Ana SayfaYazarlarNOEL ÇOCUK NİCHOLAOS & NOEL KEDİ ELFEDER-1

NOEL ÇOCUK NİCHOLAOS & NOEL KEDİ ELFEDER-1

Dünyamızda yaşadığımız tüm sorunlar, özel ya da genel, taptaze enerjilerle dolu çocukların ve sevimli hayvan dostlarımızın yanında bir an için bile olsa unutulabilir. Tabii bunun en önemli sebeblerinin başında onların, bizlere duydukları koşulsuz güven ve sevgileri gelir.
Çocukluğumda, Noel Baba figürü bana bir türlü sevimli gelmezdi hatta onu çok yaşlı ve şişman bulurdum. Neden çocukları böyle birinin hediyelere boğduğunu hiç anlamazdım. Zaten bizim ülkemizin geleneği değil derdim. Ama onun Türkiye’de doğduğunu öğrenince çok şaşırmış ve hayal kırıklığı yaşamıştım. Neden doğan bir şeyi büyütemedik diye hayıflanmıştım.
Konu başlığımı Noel Çocuk olarak atmam da bu yüzdendir. Noel Baba, Antalya’da doğmuş ve hatta Patara’da çok zengin bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmiş ve adı da Nicholaos’mış. Ailesi, O daha küçükken ölmüş ve o da ona kalan mirasla fakirlere yardım etmiş.
Bu sırada Patara`da önceleri çok zengin olan bir aile fakirleşmiş ve kızlarının çeyizini yapamayacak duruma gelmiş. Nicholaos durumu görerek onlara yardım etmeye karar vermiş. Kendini belli etmemek ve aynı zamanda gururlarını kırmamak için, gece vakti kızların evine gitmiş ve uyudukları sırada büyük kızın açık olan penceresinden içeri bir kese altın atmış. Sabah parayı bulan büyük kız çok sevinirek kötü durumdan kurtulumuş.
Daha sonra ortanca ve küçük kızın çeyiz paralarını da karşılamak isteyen Nicholaos, pencereleri kapalı olduğu için onların altınlarını bacadan atarmış. İkonalarda ve resimlerde Nicholaos`ın üç altın top ile gösterilmesi bu yüzdenmiş.
Demek ki Noel Baba’nın çocuk ( saf enerji) enerjisini doğru hissetmişim ama adının böyle anılmasının önüne geçecek kimse de olmamış! Büyümüş Noel Baba imajı bana hiç sempatik gelemedi. Noel Baba`da tıpkı Peter Pan gibi çocuk yüzlü kalmalıydı. 
Noel Baba kimliğinin (kızak, rengeyikleri, ziller vs.) çoğu bölümü Amerika`da gelişince o da kilo alarak tipik bir Amerikalı olmayı tercih etmiş.
Noel Baba hakkında yaratılan efsaneler de vardır. Bunlardan bir tanesine göre; Noel Baba, elfleri ile birlikte çocuklar için oyuncaklar yapan biridir. Çocuklar da kendisine mektup bırakarak, Noel için hangi hediyeyi istediklerini bildirirler. Noel Baba da ren geyiklerinin çektiği uçan kızağını hediyelerle doldurur ve evlere bacalardan girerek herkesin hediyesini dağıtır.
 
 
Noel Baba Aslında Şişko Değildir!

Noel Çocuk büyüyüp, Noel Baba olunca, Kuzey Kutbu`ndaki Kahkaha Vadisi`nde ince fiziğiyle yaşar. Bir küçük ülke olarak düşleyebileceğimiz bu vadide, yardımcıları, cinleri, perileri, eşi ve ren geyikleri ile birlikte yıl boyunca harıl harıl oyuncaklar üretir. Yalnızca yılda bir kez, Kahkaha Vadisi`nden ayrılıp bir gece içinde gün ağarana kadar dünyadaki tüm çocuklara hediyeler dağıtır. Noel Baba`nın yaşadığı Kuzey Kutbu`nda, onlarca cin ve peri, yardımcılar ve görevli birçok kişi de yaşar.
Ancak size bunlardan ünlü olanlarından bahsederken ardından yazımın ikinci bölümünde de kimsenin bilmediği ama efsane olmuş Noel Kedi Aziz Elfeder’den söz edeceğim.
 
Snowflake (Kar Tanesi): Noel Baba`nın yardımcılarından biridir. Dünyaya devamlı kar yağmasını sağlar. Ayrıca görevleri arasında kendisine mektup yazan tüm çocuklara Kuzey Kutbu`ndaki hava ile ilgili rapor verir.

Glitter (Cin):Noel Baba`nın en önemli yardımcılarından biri olan cinler, Noel Baba`nın oyuncak yapmasına yardım ederler, oyuncakları Noel Baba`nın kızağına yüklerler, bir kısmı daima Noel Baba`nın karısına mutfakta ve ev işlerinde yardımcı olur, diğerleri ise rengeyiklerine spor yaptırır.

Rudolph (Kırmızı Burunlu Ren geyiği): Noel Baba`nın en ünlü rengeyiğidir. Gerektiğinde diğer rengeyikleriyle birlikte Noel Baba`nın cinlerine yardım eder, Noel Baba`nın atölyesinden çıkan oyuncakları kızağına taşır. Aynı zamanda Noel Baba`nın mektuplarını okumasına yardım eder, onları düzenler, çocukların istedikleri oyuncaklar hakkında bilgi verir. Diğer geyiklerin formda kalması için onları çalıştırır, bakımlarına dikkat eder.

Bayan Claus: Noel Baba`nın karısı, onun en büyük yardımcısıdır. Çocukların kendisine yazdığı mektupları cevaplar, onlara Noel Baba`ya nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgiler verir, Noel Baba`nın, yolculuk sırasında yolda yesin diye kurabiye ve pastalarını pişirir, onları paketler. Noel Baba`nın kıyafetlerini yıkar, ütüler, onu her türlü şekilde rahat ettirmeye çalışır.
(Alıntıdır)
Tüm bu yardımcılar inanılmaz sevimli duruyorlar. Üstelik bunca işle uğraşırken yardımcılarınızın olması da kulağa çok hoş geliyor. Hala Noel Baba efsanedir, uydurmadır diyenlerimiz için unutulmaz bir örneği tekrar hatırlatmama izin verin.
Noel Baba’yı öğrenmek için o unutulmaz mektubun yazıldığı 1897 yılına geri gidelim. Henüz sekiz yaşında olan Virginia O’Hanlon, New York Sun gazetesine bir mektup yazar: – “Arkadaşlarım Noel Baba’nın var olup olmadığını bana soruyorlar. Babam, ‘Sun Gazetesi Noel Baba var diyorsa, vardır’ diyor. Lütfen bana doğruyu söyleyin, gerçekten Noel Baba var mı?”
Virginia’nın yalvarışlarıyla biten mektubunu, New York Sun Gazetesi’nin editörü Francis P. Church yanıtlar:
– “Evet Virginia, Noel Baba gerçekten var. Sevginin, cömertliğin, fedakarlığın var olduğu kadar var. Onlar var olduğu için güzellik ve sevinç var. Bak şimdi Noel Baba olmasaydı dünyamız ne korkunç olurdu? Tıpkı hiç Virginia’ların olmaması kadar korkunç. O zaman, bu varlığı yaşatacak çocuksu inançlar, şiirler ve romantizm de olmazdı. Görmek ve duymaktan başka sevinç duyabileceğimiz hiçbir şeyimiz olmazdı. Çocukların dünyaya verdikleri o sonsuz aydınlık da söner giderdi.”
Sonuç olarak Noel Baba efsanesini bizler yarattık. O zaman gelin tekrar bir efsane yaratalım ama bu sefer hayvan dostlarımız için olsun. Ben adını, Noel Kedi Elfeder koydum ama siz isterseniz başka bir isim koyabilirsiniz.
Devam edecek…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI