Ana SayfaYazarlarGözlerimle Öderim

Gözlerimle Öderim

Parmak izimizin benzersizliği ve sadece kişiye özel tanımı aynen gözlerimizdeki iris tabakası için de geçerli.

Japonya`dan Fujitsu, göz tarama özelliğine sahip ilk akıllı telefonu olan  "Arrows NXF-04G" ı tanıttı. Kullanıcılar, bu özelliği, telefon kilidini açabilme ve mobil ödeme için kullanabilecekler. Şimdilik sadecce Japonlar 🙂

Videosunda izleyeceğiniz üzere, gözlerinizi ödeme ekranında kameraya doğrultuyorsunuz. Çok basit bir arayüzü var gibi görünse de bence bu tür teknolojiler bazı insani nedenlerle  bizlerin alışkanlıkları haline gelemiyor. Üstelik ödeme tarafında bir de üçüncü parti ile teknolojilerin konuşması ya da konuşamaması! İŞte bütün mesele bu! Aslında biz insanlar daha hazır bir şeylerin peşindeyiz. Gözümü okutan ve telefona sahip olan yine ben, gözümü doğru hizalayacak olan yine ben, sistem bekliyor dendiğinde cebimden kredi kartımı çıkarıp ödeyen yine ben. Kanımca bunlar bizi yoruyor, otantifikasyon olmadıkça yoruluyoruz, sıkılıyoruz. 

Ben de istiyorum, çalıştığım binadaki göz tarama bandından, gözlerimi tarayarak geçeyim ve bir Minority Report havası yaşayabileyim ama cidden hizalayamıyorum, okumuyor cihaz. Hizalayanını da görmedim henüz, hepimiz eski düzen kartla geçiyoruz. Teknolojinin asıl çözmesi gereken beni yormamak, bir kere yapamadığımda kaybettiğim şeyin farkında olmam lazım bir şekilde ki bir kez daha, bir kez daha deneyeyim..

Markanın kullandığı şaşkın bakış fotografları ile empati kurmam bile çok zor 🙂 Ama bilelim tabii…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI