Ana SayfaGüzellikTen Rengine Göre Dudak Kontürü Rehberi

Ten Rengine Göre Dudak Kontürü Rehberi

Dudak için doğru renk seçmenin, dudağın yapısı, cilt alt tonu ve ten rengine bağlı olduğunu söyleyen Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun Kurucusu, Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin, dudak kontüründe ten rengine göre seçilmesi gereken tonları anlatıyor.

Açık tenli kadınlar hangi tonları seçmeli?
Eğer cilt tonunuz beyaza yakın açıksa tercih etmeniz gereken renk aralığı yüze enerji ve canlılık katacak tonlar olmalıdır. Bu noktada enerjinizi yansıtacak ve aydınlık bir görünüm sağlayacak pembe, mercan, menekşe tonları ve kırmızın sıcak tonları beyaz teniniz için iyi bir seçim olacaktır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli etken, doğallığı koruyarak canlı bir görünüm elde etmektir. Çünkü uzun süre kalıcılık sağlayan dudak kontür, ruja gerek kalmadan dudak içini renklendirdiğinden iddialı seçimler yapay bir görüntü yaratabilir.

Kumral tenli kadınlar hangi tonları seçmeli?
Farklı renkler için şanslı olan kumral kadınlar kişisel tercihlerine göre canlı veya mat tonları tercih edebilirler. Kumral veya buğday tenli kadınlar için ideal olan renkler, doğanın renk kartelasından geliyor. Daha çok toprak tonları, canlı kızıllar, kiremit rengi ve nude tonlar her zaman çarpıcı bir görünüm sağlayacaktır. Uzak durulması gereken renklerin başında ise soluk renkler geliyor. Genel olarak toprak rengine yakın cilt için dudak renklendirmede soluk renkler kullanmak kişiyi olduğundan daha cansız ve yorgun gösterebilir.

Esmer tenli kadınlar hangi tonları seçmeli?
Esmer ten, doğru renklerle buluştuğunda doğal ve kusursuz bir görümün elde etmek mümkün. Bu noktada esmer ten ile uyumlu ve bu ten rengini ön plana çıkaracak canlı renkler kullanmaktan çekinmeyin. Kırmızı, şarap rengi, bordo ve tonlarını rahatlıkla tercih edebilir ve her zaman feminen bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer daha günlük bir görüntü hedefleniyorsa bu noktada kırmızının daha sakin tonları tam da size göre…

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI