Ana SayfaRöportajTrendus Özel Röportajı: Karahasans

Trendus Özel Röportajı: Karahasans

Karahasans markasının yaratıcısı Simge Karahasan ile tasarım dünyası, moda ve yeni koleksiyonuyla ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Genç tasarımcı, Karahasans markası ve tasarım süreciyle ilgili detaylar için okumaya devam edin.  

Karahasans markasıyla bizi tanıştıran Simge’yi biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?
Küçük yaşlardan beri renklere, kıyafetlere ve tasarımlara olan merakım gelecekte modayı meslek olarak seçeceğimi net bir şekilde gösteriyordu. Bu yüzden seçimlerimi hep kumaşlardan yana kullandım. Eğitimimi Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünden mezun olurak tamamladım. Mesleğini çok seven şanslı insanlardanım.
 
Modaya ilginiz nasıl başladı? Markanızın temellerini atmadan önce kimlerle birlikte çalıştınız?
İlkokul ve ortaokulda resim yapmayı çok seviyorum. Resim konusunda birçok yarışmada derecelerim var. Ama moda dünyası beni daha çok cezp etti ve lisede moda tasarım okumak istediğime karar vererek üniversite seçimimi ona göre yaptım. Üniversiteden mezun olduktan sonra Türkiye’nin önde gelen tasarımcı Özlem Süer ile çalışma fırsatı buldum. Burası benim için ikinci bir üniversite oldu ve bu üniversitemi de başarılı bir şekilde bitirdim.
 
Karahasans markasını ablanız ile birlikte kurdunuz. İki farklı bakış açısını tek tasarımda birleştirmek zor oluyor mu?
Bizim küçük yaşlardan beri hayalimiz hep kendi moda markamızı kurmaktı. Markanın yönetimi için tasarım kadar pazarlama ve satışında önemli olduğunun farkındaydık. Bu yüzden ablam Bige Karahasan markanın pazarlama kısmı için eğitim aldı ve farklı markaların pazarlama uzmanı olarak çalıştı.  Ben ise hep güzel sanatlarla ilgiliydim. Tasarım yapmaktan çok mutlu oluyorum. Ama tabii ki koleksiyonu hazırlarken Bige ile tasarımların üzerinden tekrar geçiyoruz. Kullanılacak kumaşlar ve satış odaklı olma kısmında ondan destek alıyorum.
 
Genç yaşta kendi markanızı kurarak oldukça önemli işlere imza attınız. Bugüne kadar kaç koleksiyon çıkardınız ve geriye dönüp baktığınızda ilk koleksiyonunuz hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aslında ben üniversiteden mezun olur olmaz markamı kurmayı düşünüyordum.  Bu konuda ailem beni hep frenledi. Özlem Süer  House’ da çalışırken de birçok tecrübe edinmem iyiki hemen kendi markamı kurmamışım dedirtti. Özlem hanımın onayını da aldıktan sonra Karahasans kuruldu. Bugüne kadar 4 koleksiyon çıkardım. İlk koleksiyonuma baktığımda ne kadar geliştiğimi görüyorum. Önceden yaptığım hatalardan ders çıkardım ve gün geçtikçe de kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve bu çizgime de yansıyor.
 
Tasarımlarınızda sizi yönlendiren etkenler neler? Karahasans markasıyla kimlere sesleniyorsunuz? İlham kaynaklarınız nelerdir?
Tasarımlarımı yaparken her şey bana ilham kaynağı olabiliyor. Fark etmeden biriktirdiklerim koleksiyonumu oluştururken ortaya çıkıyor. Markamızla kendini özel hissetmek isteyen şehirli kadınlara sesleniyoruz. Tasarlanan her parça üzerinde özenle çalışıyor. Bunu taşıyacak kişi de kendini özel hissetmeli ve fark edilmeli.
 
Parçalarınız pek çok dizide karşımıza çıkıyor. Bugüne kadar kimlerle çalıştınız?
Tasarımlarımın beğenilmesi ve onları insanların üzerinde görmek beni çok mutlu ediyor. Birçok diziyle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Her çalıştığımız kişinin de bize şans getirdiğine inanıyoruz. Bugüne kadar Hatice Şendil, Merve Büyüksaraç, Gülben Ergen, Tuğçe Kazaz ve son olarak da henüz yayınlanmadı ama Sinan Çetin in çektiği Paris Hilton’un da konuk olduğu bir film de Paris Hilton tasarımımızı giydi. Ona özel bir elbise tasarlandı ve Amerika’ya gönderildi. Biz çalıştığımız herkesten çok keyif alıyoruz. Umarım böyle de devam eder.
 
Son yıllarda Türk dizilerinde stylingin önemi arttı. Stilini beğenerek takip ettiğiniz dizi karakterleri kimler?
Styling her zaman çok önemliydi ama bu ülkemize biraz geç geldi. Kesinlikle bir karakterin stili belirlenip ona göre ilerlenmeli. Ben en çok Nebahat Çehre ve Serenay Sarıkaya’yı beğeniyorum. Ne giyseler çok güzel taşıyorlar.
 
Kişiye özel tasarımlar yapıyor musunuz? Özel tasarımlar da fiyat aralıklarınız nasıl?
Hazır giyim dışında özel tasarımda yapıyorum. Hatta genelde ilkbahar/yaz gibi siparişleri başlıyor. Gerek mezuniyetler gerekse düğünler için kadınlarımız kimse ile pişti olmamak ve gecenin en şıkı olmak için büyük çaba sarf ediyorlar. Kişiye özel çalışmak benim bu meslekte en keyif aldığım şey. O önemli gece için aynı heyecanla hazırlanmak müthiş bir şey. Katıldıkları davetlerde hepsi benim Barbie bebeklerim oluyor. Özel tasarım elbiselerde kullanılan kumaş, işleme, işçilik gibi faktörler fiyatı etkiliyor ama bir fiyat vermek gerekirse özel dikim elbiseler 1500 TL den başlıyor.
 
Dünya çapında takip ettiğiniz isimler kimler?
Dünya modasını elimden geldiği kadar takip etmeye çalışıyorum. Önem verdiğim ve tarzını beğendiğim tasarımcılar Elie Saab ve Zuhair Murad, özellikle neler yapmış ne gibi detaylar kullanmışlar inceliyorum.
 
Stil konusunda hangi ünlü isimlerle çalışmak isterdiniz?
Stil konusunda bugünlerde Burcu Güneş ile çalışmaya başladık. İleri de Sıla ile çalışmak isterim. Çok duru bir güzelliği var.
 
2014 Baharında Karahasans markasında bizi nasıl bir koleksiyon bekliyor?
2014 baharda da yine birbirinden renkli uçuş uçuş bir koleksiyon sizleri bekliyor olacak. Şuan koleksiyon bitti çekimleri yapılıyor. Önümüzdeki günlerde görücüye çıkacak.
 
Takipçilerimiz size ve ürünlerine nereden ulaşabilirler?
Nişantaşı’nda ki showroomumuzda ürünlerimizi inceleyebilir özel dikim için 0212 296 08 34 nolu telefondan randevu alabilirler. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI