Ana SayfaGüzellikTrend Alarmı: Kızıl Saç

Trend Alarmı: Kızıl Saç

Kendall Jenner geçtiğimiz şubat ayında saçlarını kızıla boyattığında hepimiz, acaba kız kardeşi Kylie gibi o da peruk furyasına mı katıldı diye bir düşündük. Biz her an doğal saç rengi kahverengiye döner mi diye beklerken kendisi nisan ayında hala saçlarının bakır kızılı rengini koruyor ve şahane görünmeye devam ediyor. Hatta o kadar iyi gözüküyor ki, bilinçli ya da bilinçsiz olarak diğer insanların saçlarını kızıla boyatması konusunda ilham olmuş olabilir. Sydney Sweeney de son zamanlarda, Euphoria dizisinin bir başka yıldızı Barbie Ferreira gibi, açık kızıl tondaki saçları ile Kendall’a benzer bir kumral ton ile karşımıza çıkıyor. 

 
Kendall Jenner’ın saç boya uzmanı Jenna Perry, kendisi de doğal bir kızıl olunca, kızıl tonları saça doğal bir şekilde uygulama konusunda oldukça başarılı. Kendisi, tüm saç boyası renkleri arasında kırmızının bakımı en zor renk olduğu gerçeğinin farkında ve bu tonun yaşattığı komplikeliğe de alışık olsa gerek. Uzmanların deneyimlerine göre ise insanlar tüm bunlara rağmen kızıl saçlı olmak istiyor. 
 
Saç rengi kimlik oluşumunda önemli bir rol oynuyor, özellikle de dünya nüfusunun %2’sini oluşturan kızıl saçlılar için. “Büyürken kızıl saçlı olmak hiç kolay değildi.” diye itiraf ediyor Perry. Şu an ise kızıl saçın oldukça revaçta olduğunu ekliyor. Perry’nin Maude Apatow ve Zoey Deutch gibi isimlerin de dahil olduğu Jenner dışındaki müşterileri dünyanın diğer %98’lik kısmından farklı görünme hedefiyle kırmızı saç rengine sahip olmak istiyor. “Heyecan verici bir şey istiyorlar” diye açıklıyor bu durumu Perry ve bunun bir güven meselesi olduğunu da “Kalabalığın içinde göze çarpmak, dikkat çekmek istiyorlar çünkü kızıl birisi genellikle ortamdaki tek kızıldır.” diyerek ekliyor. 
 

Kızıl saç trendinin yeni bir şey olduğunu söyleyemeyiz ancak son dönemde kesinlikle daha popüler olmaya başladı. Perry ise kızıl saçın aslında geçen sene revaçta olduğunu, şimdiyse etkisinin azalmaya başladığını söylüyor. “Şimdilerde birçok A sınıfı ünlü saçlarını kızıla boyattığı için manşetlere çıkıyor ve ana akım medyada daha popüler hale geliyor.” diyerek açıklıyor. Genel olarak daha sıcak sarı, altın, kırmızı saç rengi tonlarının, soğuk ve platin sarıların trend olduğu beş ila on sene öncesine göre daha kabul edilebilir olduğunu ekliyor. 
 
Renk uzmanı ve Matrix Marka Elçisi Rachel Bodt, herhangi bir trendle insanların şu anda kırmızı renkle ve rengi kullananlarla içsel bir ilişki kurduğunu söylüyor. Kendisi kısa bir süre önce Ferreira’nın saçını siyahtan canlı bir kırmızıya döndürdü. Bu değişimin birçok müşteri için ilham kaynağı olduğunu “İnsanlar, ‘Bağ kurabilirim, benim de benzer bir saç rengim var.’ diyor. Etrafında fazlaca kızıl saçlı görerek insanlar, kendilerini bu tonda hayal edebiliyorlar.” diyerek altını çiziyor. Bodt’a göre, herkese göre bir kızıl ton mevcut. Örneğin Ferreira’nın saçının kızılı, TikTok içerik üreticisi CurvyQueenSheen’i kendi kahverengi saçını daha altın bir bakır kızılına çevirmesi konusunda etkiledi. Eğer saç renginiz doğalsa, saç açıcı kullanmadan kızıla dönebilirsiniz, sadece saç yapınız ve teniniz için doğru renk tonunu bir uzmana danışmanız en doğrusu olacaktır. 
 
Büyük bir değişim olması da gerekmiyor. Bodt, esasen saçınızı kızıla boyayan bir parlaklık tedavisine bir uygulama ile başlamayı tavsiye ediyor. “Bu, kızıl rengi denemek için iyi bir fırsat.” diye açıklıyor. “Bu uygulamanın hem iyi hem de kötü olan tarafı rengin çok çabuk akması. Dolayısıyla, eğer fikrinizi değiştirirseniz doğal saç renginize kolayca geri dönebilirsiniz ama eğer beğenirseniz, daha kalıcı bir işlem yaptırmanız gerek.”.
 
Eğer kararsız kalırsanız biraz beklemekte fayda var. Gelecekteki trendi takip edin, kırmızı saçların popülerliği azaldığında hala kızıl saç isteyip istemediğinizi bir düşünün. Bodt ayrıca peruk denemeyi de öneriyor. “Size yakışıp yakışmayacağını ve nasıl hissettireceğini anlamanın en iyi yolu peruk denemektir.” diyor. Ama deneyimlerine göre çoğu insan kızıl saçlı olmayı seviyor. Perry de bu konuda aynı fikirde: “En iyi müşterilerimden biri hayatında hiç karşı cins tarafından bu kadar arzulanmadığını söyledi!”. 

Yazar: Öykü Gönül
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI