Ana SayfaSağlıkTantracı seks geleneği hakkında bilmeniz gerekenler

Tantracı seks geleneği hakkında bilmeniz gerekenler

Sanskritçe’de “birlikte dokumak” anlamına gelen Tantra, Hinduizm, Budizm ve Taoizm’den yayılan eski bir felsefedir.  Batıdaki insanlar  genellikle Tantra’yı Kama Sutra’da resmedilen akrobatik pozisyonlar ile sınırlama ve algılama eğilimindeyken, pratik edenler konunun aslında seks ile çok az bir alakasının olduğunu belirtiyorlar.

Sex and the City dizisinin 2. Sezonunundaki “Was It Good For You?” bölümünde de konu edinilen tantrik seks geleneği dizinin yeniden popülerleşmesiyle daha sık araştırılmaya başladı. Bölümde Charlotte birlikte olacağı kişinin ereksiyon problemlerini kendi yöntemleriyle yenmeye çalışıp bir tantrik masaj dersine kız arkadaşlarını da yanında sürükleyerek katılıyordu. Günün sonunda masaj işe yarıyor ve problem çözülüyordu. Günlük yaşamı fazlasıyla etkileyen Sex and the City ile tantrik seks daha çok dile getirilmeye başlandı.

Tantracı öğretiler aslında ruhsal aydınlanmaya giden bir yol. Batı versiyonunda ise işler tamamen çiftler arasındaki ilişki ile sınırlandırılmış durumda. Integrative Transformation Center in New York City’den Cheryll, kendilerine Tantra’yı öğrenmek için gelen insanların amaçlarının partnerleri ile çok daha etkileyici seks deneyimleri yaşamak olduğunu belirtiyor. Tantra sayesinde bedenin, zihnin ve ruhun birbirine bağlandığı hesaba katılırsa, insanların amaçları çok da mantıksız görünmüyor.

Tantracı seks çok daha beyinsel ve ruhani olarak tanımlanabilir. Sürekli geçip giden enerji ile nefes alışverişinin senkronize edilmesiyle çiftler saatler boyunca birbirlerine bağlanabiliyor. Beraber geçirilen saatlerde partnerlerin her ikisi de çoklu orgazm olabiliyor. Hatta, boşalma sorunu yaşayan erkekler bile tantracı seks sayesinde boşalabiliyorlar. Ayrıca, çiftlerin birbirlerine uyum sağlayarak sekste inanılmaz dakikalar geçirmelerine de yardımcı oluyor.

Kendi evinde de workshop düzenleyen Cheryll, çiftlere birbirlerine kenetlenerek kucak kucağa oturmalarını, nefeslerini eş zamanlamalarını ve birbirlerinin gözlerinin içine bakmalarını söylemiş. Kadınlar pelvik kaslarını iterken çakra konuşmaları yapılmış. Ama ilk olarak, herkes partnerinin kalbine elini koyarak şu cümlenin devamını getirmeleri istenmiş: “Kendimi senin tarafından en çok sevildiğim ve değer verildiğime inandığım an…..”

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI