Ana SayfaYazarlarSar beni sarmala beni, Muzlu Rulo Pasta!

Sar beni sarmala beni, Muzlu Rulo Pasta!

Bugün benim doğum günüm ve kendime harika bir pasta yapıyorum.

Bu yüzden sizi önemli birisiyle tanıştırmak istiyorum, Bilal Usta. Benim hayatımda belli bir yere sahip insanlardan birisi, üzerimde emeği çoktur sağolsun. Yedirdi, içirdi hep cömert davrandı. Bugün de dahil, çünkü kendisi bir pasta uzmanı ve en iyi pastasının tarifini benimle paylaştı.

Hazır pastane pastasını, isterse 212 kat olsun, sevmem sevemem. O kremşantiler, tırtık tırtık izler, güller boncuklar ve yavan kek! Evet diyebildiğim tek pasta klasik “Muzlu Rulo Pasta”. Çocukluk yaşlarından beri vazgeçemedim. Şimdi ne zaman yolum Kadıköy’e düşse hemen Eyfel Pastanesi’nden alıyorum. Muzlu rulo pasta diğerlerine göre hem kremşanti gibi süsleme gerektirmiyor, custard çok daha yoğun ve pasta hamuru normal pandispanyalara göre daha yumuş yumuş bi kıvama sahip.


Bilal Usta’nın Muzlu Rulo Pastası
Pasta hamuru için malzemeler

4 yumurta
40 gram şeker
50 gram un
5 gram kabartma tozu

Krema için malzemeler

250 ml süt
60 gram un
15 gram nişasta
2 yumurta
25 gram tereyağı
Çubuk vanilya
Bol muz

Yapılışı

Fırını 200 dereceye gazlayın ve yağlı fırın kağıtlı tepsiyi koyun. Biz her şeyi hazırlayana kadar o da şehvetli bi ruh haline bürünsün.

Derince bi karıştırma kabında şeker, un, kabartma tozunu bir araya getirin ve şöyle kaşıkla 1-2 tur birbirine yedirin. Üzerine yumurtaları kütür kütür kırın.

Yumurtaları kırdıktan sonra spor salonuna gidiyorsanız el gücünüzle, yok gitmiyorsanız mixer ile 10 dakika çırpın.

Karışım hazır olunca tepsiye dökün ve minnak minnak tepsinin altını vurun. Vurun ki hava kabarcıkları olmasın. 180 derecede 10 dakika kadar pişirmek yeterli olacaktır (alt ve üst ısıtma açık şekilde)

Krema için sütü tencereye alıp ve vanilyanın tohumları ayırın. Hem tohumlarını hem de kabuk kısmını süte ilave edip karıştırın tatlı tatlı. 

Diğer elimizle şeker ve yumurta beyazını karıştırın. İyice karıştırın, ta ki kaseyi başınızın üzerinde ters çevirip kafanıza dökülmeyecek kıvama getirene kadar.

Eğer başınıza döküldüyse yeniden yapın, yok her şey yolundaysa içine un ve nişastayı ekleyin. 

Sonra bu malzemeri alın ve ocaktaki sütün içine ilave edin. Birlikte arkadaş arkadaş pişsinler, fokurdasınlar krema gibi olsunlar. Kıvam tuttuğunda ocağın altını kapatın ve içine tereyağını atın. Tereyağı yok oluncaya kadar karıştırın dipten dipten.

Biz bunlara yapana kadar muhtemelen kekimiz biraz soğumuş olur. Keki tek tek rulo yapacak boyutta enlerde kesebilir ya da tümünü yapıp sonra kesebilirsiniz. Hepsini birlikte yaparsanız keserken dağılabilir diyor Bilal Usta. İsterseniz onu dinleyin, dilimleyin keki uzun uzun. Ben dinlemiyorum seni usta, üzgünüm.

Keki boylu boyunca yatırın. Sonra kremanızı bıçak yardımıyla ekmeğe Pınar Beyaz sürer gibi sürün. Bol bol sürün, elinizi korkak alıştırmayın. Ne kadar krema o kadar gülen surat. Sonra muzları soyup uzun uzun boylu boyunca yerleştirelim.

Ve hazırız, şimdi tek yapmamız gereken dev bir yaprak sarma sarar gibi rulo yapmak. Kıvırın kıvırın sonra hepsini streç film ile buzdolabına alın ve bence 3-4 saat bekletmek sanırım yeterli olacaktır.

Ps. Bilal Usta bana tarifin en son kısmında, sana söylemediğim bir şey daha var o da pastacı sırrı olduğu için paylaşamam dedi. Artık tadı kötü olursa blame Bilal Usta.

Ekmeksiz yiyin, afiyet olsun ve dünya hırka gününüz kutlu olsun!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI