Ana SayfaYazarlarKOYUN SEVİNCEMELER 1

KOYUN SEVİNCEMELER 1

Merhaba sevgili hayvan dostlarım,
Sizlere bu zamana kadar, hiç kimsenin bilmediği bizim masalımızı anlatacağım. Benim adım koyun ‘sevincemeler’. Bu ismi bana, hayvan perisi Frensonia usta koymuş. Bir gün ben mutluluktan meleyince sihirli bir şekilde sevgi ortaya çıkmış, o da bana bu ismi uygun görmüş.
Şimdi artık masalımızı anlatmaya başlıyorum.  
Bir varmış bir yokmuş, bundan asırlar önce gökte yaşayan ama bunu bilmeyen bir kuzucuk yaşarmış. Hiç arkadaşı olmadığı için canı çok sıkılırmış. Kendine benzeyen biri acaba var mı diye merak eder dururmuş. Hiç işi ve sorumluluğu yokmuş. Günler, günleri, aylar, ayları kovalamış ama kuzucuk arkadaşsızlıktan ve işsizlikten çok şikayetçi olduğu için sonunda mutsuzluktan hastalanarak bulutlara düşmüş. Gözünü açacak hali kalmamış ve artık yaşamak istemediğini fark ederek ölmek için yalvarmaya başlamış.
Bu durum hayvanları koruyan peri Frensonia ustanın kulağına gelmiş. Gökte yaşayan kuzucuğun artık büyümesine ve yere inmesine karar vererek onu koyuna çevirmiş.
Kuzucuk, koyun olmanın neşesi içindeymiş. Frensonia usta ona yeryüzüne indiği zaman kimsenin bilmediği sırları anlatmış ve demiş ki;
‘Evlat artık aşağıya inme vaktin geldi. Sana anlattıklarımı , çok gerekli olmadıkça kullanma ve de kimseye anlatma. Sadece sevdiğin kişiler olursa ve de hayatları söz konusu olursa, onları kurtarmak için anlat. Ve unutma sen artık çok önemli bir görev için gönderiliyorsun.’
Kuzucuk artık koyun olmanın verdiği güvenle yeryüzüne doğru salınırken, bulutların arasından karşısına 2 tane melek çıkmış. Melekler saygıyla koyun sevincemeler’i selamlamışlar ama hangi görevle aşağıya indiğini merak ederek sormuşlar. Sevincemeler, usta Frensonia’nın 2 melek görünce onlara hangi görevle aşağıya indiğini anlatabilirsin dediğini hatırlayarak cevap vermiş.
‘Aşağıda kendilerini, oğlunu kesmek isteyen bir baba hikayesine kaptıran insanlar var ve bu yüzden dehşet içindeler. Oysa çok yüce bir peygamberin öğretisi anlatılmak istenirken, onların bakış açıları sadece bu sahneye kilitlenmiş ve illüzyona dalmış. Hem biliyor musunuz, bir gün sırf bu yüzden etraf hayvan katliamına dönecek. Bu sebeble ben, oraya gönderiliyorum.
‘ İnsanlar, seni görünce illüzyondan kurtulacaklar mı? ’
‘Bunun cevabını şu an için bilemem ama ustam bana; dünya da bir çok insanın yapmayı istemediği halde sadece herkes yapıyor diye yaptıkları ‘sürü psikolojisinden’ bahsetti. Ben bunu anlamalarını sağlamayı umuyorum.’
‘Sürü psikolojisi de nedir dostum?
‘İnsanlar için, korku duygusunun, sevgi duygsunun önüne geçmesi sonucu yaratıcılıklarını öldürmesidir. Dolayısıyla, hayatlarını hep tekdüze ve sıradan yaşarlar.  Biz koyun sürüleri bunu göstermek için çok çaba sarfediyoruz ama ne yazık ki çok kişi, bunu bizim zavallığımız zannediyor.
‘Yolun açık olsun koyun sevincemeler’
‘Teşekkürler melek dostlarım.’
Derken sevincemeler, yeryüzünde bulmuş kendini. Ve gördüğü muhteşem bir manzara karşısında büyülenmiş. Elinde sevgi ve dürüstlük asası olan peygamber, oğlunu kesmek üzere değil, kutsamak üzere seramoni düzenliyormuş. Sevincemelerin kafası karışmak üzereyken, hayvan perisi olan, ustasının ona anlattığı sırları hatırlamaya başlamış.
‘Sevincemeler, aşağıya indiğin zaman durum senin zannettiğin gibi değilse sakın panikleme.’
‘Peki, ne yapmalıyım?’
‘Onlar, ilk başta senin kim olduğunu anlamadan, sadece et yığını olduğunu düşünecekler. Onları bu derin uykudan ancak senin cesaretin ve kararlığın uyandıracak. Ve dediğim gibi ; senin gördüklerini, onlar neden görmüyor diye endişelenerek umutsuzluğa kapılma.’
‘Peki, neden beni, et yığını olarak görecekler?’
‘Evlat, bunun nedeni sevgisizlikir. Senin bir çok arkadaşın, büyük fedakarlıklar yaparak,onlara
etlerinden, sütlerinden ve tüylerinden bolca verdi ama ne yazık ki onlar, bununla yetinmeyip,
hep daha fazlasını talep ettiler ve arkadaşlarını saygısızca katlettiler. Artık bu katliamın sona
ermesi gerekiyor.’

Devam edecek…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI