Ana SayfaYazarlarHepimiz yalan söyleriz

Hepimiz yalan söyleriz

Kimisi küçük pembe kimisi büyük rengarenk yalanlar. Reklamcı olduğumdan mütevellit ben büyük olan yalanları seviyorum. Bir de yalancı yemek dünyası var tabii ki. Mesela en büyük yalancılardan birisi de yalancı tavuk göğsüdür. Öyle ki masada gerçegi varsa o masaya büyük ihtimal oturmayacak kadar tepkiliyim. (Ben ve tavuk… Yakında ilişkimizi öğreneceksiniz.)

 

Şöyle bir baktım da mutfakta yalancılık almış başını yürümüş. Çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlısına kadar tamamen yalancılardan oluşan bir menü çıkarabiliriz. Haydi şimdi bunlara yeni bir tane daha ekleyelim. Yeni tarifimiz; yalancı banana split.

 

Instagram`da takip ettiğim arkadaşlarımın bir kısmı bol bol nutella fotoğraflı, kendi isimlerinin yazılı olduğu kavanozlarla fotoğraf paylaşıyorlar. Tatlı seven bünyemi ele geçirdiler ve tarifime de bunu yansıtmış oldum. Bildiğimiz banana split dondurmalı olur, evet. Ama artık aylardan Kasım. Eğer benim gibi esen her rüzgarla hasta oluyorsanız, siz de dondurmayı bir süre önce zaten bırakmışsınızdır.

 

Burda da devreye sürüebilir çikolata giriyor. Bunun illa nutella olması tabii ki şart değil. İsterseniz muz yerine çilek, elma, armut gibi meyveler de kullabilirsiniz. Ben düzenli spor yaptıgım için, evde sürekli muz bulunduruyorum. Hem kim sevmez ki muz! 🙂

 

 

Yalancı Banana Split

 

Malzemeler: (çok basit bulunabilir ve tüketmek istediğiniz kalori miktarına göre ekstra bişeyler eklenebilir. Fındık, çilek, damla çikolata, bal.)

 

Muz

Nutella veya benzer bir kakaolu fındık kreması

Kalın öğütülmüş Hindistan cevizi

 

Muzu dikey bir şekilde ortadan ikiye bölüyoruz. Bıçağımızı nutellaya daldırıp bolca alıyoruz. Elimizi korkak alıştırmadan, nutellayı muzun içine sürüyoruz ve hindistan cevizi ekliyoruz.

 

Bildiğimiz “banana split”ten farklı olsun, biz muzumuzu tost gibi yapalım. Son olarak üzerine Hindistan cevizi serpiştirip mideye indiriyoruz.

 

Afiyet olsun ve ekmeksiz yiyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI