Ana SayfaGüzellikUzmanlara Göre Gözeneklerden Nasıl Kurtulunur?

Uzmanlara Göre Gözeneklerden Nasıl Kurtulunur?

“Gözenekler” kelimesinin Google’da neredeyse 3 milyar kez tıklanması ve en çok sorulan sorunun “Gözeneklerden nasıl kurtuluruz?” olması tesadüf değil.
 
Tabii ki, olduğumuz gibi güzeliz – gözeneklerimiz ve diğer her şeyimizle – ama eğer bu küçük can sıkıntısı sizi rahatsız ediyorlarsa, yardımcı olacak bazı uzman tavsiyelerimiz var.
 
Gözeneklerin tam olarak nasıl bir işleyişi olduğu hakkında yıllar boyunca çok fazla tartışma oldu. Ancak sanılanın aksine gözenekler kapılar gibi açılıp kapatılamazlar (kasları yoktur). Bununla birlikte, onları daha fazla veya daha az belirgin hale getirmek için sıcak ve soğuk su uygulamanın bazı yararları vardır.
 
Görünür gözenekler nelerdir?
Cildimizin yüzeyinde küçük noktalar gibi görünebilirler, ancak gözenekler aslında saç köklerimize açılan küçük açıklıklardır. İki farklı gözenek türü vardır. Biri sebum (vücudun doğal yağı) salgılar, diğeri teri serbest bırakır. Küçük olmasına rağmen gözenekler, yağ, ter ve sebumun bezlerimizden sağlıklı bir cilt için gerekli olduğu şekilde cildimizin yüzeyine gitmesini sağlar. Bu yüzden onları cildinizin penceresi gibi düşünebilirsiniz.
 
Kaç gözenek normaldir?
Ortalama bir yetişkinin vücudunda yaklaşık 5 milyon, yüzünde ise 20.000 gözenek olacaktır. Ancak genel olarak ciltte gözenekleri göremiyoruz. Sadece büyütüldüklerinde görünür hale geliyorlar.
 

Büyük gözeneklere ne sebep olur?
Genellikle gözenekler genetik olarak belirlenir, ancak gözeneklerimizin görünürlüğünü etkileyebilecek başka faktörler de vardır. Örneğin, aşırı sebum üretimi gözeneklerin daha büyük görünmesine neden olabilir. Gözenekte yağ, toksinler, kir ve makyaj birikirse, bu onu ağırlaştırabilir ve gerebilir, bu da gözeneklerimizin cilt yüzeyinde olduğundan çok daha büyük görünmesine neden olabilir.
 
Yaşlanan cilt de başka bir etkendir. Gözenekler, cilt yaşlandıkça daha az elastik hale gelebilir ve bu da daha büyük görünmelerine sebep olur.
 
Aynı şekilde, güneş cildinizi kurutur, bu da yağ bezlerinin aşırı büyümesine neden olur, bu da gözeneklerin daha büyük görünmesine sebep olur.
 
Diğer faktörlere gelince, yetersiz cilt temizliği, tıkayıcı (veya aşırı ağır) makyaj ve (gözenekleri tıkayan maddeler kullanabilen) tıbbi olmayan cilt bakımı da bu soruna katkıda bulunabilir.
 
 
Gözenekleri daha görünür hale getiren tetikleyiciler var mı?
Güneş ışığı gözenekleri daha görünür hale getirmede rol oynar,  bu nedenle parlak, berrak güneş ışığındaysanız, muhtemelen gözenekleriniz daha fazla görünürler. Ve makyaj, gözeneklerin gerçekte olduğundan daha büyük görünmesine sebep olabilir. Tozlar ve fondöten gün boyunca bu küçük deliklere yerleşerek daha büyük görünmelerine yol açar.
 
Gözeneklerin açılıp kapanabildiği doğru mudur – yani sıcak su onları açabilir ve soğuk su kapatabilir mi?
 Bu sadece bir efsanedir! Gözenekler kapılar gibi açılıp kapanmazlar. Gözenekler sadece cildimizdeki açıklıklardır ve en önemlisi, onlara bağlı kasları yoktur, bu yüzden çekip kasılamazlar.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI