Ana SayfaYazarlarKoca koca çilekli reçel

Koca koca çilekli reçel

Çilek nihayet 5 liralara kadar düştü. Daha da düşer ama gönül ferman dinlemiyor hemen alıp reçeldi, çilekli süttü, strawberry shortcake`di yapmak istiyor. Reçel önemli konu üstelik, o marketlerde satılan kavanozlar var ya, onlar insanı reçel yemekten soğutur. Reçel dediğin ya anne evinden gelir ya da oturup kendin yaparsın. Macro`da 15 liraya avuç kadar satılan ultra organik reçel, sen de hiç bir işe yaramazsın.

Malum hafta sonundan, hafta sonuna  kahvaltı yapıyoruz. Bu yüzden ben kavanoz kavanoz değil 2 günlük reçel yaptım. Hazır çilek reçellerinde en sevmediğim şey, pişmekten ezilmekten sakız kıvamına gelmiş olan çilekler oluyor. Halbuki ben meyve yer gibi bütün çilekler istiyorum, azıcık sert, az pişmiş. Hadi çok kolay.

 

Koca Taneli Çilek Reçeli

Malzemeler

100 gram çilek

60 gram toz şeker

Yarım limon

 

Hazırlanışı

Çileklerinizi çok iyi yıkayın, suyun içersinde bekletin sonra tek tek elle ovun. Malum, Rusya bizden aldığı 26 ton çileği pis ve böcek dolu olduğu gerekçesiyle geri iade etmiş.

Çileklerinizi kesip biçmeden bir kaseye koyun, üzerine de 10 gram kadar toz şekeri ilave edin. 10 dakika kadar böyle bekletirseniz çilekler suyunu bırakacak.

 

Küçük bir tencereye çileklerinizi, çileklerinizin suyunu ve 50 gram şekeri ilave edin. En düşük ateşte karıştırmaya başlayın. Üzerine de yarım limonu sıkın.

 

Fok fok fok fok etmeye başlayıp köpüklenecek 5 dakikada. İşte o zaman reçeliniz hazır demektir. İsterseniz sıcak servis edebilirsiniz. Eğer kahvaltıdan hemen önce yaptıysanız (benim gibi) tavsiyem bir kaseye buz doldurun. Üzerine bir tabak koyup reçelinizi bu şekilde servis edebilirsiniz. 2 dakikada soğuyacaktır.

 

Ekmek bana bana veya labne peynir ile bir arada, afiyet olsun!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI