Ana SayfaYazarlarVEGAN YAŞAMIN TOHUM SIRRI-1

VEGAN YAŞAMIN TOHUM SIRRI-1

Hepimizin bildiği aslında sır değildir. Yazımın başlığını gizemli olsun diye atmadım sadece hepimizin bildiği sırrı unuttuğumuz için hatırlatmak istedim. Bunun yanısıra bu yazı dizimde tohumlardan yola çıkarak elde edeceğimiz besinlere ve onların insan sağlığı açısından hiç bir şekilde kıyaslanamayacak kadar değerli oluşlarına ve sürpriz tariflerine yer vereceğim.
Yukarıda vurguladığım gibi hepimizin bildiği sır değildir. Aslında sır dediğimiz şey kendini kendinde saklayan bir örtüdür sadece. Tohum konusunu ayrıntılı bir şekilde ele almadan önce soğan tohumuna, örtüye verilecek en güzel örneklerden biri olduğu için değinmek istiyorum.
Soğan, kendi özünü üzerindeki olağanüstü şeffaf kabuğu ile gizler. Bu anlamda soğanı soymak kolay değildir. Dolayısıyla onun özün inerek soymak için sabır ve ustalık gerekir. İnsan da aynen soğan gibi katman katman kendi idrakini soyarak özündeki tohuma ulaşır. Soğan, mesajını keskin kokusunda saklar ki bu ; kendine özgü olan keskin kokusunu ve gücünü toplu bilinç kokusundan ayırması ile bireysel farkındalığa ulaşan insanın yolculuğu gibidir.
Herbirimizin kendine has kokusu ve mesajı vardır. Önemli olan bunu bulmaktır. Yüzeysel olarak baktığımız zaman soğan, insan ya da tohum gibi olgular ancak gözümüzle algıladıklarımız, kendilerine isim verdiklerimiz kadarıdır. Oysa bizler, bu algı örtülerinden kendi derinlerimize-özümüze inmeye başladıkça mesajın kendine has kokusunu yayabiliriz. Ve bu, her zaman soruların cevaplarının olduğu yerdir.
Hepimizin tohumlanarak dünyaya gelme aşaması mucizedir ve dünya yaşantımızın başlayacak olmasının çok önemli bir ayağıdır. Diğer ayak ise anne karnında bu tohumun, doğum zamanı gelene kadar olağanüstü korunaklı ve değerli bir alanda yetişecek olmasıdır.
Dünya ana ya da toprak ana, bu anlamda üzerine ekilen tohumu son derece korunaklı ve değerli topraklarda yetiştirilmesine olanak sağlar. Baba tohum ve anne toprak bu birleşimden olan sayısız ürünlerini-çocuklarını, evrenin en güzel renkleriye giydirerek hasadını yaparlar.
TOHUMDAN OLMA HASADIN KUTLANMASI
Tümümüzün geçtiği bu evreler aslında evrenin bizler aracılığıyla kendini ifade etmesinin muazzam zerafetidir. Tohumun taşıdığı kozmik bilgeliğin, zerrenin içerisinden kendini ortaya koyması sözün bittiği yerdir…
Hadi gelin dünya ananın hasadına biraz daha farklı bir şekilde bakalım. Genelde denize inci ve mercan çıkarmak için dalarız ama bugün biz,  toprağa dalış yaparak inci ve mercan yerine altın çıkaralım istiyorum. Diğer bir deyişle altın değerinde olan tohumun gerçek gücünü insanın özüne de dalarak hasadı zenginleştirelim istiyorum.
Dünyaya geldiğimiz ilk anlardan itibaren tohumla tanışıyoruz. Tohum; bitkilerin kendi türünden yeni bitkiler üretme araçlarından biridir. Kendi türünden yine kendini üreten insana ne kadar da benziyor değil mi?
Her tohumda yeni bir bitki oluşturacak embriyon ve gelişecek bitkinin kök salıncaya kadar beslenmesine yetecek miktarda besin bulunur. Tıpkı yeni doğan bebeğin kendi beslenmesine yetecek kadar olan besinini annesi aracılığı ile dünyaya getirmesi gibi.
Devam edecek..
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI