Ana SayfaYazarlarKİRPİ DASBİ

KİRPİ DASBİ

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, develer berber iken, pireler tellal iken sevimli mi sevimli minik bir kirpi yaşarmış. Bu kirpi öylesine utangaç öylesine utangamış ki; kim yanına yanaşsa kafasını hemen karnına gömermiş.
Sevimli ve utangaç kirpinin adı Dasbi’ymiş. Yalnızlığı çok severmiş ama etrafında kimselerin olmamasından dolayı zaman zaman çok da sıkılırmış.
Gel zaman git zaman, Dasbi bir gün adının ne anlamını geldiğini merak etmiş. Yanlız yaşadığından ve de ailesinin olmamasından dolayı, bunun cevabını uzaktan akrabası Fislinte halasından almak için yola koyulmaya karar vermiş.
Az gitmiş, uz gitmiş dere tepe düz gitmiş ve sonunda büyük bir azimle Fislinte halasının evine ulaşmış. Fislinte hala ve 2 kuzeni birlikte yaşadıkları evde onu çok sıcak bir şekilde karşılamışlar ve dinlenmesi için ona odasını göstermişler.
Dasbi odasına geçer geçmez duvarda kendisine çok benzeyen Holoz amcasının resmini görmüş. Hakkında çok şey duyduğu Dasbi’nin amcası aslında bir gezginmiş ve aynı zamanda Dasbi’nin da isim babasıymış.
Yorgunluktan hemen uykuya dalan Dasbi, duvardaki resimden çok etkilenmesi ile alakalı olarak rüyasında Holoz amcasını görmeye başlamış.
“ Evine hoş geldin evlat” demiş Holoz amcası
“ Hoşbulduk Holoz amca”
“ Sonunda isminin ne anlama geldiğini merak ettiğin için seni tebrik ederim”
“ Gerçekten uzun zamandır büyük bir merak içindeydim. Lütfen söyle bana Holoz amca, benim ismimi neden Dasbi koydun”
“ Bu sorunun cevabını vermeden önce sana bazı gerçekleri açıklamama izin vermelisin”
“ Dinliyorum Holoz amca “
“ Uzun zaman önce tıpkı senin gibi ben de ismimim ne anlama geldiğini öğrenmek için yollara düşmüştüm. Ancak senin gibi şanslı değildim çünkü yakın akrabalarımın hiç birisi adımı kimin koyduğunu hatırlamyordu. Daha da kötüsü ismimin ne anlama geldiğini bilen tek bir kişi yoktu.
Herşeye rağmen dedem; bana, bu konuda yardım edebilecek kişinin, Kafkaslar’da yaşayan bilge bir kadının olduğunu; ama O’nu, ancak kış çok bastırmadan azimli bir şekilde ararsam bulacağımı söylemişti. Ve dikkatli olmam gerektiğini, sırtımızdaki dikenlerin tek bir tanesini feda etmemem gerektiğini tembihlemişti. İsminin gerçek anlamını onu bularak öğrenebilirsin.
Ertesi sabah uyanan kirpi Dasbi kahvaltısını ederken halası Fislinte’ye bilge kadının kim olduğunu sorar. Halası kadının adının Kirpi Gua Hanım olduğunu ve çok zorlu yolculuklarla insanların onun yanına ulaştıklarını anlatır. Ancak eğer kendisi dilerse ve isterse çok daha kolay yoldan kendisine ulaşabileceğinin ip uçlarını da verir.
Çok meraklanan Dasbi, hiç vakit kaybetmeden yollara düşer. Kendisini uzun ve çetin bir yolun beklediği endişesi ile çok dikkatlice etrafına bakınarak yoluna devam eder. Henüz ilerlemişken karşısında bir kadın kirpi beliriverir ve ona nereye gittiğini sorar. Dasbi sıkkın bir şekilde isminin anlamımı bulmak için yolculuğa çıktığını söyler. Kadın koskoca bir kahkaha atar   ve ona sorar;
 “ isminin anlamını öğrenip de ne yapacaksın?”
“ içimden bir ses bana ismimin anlamını öğrendiğim zaman tıpkı amcam gibi sihir yapacağımı söyledi”
“ komiksin ve de ayrıca hiçbir fikrinin olmadığı halde kim olduğunu bile bilmediğin birini bularak bunu yapacaksın. Ya sana cevap vermezse? Bunca yolu boşuna tepmiş olmaz mısın?”
“ olurum ama en azından kendimi  maceraya atılmaktan dolayı onurlandırırım”
“peki, sana iyi yolculuklar o zaman. Eğer kadına rastlarsan ve de isminin anlamını sorarsan ona bir de kalbinin de isminin olup olmadığını sormayı unutma”
Devam edecek…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI