Ana SayfaRöportajTrendus Özel Röportajı: Ilse Van Alsenoy

Trendus Özel Röportajı: Ilse Van Alsenoy

20 yıldır Levi`s ile birlikte olan ve araştırma asistanlığından şimdiki görevi Levi’s Avrupa Kadın Merchandising ve Tasarım Direktörüne yükselen Ilse Van Alsenoy ile 2014 yaz trendlerini konuştuk. Röportaj sırasında Levi`s`daki yeniliklerin yanı sıra jean`ler konusunda en çok merak ettiğimiz vücut tipine göre hangi pantolonları tercih etmemiz gerektiğini de öğrendik. 

Büyük kalçalılar, kısa bacaklılar, küçük popolular… Kim hangi model jeani tercih etmeli? Kim hangi modellerden uzak durmalı? İşte Ilse Van Alsenoy ile derinlemesine gerçekleştirdiğimiz o röportaj:

Öncelikle Ilse Van Alsenoy kimdir? Ne zamandır Levi’s ile berabersiniz?
Yaklaşık 20 yıldır Levi’s ile beraberim. Araştırma Asistanı olarak başlayıp, şimdiki görevim olan Kadınlar Merchandising ve Tasarım Direktörlüğüne kadar yükseldim. Asla durmamayı ilke edindim. Levi’s® öncü bir marka ve daima ilerlemeyi ve inovasyonu sağlamak işimin önemli bir parçası.

2014 Yaz sezonunda hangi trendler ön planda olacak?
Bu yazın trendi kamuflaj olacak. Daha önce Camo kullanılmış olmakla beraber, baskıyı pikselleştirerek ve çarpıtarak yeni ve güncel bir görünüme bürünmesini sağladık. Yıpratma, kamuflaj yorumu veya ürün yüzeyinin dekoratif doku özelliği olarak kullanılan bir diğer trend ve koleksiyona daha artisttik bir ifade kattı. 

Sezonun renk trendleri ise beyaz üstüne beyaz ve beyaz ve mavi şeklinde belirlendi. Baştan aşağı siyan giyinmek kadınlar için uzun süredir adeta bir üniforma haline geldi ve tam da bu noktada, beyaz üstüne beyaz stili beklenmedik, cüretkar ve sofistike bir alternatif olarak hazırlandı. Koleksiyon, 1960’lı yılların ortasındaki Palmiye Baharında görülen klasik baştan aşağı beyaz kostümlerin güncel bir yorumu olarak modern dokuları, eskitme yüzeyleri ve ustalıklı baskıları bir araya getirdi. 

Levi’s’ın yeni koleksiyonunda ne gibi yenilikler var?
Sonbahar/Kış 2014 koleksiyonumuz, doğum yerimiz olan California’ya yolculuğumuzu devam ettiriyor. Marka olarak köklerimize dönmek bize gerçekten hoş bir duygu yaşattı ve Venedik Sahilinden esinlenen koleksiyonun ilk bölümünde güçlü bir etki yarattı. Skinny jeanleri, yüksek belleri, asit yıkamaları ve sayısız sökük ve onarımı kastediyorum.

Jean’lerde artık sadece tasarım değil teknoloji de önemli. Revel hakkında bize neler söyleyebilirsiniz?
Revel, mükemmel görünmenizi ve hissetmenizi sağlayan vücuda tam oturan jeanler üretme konusundaki en son yeniliğimiz. Levi’s’in Revel jeanleri, patentli sıvı biçimlendirme teknolojisiyle, bacakların üst kısmını, kalçaları ve popoyu şekillendirir ve kaldırır. Ayrıca siluetinizi güzelleştiren Premium süper yumuşak streç denim kumaşının yanı sıra, kadınların kıvrımlarını ortaya çıkaran özel kontur ve dikişlerin yer aldığı akıllı tasarım detayları da kullanılmıştır. 

Ve bu konuda farklı yenilikler olacak mı?
Yeni jean stillerinin yaratılması ve mevcut denim koleksiyonumuzun yüzey ve kesimlerinin geliştirilmesi konusunda sürekli yenilik peşindeyiz. Örneğin, bu sezon denenmiş ve test edilmiş yöntemlerin kullanıldığı eskitme denim yerine, lazer kesim teknolojilerini kullanarak 501®’i yeniden keşfetmeye çalıştık ve ayrıca bu modelleri  Beyaz üzerine Beyaz kumaşlarla tasarladık; kamyoncu ceketi ve kısa paçalı 501®’ler gibi parçalarda bu yöntemi uyguladık.

Bu sene bol paça mı dar paça mı boru paça mı? Hangisini daha çok göreceğiz? Moda ne yöne gidiyor?
Yeni trendlerin en heyecan verici yanı, insanların yeniden denimden söz etmeye başlaması – denim giderek daha heyecan verici bir hal alıyor! 90’lara özgü düz taşlama gibi özellikleri barındıran yüksek belli modellere kayan trend, önümüzdeki sezon tüketicileri etkisi altına alacak. Vücut kıvrımlarının sergilendiği Skinny jeanler modern bir klasik olarak yerini koruyor ve son zamanlarda bacaklarınızı süper uzun gösteren, belinizi ön plana çıkaran ve aynı zamanda da son derece rahat olan yüksek belli skinny jeanlerin popülerliğinde bir artış gözlemliyoruz. Bu sezon, bir dizi tasarım opsiyonu sunan beyaz giysi ve yıpratmanın yanı sıra, siyah, koyu indigo ve açık mavi denimi içeren farklı yüzey teknikleriyle yüksek belli modellerimizi daha rafine hale getirdik.

Kısa paça pantolon/Jeanler bu sıra sık sık karşımıza çıkıyor. Kadınlar bu modelleri hangi ayakkabılarla birlikte giymeli?
Kısa paça pantolonların en iyi yönü yaz için gerçekten son derece uygun olmalarının yanı sıra, ayakkabılarınızın güzelliğini sergilemenize izin vermesi ve böylece klasik modeller veya düz deri sandaletlerle gündelik ya da topuklu ayakkabılarla şık bir görüntü elde etmenizi mümkün kılması.

Jean seçimi çok önemlidir. Bir kişide duran jean diğerinde aynı şekilde durmaz. Bu konuda okuyuculara önerileriniz neler? Büyük kalçalılar nasıl modeller tercih etmeli? Küçük popolular hangi modele yönelmeli?
Jean satın alırken iki şeyi göz önünde tutmalıyız: kesim ve duruş. Eğer vücudunuzu şekillendirmek ve seksi görünmek istiyorsanız, kıvrımlarınıza uyan stili arayın; Levi’s Curve ID ve Revel jeanler bunun için tasarlandı. Kalçalarınız ister büyük isterse küçük olsun, Levi’s Curve ID kesim sisteminde size uygun bir model mutlaka vardır ve Slight, Demi ve Bold Curve olarak tasarlanan bu jeanler, kesim konusunda en sık rastlanan sıkıntıları ortadan kaldırarak adeta size özel dikilmiş kesimler sunar. Revel™ jeanlerimizde kullanılan patentli Sıvı Biçimlendirme Teknolojisi, stratejik noktalarda – özellikle bacakların üst kısmında ve popoda – kumaşın esnekliğini kontrol ederek vücudunuzun gereken noktalarını kaldırır ve biçimlendirir; böylece vücudunuza gereken rötuşlar yapılır. Yüzeyde stratejik vurgular, uzun dikişler ve cep yerleşimleri, mükemmel bir görünüme kavuşmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Levi’s® Revel™ jeanleri skinny ve düz paçalı ve ayrıca düşük bel ve mid-rise stillerinde hazırlanmıştır.

Peki ya kısa boylular hangi modellerden uzak durmalı?
Eğer boyunuz kısaysa, bol paçalar çok uygun olmayabilir; bu stili tercih ederseniz mutlaka topuklu ayakkabı giymenizi öneririm.

Kısa paçalılar herkese yakışır mı?
Evet. Hangi uzunluğun size daha uygun olduğunu anlamak için farklı modeller deneyin. Bu modeller spor ayakkabılarınızı, sandaletlerinizi, babetlerinizi, dolgu topuklu veya yüksek topuklu ayakkabılarınızı sergilemek için idealdir. 

Boyfriend jeanler her vücut tipine uygun mu?
Kesinlikle. Alışverişe çıktığınızdan, her zaman aldığınız bedenin yanı sıra farklı bedenleri de deneyin – büyük bedenler bu stile daha uygundur. Levi’s® 501® kadın koleksiyonu, denimde ikonik boyfriend görüntüsü için idealdir ancak streçin rahatlığını tercih ediyorsanız, streç boyfriend jeanlerini deneyebilirsiniz.

Farklı vücut tiplerine (üçgen, kum saati, dikdörtgen…) önerdiğiniz modeller hangileri?
Uzun veya kısa boylulara uyan tek bir beden yoktur – bu, sizin tercihlerinize, nasıl bir kesimle rahat ettiğinize ve neyle kombinlediğinize bağlıdır. Vücut tipiniz nasıl olursa olsun, skinny de, boyfriend stilleri de tercih edebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI