Ana SayfaYazarlarMeyvenin dibine vurmak Pt2, Çilek!

Meyvenin dibine vurmak Pt2, Çilek!

En sevdiğim renk kırmızı. Üzerimde pek göremeseniz de, kadınların kırmızı giymesini destekliyorum. Neden mi?

Kırmızı aşkın rengidir, tutkunun ve isteğin, arzunun ve seksin. Aynı zamanda da alerjinin. Kırmızı gıdaların diğerlerine oranla daha alerjik olduğunu biliyor muydunuz? Umarım bunu öğrenmeye gerek duyacak bir alerjiniz yoktur, çünkü bu tarif kıpkırmızı çileklerle dolu!

Hanı bazı kelimeleri ingilizce kullanıyoruz ya, öylesi daha doğru ya da daha düzgün geliyor kulağa. İşte öyle bi tarif bu, Strawberry Shortcake. Orada burada gittiğimiz pastane, kafelerde çilekli kek olarak form değiştirmiş olarak bulabilirsiniz. Ama bu işin asıl vuku bulduğu yer Texas. Evet evet, bence de garip. Texas’ı haşin sert kovboyların steak pişirdiği yer olarak biliriz hep. Ama ne kadar sert görünseler de hepsi birer çilek canavarı. Çilek sezonu bitmeden markete uğrayın derim.

Unutmadan, bu tarif tamamen şekersiz!

Kıpkırmızı Strawberry Shortcake
Malzemeler:

500 gram çilek
250 gram un
100 gram Yağ
4 yumurta
2 küçük kutu ya da 400 ml krema
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 limon

Kalıp/tepsi yağlamak için yumuşamış margarin ya da tereyağı

Hazırlanışı

Evvela 2-3 bilgi vermekte fayda var. Bu hamuru yapmakta fırını ısıtmak önemli unsur, ama eliniz yavaş ise tarifin başından fırını açmanıza gerek yok. Problem değil derseniz, malzemelere geçmeden önce fırını alttan üstten yanarlı dönerli ısıtmalı olarak 180 dereceye gazlayın.

Shortcake’i büyük pasta tabanı ya da küçük küçük kekler şeklinde pişirebilirsiniz. Ben tek ve büyük birtane yapıyorum.

Kremanızı ve kremayı çırpacağınız kabı, sırası gelinceye kadar buzdolabında tutun.

Çileği sulandırmamız gerekiyor, ama tarif şekersiz olduğu için bunu daha sağlık bir yolla, limonla yapmamız gerekiyor. Çileklerimizi yıkayalım, ardından dilim dilim kesip, yarım limon suyunu üzerine sıkalım. Üstlerini streç film ile kaplayıp, onlara ihtiyacımız olana kadar uslu uslu oturmalarını söyleyin.

Ayrı bir karıştırma kabında un, yağ, yumurta, kabartma tozu ve tuzu çırpmaya başlayın. Birbirleri ile güzelce arkadaşlık edip yumuşak bi kıvama gelene kadar karıştırın.

Hamur malzemeleri yeterince birbiri ile kaynaştığında fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun ve hamur karışımımızı çok yaymadan boşaltın. Hamurun çok yayılmasını istemeyiz çünkü bu, ince bir hamur elde etmemize sebep olur. Biz ortasından kesip içine krema dolduracak yükseklikte bir hamur yapmalıyız.



Hamuru aktardıktan sonra 20 dakikaya ayarlayın fırınınızı ama 15. dakika da bir kontrol edin. İstediğimiz renk rose gold! O pişerken biz de kremamızı yapabiliriz.



Soğumuş karıştırma kabınıza 400 ml kremayı ekleyin ve mikserinizle yumuşak kabarık ve kocaman bi kıvama gelene dek çırpın. Texaslılar kremanın içine şeker de ekler. Eğer rejim umurumda değil derseniz kremaya 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz. Çırpma süreniz mikserin gücüne göre 3-5 dakika sürecektir.

 

Hamur pişip, çilekleriniz suyunu bıraktığında hamuru yatay şekilde ortadan ikiye bölün. Çileğinizin suyuyla abartmadan hamurunuzu yumuşatın. Daha sonra içine basın kremayı, doldurabildiğiniz kadar. Kabardıkça kabarsın büyüsün kocaman olsun. Eğer isterseniz dilimlenmiş çileklerinizin bir kısmını da bu esnada kullanabilirsiniz. Ben sadece üstüne koyma taraftarıyım ama.

Tabanımız üzerine krema ve en üst kekimiz hazır. Şimdi en eğlenceli kısmı, hamurun üzerini çilek ile kaplamak kaldı geriye. Elinizi korkak alıştırmadan dizin bütün çileklerini üzerine.

İster hemen ister soğutarak ekmeksiz yiyin ve afiyet olsun!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI