Ana SayfaRöportajTrendus Özel Röportajı: Stephen Jones

Trendus Özel Röportajı: Stephen Jones

1957 doğumlu İngiliz Stephen Jones, 20. ve 21. Yüzyıllarının en radikal şapka tasarımcısı olarak biliniyor. Kendi koleksiyonları için tasarladığı şapkalara ek olarak hemen hemen her yıl dünyaca ünlü moda evlerinin koleksiyonlarına eşlik edebilecek sıra dışı şapka tasarımları ile kıyafet koleksiyonlarını bir bütün haline getiriyor. Çalışmalarında en çok yaratıcılık ve yüksek kalite teknik deneyimi üzerine yoğunlaşıyor.

Daha önce Londra Victoria & Albert Müzesi, Paris Louvre Müzesi ve New York Brooklyn Müzesi gibi dünyaca ünlü müzelerde sergilenen Stephen Jones Şapka Sergisi ilk kez Türkiye’de Vakko Moda Evi’nde moda severler ile buluşuyor. Sergide 4 farklı temada (serüven, bilim, rokoko ve ihtişam), 180 olağanüstü tasarımın yanı sıra Stephen Jones’un bu sergiye özel olarak tasarladığı Türk kreasyonları “Turkish Entree” alanında Stephen Jones’un Şen Şapka’dan seçtiği çok özel bir şapka da yer alıyor.

Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, John Galliano, Christian Dior, Marc Jacobs ve daha birçok ünlü marka ile birlikte çalışan bu sıra dışı tasarımcıyı daha da yakından tanımak için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İşte Stephen Jones, tasarımları ve diğerleri…

TRENDUS: Bu cesur şapka tasarımı serüveniniz nasıl başladı?
Stephen Jones: Tamamen şans eseri aslında. Londra’da bir butikte stajyerlik yaparken bir anda şapka bölümüne kaydım ve ilk günün sonunda aslında yapmak istediğim şeyin bu olduğuna karar verdim. 

TRENDUS: Hayran kaldığımız bu sıra dışı tasarımlarınızın ilhamı kaynağı nedir?
Stephen Jones: Hayatın ta kendisi! Aslında her şeyden ilham alıyorum ama özellikle derseniz mimari…

TRENDUS: Kendileri de birer sanat eseri olan şapkalarınızda önemli ressamlar veya heykeltıraşlardan parçalar görebilir miyiz?
Stephen Jones: Elbette. Sanat benim için her zaman bir ilham kaynağı oldu. Fragonard ve Boucher’in Rokoko dönemine ait eserlerinden Andy Warhol’un şahane renklerine kadar bir çok sanat eseri şapka tasarımlarım için birer ilham kaynağıdır.

TRENDUS: Ünlü tasarımcılar veya müşterileriniz için özel olarak tasarladığınız şapkalarda süreç nasıl ilerliyor? Kişiler size tam olarak ne istediklerini mi söylüyorlar, yoksa kararları tamamen sizin deneyimli ellerinize mi bırakıyorlar?
Stephen Jones: Her zaman bu ikisinin karışımı… Onların akıllarında ne istediklerine dair bir fikir olabilir ama tasarım süreci sonuçta benim elimde. Bu süreç karşı taraf için çok büyük keyif aldıkları bir maceraya dönüşüyor.

TRENDUS: Şu anda Vakko’da sergilenen Stephen Jones & The Accent of Fashion`da görebileceğimiz şapkaların arasında favorileriniz hangileri?
Stephen Jones: Rose Royce’a bayılıyorum (Kadife şapka üzeri saten) ve tabiki Wash’n’Go (su görünümlü şapka).

TRENDUS: Şapkalarınızın Dünya Turuna Türkiye’den başlaması bizi çok memnun etti. İlk olarak Doğuyla Batının birleştiği İstanbul’u tercih etmenizin nedeni nedir?
Stephen Jones: Türkiye benim için her zaman başlı başına bir esin kaynağı oldu ama Vakko’nun orijinalinde bir şapka mağazası olması da bana bu beraberliğin mutlu bir evlilikle sonuçlanacağını hissettirdi.

TRENDUS: Peki çok alışık olmayan Türk kadınlarından şapka kullanmak isteyenlere nasıl bir tavsiyede bulunursunuz? Kıyafet ve şapka kombinlerinde nelere dikkat etmeliler?
Stephen Jones: Öncelikle bir şapka birçok şey olabilir: çiçekli büyük bir şapka, küçük bir bere ve hatta bir beysbol şapkası… Şapka giymek istediğiniz daveti düşünün. Düğüne, restorana veya bir tekneye! Sonrasında deneyebileceğiniz kadar çok şapkayı deneyin, şaçlarınızı kulaklarınızın arkasına atın ve keyfinize bakın.

7 Haziran’a kadar sergilenecek Stephen Jones & The Accent of Fashion sergisini, Pazartesi-Cuma günleri 10.00-18.00 ve Cumartesi-Pazar günleri 11.00-19.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI