Ana SayfaYazarlarFırında Hamsiköy Sütlacı

Fırında Hamsiköy Sütlacı

Saatlerimiz 23:52 şu sıralar canınız tatlı istiyorsa sebepleri sınırlı. Ben bugün 1 saatimi spor salonunda geçirsem de kendime karşı koymadım ve hafif bir tatlı yapayım dedim. Fırın sütlaç çok severim ve yemeğini sevdiğim iyi yerlerde de denerim. Şu ana kadar en mutlu edeni ise Atatürk Oto Sanayi`de olan esnaf lokantası Hemşin`de. Benim tarifim Hamsiköy Sütlacı olarak bilinen sert muhallebili ve bol pirinçli olandan. Tarif kısa, saat geç hadi başlayalım.

 

 

Hamsiköy Sütlacı, malzemeler

4 çay bardağı süt

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı baldo pirinç

2 çay kaşığı mısır nişastası ve süslemek için Pecan Cevizi

 

Hazırlanışı

4 çay bardağı soğuk sütü ve 1 çay bardağı şekeri tencereye alıp ocağın altını açalım. Çırpma teli yardımıyla şekeri eritene kadar karıştıralım.

 

Şeker sütle birleştiğinde pirinci ilave edip (Tabii pirinci önceden yıkamayı unutmayın) ve yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.

 

Süt kaynamaya başladığında altını kısıp nişastayı ekleyelim. Kısık ateşte kıvamı muhallebi gibi oluncaya dek ara ara karıştıralım.

 

Bu esnada cevizlerinizi kırıp, rondo ya da havanın içinde parçalayabiliriz.

 

Sütlaç muhallebi kıvamına geldiğinde mümkünse toprak kaseye alın. Eğer üzerini yakmak isterseniz fırında 5 dakika üstten ızgara seçeneği ile pişirebilirsiniz.

 

Buzdolabında 1 saat, sonra cevizi üzerine fıtıfıtı ve afiyet olsun!

 

 

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI