir görünümüne neden olmakla birlikte dudak ile arasındaki mesafeyi de azaltır. Ayrıca küçük ve ince dudaklar da yaşlı bir görünüme sebep olabilmektedir.  

Burun ucu düşüklüğü birçok faktöre bağlıdır. Bunların içinde en önemli etken yerçekimidir. Yerçekimi ile burun ucu zamanla aşağı doğru yer değiştirir. Yaşlandıkça insanların burnu daha büyük görünür, bunun sebeplerinden biri de burun ucunun sarkıklığıdır. Diğer sebepleri ise yüzdeki hacmin zamanla kaybolması ve yanakların zayıflamasıdır. Bu illüzyonel nedenle burun yüze oranla daha büyük bir görünüm sergiler. Yaş ilerledikçe burun ucu doku desteğinin zayıflaması da burun ucunun sarkmasına sebep olur. Yüz ifadeleri de yüzün yaşlanmasında önemli paya sahiptir. Gülmek de burun ucu yapılarının aşağı doğru yer değiştirmesine yol açar bu da uzun yıllar sonra burunun sarkmasına katkı yapan durumlardan biri haline gelebilir.

Burun estetiği yapılırken dikkate alınacak en önemli şeylerden birisi de hastanın yaşıdır. Yaşlanan bir burun zamanla değişeme uğrar, 60 yaşındaki birinin burnu 20 yaşındaki birinin burnu gibi görünmez. Orta yaşlı hastalarda burun ucu çok fazla yukarı kaldırılmamalıdır. Burun ucu yukarı kaldırılırken etraftaki dokular ile desteklenerek aşağı doğru yer değiştirmesi engellenip, görsel, yumuşak ve esnek bir yapıya dönüşmesi sağlanabilir.

 En önemli konulardan biri de yapısal burun ucu estetiğinin yanında görsellik ve doğallıktır. Burun deliklerine yandan bakıldığında elips şeklinde görülmeli, önden bakıldığında ise kanatlarını açmış kuş görünümü vermelidir. Burun estetiği operasyonlarında tek tip tekniğe bağlı kalınmadan, karakteristik her yüzde farklı çözümler üretilerek, doğal bir görünüm sağlanmalıdır.

Sevgiyle kalınız,

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

Güzellik önerimlerim için twitter: @BurunSanati

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI