Ana SayfaYaşamToksik bir arkadaşlığa sahip olduğunuzu gösteren 5 işaret

Toksik bir arkadaşlığa sahip olduğunuzu gösteren 5 işaret

Herkesin hayatta güvenle yaslanabileceği bir omuza ve destek veren bir dostluğa ihtiyacı vardır. Ancak, dostluk ilişkileri de zaman zaman romantik ilişkilerde olduğu gibi zorlayıcı hale gelebilir. “Kendi seçtiğimiz ailemiz” olarak adlandırdığımız arkadaşlıklarımız, birbirimize destek olmak, sırlarımızı, zayıf yönlerimizi ve mutlu anlarımızı paylaşmak için var olmalıdır. Ancak bazı durumlarda, bu ilişkiler sağlıksız bir yöne doğru gidebilir.

Eğer siz de arkadaşlıklarınızın sağlıklı olmadığından endişeleniyor ancak emin olamıyorsanız, sizler için bir araya getirdiğimiz 5 ipucuna göz atabilirsiniz.

Kapak: @taylorswift

Yargılamak

Karşılıklı güven, arkadaşlık ilişkilerinde oldukça önemli bir rol oynar. Dost olarak gördüğümüz kişilere güvenebilmeli ve yargılanmayacağımızı bilerek sırlarımızı ve duygularımızı rahatça paylaşabilmeliyiz. Eğer bir arkadaşınızın sizi yargıladığını, yanında rahat olamadığınızı ve hislerinizi paylaşamadığınızı düşünüyorsanız, bu sağlıklı ve gerçek bir dostluğa sahip olmadığınızın bir işareti olabilir. Arkadaşlık ilişkilerinde kendimiz olabilmek, ilişkinin kilit noktasıdır; aksi halde, olmadığımız biri gibi davranmaya başlarız ve bu da zamanla sağlıksız bir arkadaşlığa dönüşebilir.

Toksik kıskançlık

Arkadaşlık ilişkilerinin toksik bir hal aldığını gösteren en belirgin işaretlerden biri kıskançlıktır. Eğer arkadaşınız, hayatınızda olumlu gelişmeler olduğunda ya da sizi mutlu edecek bir şey yaşandığında negatif yorumlar yapıyorsa, bu durum ilişkinizde zorlu anlara yol açabilir. Gerçek bir arkadaş, sizi koşulsuz destekler ve hayatınızdaki güzel anlardan en az sizin kadar mutluluk duyar. Sizi yetersiz hissettirmeye çalışması, yanlış bir şey yaptığınızı veya başarısız olduğunuzu ima etmesi, kıskançlığın işareti olabilir. Sağlıklı bir arkadaşlık ilişkisinde kıskançlığın hiçbir türüne yer olmamalıdır.

Benmerkezcilik

Tıpkı ikili ilişkilerde olduğu gibi, arkadaşlık ilişkilerimizde de alma-verme dengesini korumamız gerektiğini unutmamalıyız. Her iki tarafın da hem iyi hem kötü zamanlarında duygularını ve sorunlarını rahatça paylaşabilmesi ve karşı tarafın da bunları dinleyebilmesi, sağlıklı bir arkadaşlık ilişkisinin temelidir. Eğer arkadaşınız yalnızca kendi hayatından bahsetmekten hoşlanıyor ve sizinle ilgili konularda iyi bir dinleyici olamıyorsa, bu durum arkadaşlık ilişkinizin sağlıksız olduğunu gösterebilir. Sadece kendine odaklanması, bireysel bir sorun olmanın ötesinde, zamanla arkadaşlık ilişkisini de zedeler.

İnsanların yanındaki tutumu

Eğer arkadaşınız, başkalarının yanında size karşı tutumunu değiştiriyor veya sizi küçük düşüren yorumlarda bulunuyorsa, bu toksik bir arkadaşlık içinde olduğunuzun işareti olabilir. Sosyal ortamlarda sizinle ilgili özel konuları açığa vurması veya olumsuz ifadeler kullanması, ilişkinizin sağlıklı olmadığını gösterir. Gerçek bir dost, siz yanınızda olmasanız bile size karşı koruyucu bir tavır sergiler; bu güven ve destek duygusunu unutmamalısınız.

Kötü enerji

Eğer “yakın arkadaşım” dediğiniz kişiyle buluşmaktan çekiniyor, görüşmelerden sonra kendinizi kötü ve olumsuz hissediyorsanız, bu bedeninizin ve ruhunuzun size vermeye çalıştığı bir işaret olabilir. “Arkadaşım” dediğiniz kişi size iyi gelmiyorsa, bu durum ilişkinizin sağlıksız olduğunu gösterir. Sağlıklı arkadaşlık ilişkilerinde, o kişiyle konuşmak ve görüşmek size iyi gelir; birlikteyken mutlu anılar yaratırsınız. Ancak o kişiyle bir aradayken huzursuz, gergin veya mutsuz hissediyorsanız, sağlıksız, hatta toksik bir arkadaşlık içinde olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI