Ana SayfaYaşamTürk Müzisyen Uygar Çağlı Caz Fusion Albümü Ting ile Avrupa Sahnesinde

Türk Müzisyen Uygar Çağlı Caz Fusion Albümü Ting ile Avrupa Sahnesinde

Uygar Çağlı, Ting isimli yeni albümünün çalışmalarını Türk, Avusturya ve Taiwanlı müzisyenlerden oluşan multikültürel bir ekiple gerçekleştirdi. Adını, evreni açıklamak için her şeyin özü, temeli veya yapıcısı olarak benimsenen madde dışı varlık, “Tin”den alan albümde enstrüman olarak; perdeli & perdesiz gitar, tuşlu çalgılar, saxofon, ney, vurmalı çalgılar, davul & perküsyon, vokal gitar, kanun ve perdeli & perdesiz bas kullanıldı. Ting’in lansman konseri ise “Avrupa cazının kalbi” olarak da bilinen, dünyanın en prestijli caz kulüplerinden Porgy & Bess’te 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek ve online olarak da  Uygar Çaglı ‘Ting’ (TK/TW/A) im Porgy & Bess – Jazz & Music Club adresinden izlenebilecek.

Dünya çapındaki caz sanatçılarının sahnesinde
Dinlerken müzikteki çeşitlilik üzerine bir farkındalık yaratan albümde, sağlam altyapılı ritim grubunun eşliğindeki melodiler Çin çalgısı erhu, perdesiz ve e -bow gitar, ney, Afrika`dan udu – drums ve kanun gibi otantik enstrumanlarla icra edilmis. Piyano ve saksafon ile yapılan keyifli caz emprovizasyonları da albümde yerini alıyor.
Mike Stern, Richard Bona, John Scofield, Steve Coleman, Yellowjackets ve Mother`s Finest gibi dünya çapındaki saygın caz sanatçılarının sahne aldığı Porgy & Bess’te Ting’in müzikseverlerle ilk buluşmasını gerçekleştireceğini söyleyen sanatçı, şunları aktardı:

“Dünya starlarının sahne aldığı, Le Mons, Moers, Berlin ve Salam Orient gibi uluslararası festivallere de sahnesini açan Porgy & Bess, yine dünya çapındaki önemli caz sanatçılarının konser verdiği bir mekan. Dolayısıyla Avrupa’da cazın kalbi olarak da tanımlanan böyle önemli bir sahnede konser verecek olmak da ayrı bir heyecan kaynağı.”

World Music School’un da kurucusu

Jazz bassist ve pedagog olan Uygar Çağlı aynı zamanda Viyana’da bulunan World Music School’un da kurucusu. Çağlı, Türkiye ile Avusturya arasındaki kültürel ve sanatsal köprünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Yeni albümü’nün tanıtım turnesine de Türkiye’den başlamak istediğini belirten Uygar Çağlı şunları söyledi:

“Pandemi dönemini yoğun olarak yeni albümümüzün çalışmalarıyla geçirdik. Mayıs ayında tüm online platformlarda müzkseverlerle buluşturacağımız albüm için bir tanıtım turnesi gerçekleştirmek istiyoruz. Bugüne kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok konser verdik. Ancak Türkiye’de konser verebilme, Türk jazz – fusion ve dünya müziğine ilgi duyan kitle ile buluşma fırsatı henüz bulamadık. Bu nedenle albümün tanıtımı için gerçekleştirmeyi planladığımız turnemize doğduğum ülkeden, Türkiye’den başlamayı çok istiyorum. Bunun için de sponsorluk arayışlarımızı sürdürüyoruz.”
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI