Ana SayfaYazarlarLords of Dogtown

Lords of Dogtown

İzlediğim en iyi kaykay&surf filmi.. Daha önce kaykay`ı burda bir tarihte tanıtmaya çalışmıştım. Bu filmi o zaman izlememem bir talihsizlikmiş sadece… Hedge Ledger`i daha hangi karekterde, hangi mükemmel rolünü keserken izleyebilirim bilmiyorum. Adam gerçekten müthiş bir oyuncuydu..( Avusturalyalı oluşundan mıdır nedir, süper de sörf yapmış..) Filmin yönetmeni David Fincher olacakken sadece yapımcı olarak katkıda bulunduğu ve Catherine Hardwicke`in (Alacakaranlık (Twilight) ın da yönetmeni olan Catherine) yönetmenliğini yaptığı bu film 2005 yapımı..Film gerçek bir hikayeden alıntı ve ünlü kaykaycılar tony alva, stacy peralta ve jay adams gibi dunyaca unlu kaykaycilarin 1975 yılında, California Venice Beach ten çıkıp kendi kayisş tarzlari ve yaşam stilleri ile bu piyasayi şekillendirmelerini anlatıyor. California olur da sörf olmaz mı, o zamanlar lishsiz yaptıkları sörfü ve dahası çömezleri ( geleceğin kaykaycıları ) nasıl ve ne şekilde eğittiklerini görmelisiniz. Tabii ki localizm de cabası..
 

``

Hedge Ledger , Zephry marka boardlarını sattığı dükkanın sahibi, ünlü Z Boys`un kurucusu, eski sörfçü ve kaykaycı, agresif, hırslı ve yağsız gözlü Skip`i canlandırıyor, filmde tanıdık isim bir tek o değil. In to the Wild filminden tanıdığımız ve kısayısa sevdiğimiz Emile Hırsch da ünlü kaykaycı ve sörfçü Jay Adams rolünde. Filmde bir tanıdık isim de meşhur dizi Lost `tan çıktı aslında, Jay`in evi terkeden babası rolünde Ethan 🙂 Ünlü Kaykaycı Tony Alva rolünde yine süper başarılı Victor Rasuk var. Kilit adam ve sonradan açılan müthiş kaykaycı ise Stacey  Peralta rolündeki John Robinson…
 
``
 
 Kaykay tarihinin ikon filmlerinden olan bu filmi merak edenler, internetten indirebilirler, divxplanet`ta Türkçe altyazı da yüklenmiş. Soundtrack`ini indirdim, o da gayet süper..Sörf çantasında  çalınacak diye de not düştüm..İyi seyirler..
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI