Ana SayfaYazarlarBüyük beyaz, yoğurt

Büyük beyaz, yoğurt

Gece 02:30… Bir grup müptezel insan "tatlıı tatlıı, baklava, fırın sütlaç" diye kendinden geçmiş yarı baygın şekilde kanepelerinizde sızlanıyor. Eğer müdahale etmezseniz birazdan kapıya paket paket tatlı, börek ve çörek gelecek. Ortalama sipariş süresinin 30-45 dakika olduğunu varsayıp kolları sıyırmakta fayda var. Üzgünüm bu evde paket sipariş geçerli değil ve ben varım. Tatlı için 45 dakika beklemeye luzüm yok.

Arkadaşlarınız hatta o bayıldığınız mini şortlu kız içerde eğlendiklerini düşünmeye devam edebilir, hadi işe koyulalım. Tatmin etmeniz gereken 2 kanepe dolusu insan ve etkilemeniz gereken bir kadın var.

"Ama gece yarısı atıştırmak zararlı değil mi?" diye sormuyorsunuz değil mi? Şuan kimin umrunda, hayır. Saçlarınız henüz Rudolph Van Veen kadar beyazlamadıysa gece yarısı tatlı yemek o kadar kötü bir şey değildir.

"Gece yarısı alışverişe çıkacak halim yok ya?" dediğinizi duydum. Tamam, hemen mızmızlanmaya başlamayın. Merak etmeyin, eğer Erasmus öğrencisi değilseniz bunlar hali hazırda dolabınızda vardır. En olmadı, size en yakın tekelden temin edebileceğiniz kadar basit malzemeleri listeleyeceğim. Bu arada, vereceğim tarifimin bir adı yok, arkadaşlarım genelde "şu yoğurtlu olan şey" diyorlar.

Malzemeler
Evde olan yoğurt – yeni alacaklar için süzme yoğurt.
Evde olan meyveler (tarifte ben çilek ve kivi kullanıyorum.)
Evde olan reçel, çikolata sos ya da çikolata.
Varsa püskevit, kedidili, galeta ve benzeri
Daha güzel bir sunum yapabilmek için Martini/Margarita bardağı ya da küçük boy kavanoz.
Esmer şeker
Yarım kilo süt

İlk hareketimiz bardaklarımızı buz gibi soğuk suda yıkamak olsun. Sonra doğru buzluğa gönderiyoruz. Biz malzemelerimizi bir araya getirirken onlar mümkün olduğunca soğusunlar.

Süzme yoğurt kullanamıyorsanız, normal yoğurdun tüm suyunu ayırıyoruz. Eğer içeride protein tozu kullanan kaslı, kel ve cevval bir arkadaşınız varsa ona verin o zevkle içsin. 

 

4 kişi için 1 kilo yoğurda 1 yemek kaşığı esmer şeker karıştırıyoruz. Bu şekilde yoğurdun hem hafiften rengi kırılmış oluyor, hem de müptezel arkadaşları derinden mutlu edebiliyoruz.

 

4 kişi için 4 çilek ve 1 kivi kullanabiliriz. Çilekleri küp küp, kivileri de dilim dilim kesiyoruz. Eğer daha çok meyve kullanmak isterseniz yoğurda karıştırdığınız şeker oranını azaltabilirsiniz. Çilek ve kivi tercihimin sebebi diğer meyvelere oranla daha kısa sürede soğumaları.

Evde şu an ne var? Püskevit olabilir, galeta veya belki de kedi dili. Yarım kilo sütü bir kaseye alıyoruz ve püskevitlerimizi birkaç parçaya bölerek içine atıyoruz. Mikser yardımı ile püskevitlerin sütü emmesini sağlıyoruz. "Bu saatte ne mikseri şimdi?" diyorsanız ve komşunuzu mikser sesiyle rahatsız etmek istemiyorsanız püskevitleri sadece yumuşaması için, kırmadan önce süte yatırıp çıkarabiliriz. Eğer daha hafif bir tarif isterseniz hiç çekinmeden müsli kullanabilirsiniz.

Martini bardaklarını dolaptan çıkartıp katmanlarımızı eklemeye başlayalım. Önce bir yemek kaşığı yoğurt, ardından çilek ve müsli ya da püskevitlerimizi ekleyelim.

Şimdi elimizi korkak alıştırmadan yoğurda abanma vakti… Bırakın yoğurt bardaktan yukarıya doğru büyüsün. Kivi dilimini de margarita limonu gibi kesip bardağın yanına iliştiriyoruz.

Son olarak evde bir reçeliniz varsa tatlının üzerinde gezdirebiliriz. Reçele gerek yok bunun asıl çikolatası eksik derseniz çikolata sosu da mükemmel bir alternatif olacaktır. Sos yerine bir tablet çikolatayı parçalayıp, tatlının üzerine damla çikolata gibi serpebiliriz. Benden tavsiye, eğer çikolata parçaları koyacaksak, tercihiniz bitter çikolata olsun. J.J. Abrahams gibi herkes ters köşeye yatacaktır.

Tatlıyı 10 dakika buzlukta beklettikten sonra hadi doğru kanepedeki mızmızların yanına…

Afiyet olsun ve ekmeksiz yiyin. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI