Ana SayfaErkek ModasıSwarovski Erkek Mücevher Koleksiyonu

Swarovski Erkek Mücevher Koleksiyonu

Swarovski, kadınlara yönelik takı ve aksesuar parçalarındaki deneyiminin ardından şimdi de erkeklere özel takı ve aksesuarlardan oluşan yepyeni bir koleksiyon sunuyor. Swarovski Erkek Mücevher Koleksiyonu Swarovski’nin Yaratıcı Müdürlüğü görevini yürüten Nathalie Colin, bu özel erkek koleksiyonu ile şirketin koleksiyonlarını zaten bilen ve tanıyan tüketici grubundan gelen yüksek talebi karşılayabilmeyi umuyor. Bu özel koleksiyon ile erkekler tasarımların asaletini yaşarken, sevgililerinin aşklarına cevaben artık birçok kadın da bu parçaları erkeklere hediye etme zevkini yaşayacak.

Nathalie Colin bu koleksiyonun özelliklerini, “Parlak renkler ve cesur kristallerle öne çıkan kadınlara yönelik takı koleksiyonlarımızın aksine bu koleksiyonda ışıltıyı daha temiz ve daha saf bir şekilde yorumladık. Sır dolu, gizemli ve metalik bu koleksiyon siyah tonların sonsuz zarafetine ve güzelliğine bir övgü” diyerek açıklıyor.

Gerçek anlamda çağdaş Swarovski erkeğinin yaşamı tıpkı Swarovski kadınınki gibi çok yönlü. Temel olarak temiz, tasarımı öne çıkaran, iş tarzı ve şık bir görünümü tercih ederken, akşama doğru daha liberal, isyankar bir rock and roll tarzı hatta fütürist bir tarz düşünebilir. Maceracı ruhunu ise hafta sonları özgür bırakıyor. Beş ana temadan oluşan bu koleksiyonda malzeme olarak seramik ve kesme kristal kullanıldı.

Temiz, minimalist ve kentli “Nano” serisi güvenilirliği temsil ediyor. Kolye ucu, kolye, kol düğmesi ve iki bileklikten oluşan bu seride vida şeklinden ilham alındı. Zımparalanmış ve parlatılmış çelikten vidanın uç kısımlarında yüzeyi kesimli siyah seramik kullanıldı. Modası geçmeden uzun yıllar kullanabileceğiniz bu zevk sahibi ve mütevazı serinin zarafeti yüzeydeki ayrıntılarında gizli. Deri örgü bir kayış üzerinde ve iç içe geçmiş karelerden oluşan bir zincirin ucunda da beğenilere sunulan bu tasarım dikkatleri erkek siluetine çekiyor. Çelik plak şeklinde ve kare örgü bir zincirden sallanan kolye ucuyla da seri tamamlanıyor.

“Newton” erkeği de mimari, mekanik ve modern formlara önem veriyor. Cıvata ve somun şekillerinden ilham alan bu seri beş parçadan oluşuyor. Üç boyutlu, Jet Hematite kesme kristallerle süslenen ve zımparalanmış ve parlatılmış çelikten cıvata şeklinde kolye ucuyla mekanik ayrıntılara olan tutkuya gönderme yapılıyor. Tam anlamıyla çağdaş bu görünümü tamamlamak için ikinci bir kolye, yüzük, sert bileklik ve anahtarlıktan oluşan serinin diğer parçalarında da aynı malzeme üstü kesik piramit şeklinde metalik siyah kristallerle birlikte kullanıldı. 

Maceracı, içgüdüsel ve yabani kent erkeğini temsil eden “Nevada” temasında timsah figüründen ilham alındı. Büyük çelik halkaların iç içe geçtiği son moda zincir bileklik bileği şık bir biçimde sarıyor.  Ucundaysa tamamı Jet kristallerle pave işlenmiş bir timsah başı güçlü çenesiyle avını yakalamaya hazır. Bu parçayla uyumlu zincir ve bilekliğin halkalarında ve benzer temalı deri kayışlı bileklikte de yine zımparalanmış ya da parlatılmış çelik kullanıldı. Kolye ucu, anahtarlık ve para klipsi Pointiage® tekniğinin uygulanmasında kullanılan dokuda metal bir plakayla kaplandı. Timsah derisini andıracak şekilde dikdörtgen plakaya farklı tonlarda ufak Jet Hematite kristaller Pointiage® tekniği kullanılarak tek tek elle işlendi. Yaratıcılığımızı özgür bırakmamıza olanak tanıyan Swarovski’ye özel bu tekniği kadın koleksiyonlarımızda da sıkça kullanıyoruz.

Rock esintileri taşıyan “Nightfall” temasında ise deri ve kristal şık bir biçimde yan yana getirildi. Bu seri size klasik bir “kötü oğlan” havası katacak. Güçlü, gotik bir ifadeye sahip kalın bileklik yakma işlemiyle üzerinde farklı tonlar elde edilmiş siyah deriden üretildi. Bileklik kristali andıran kesimli yüzeylere sahip parlak siyah PVD çelikten iki çatal tokayla bağlanıyor. Ayrıca orta kısmına kırk adet kesme Jet Hematite kristal kusursuz diziler halinde yerleştirildi. Tepesi kesilmiş birer piramidi andıran kristaller erkeksi ifadeyi güçlendiriyor. “Nightfall” teması ayrıca biri tek, biri çift sıra kristallerle bezenmiş iki ayrı bileklik ve kare örgü bir zincirin ucunda, kolye olarak da yorumlandı.

“New England” serisindeki parçalar Anglosakson okullarındaki kampüs yaşamından ve spor klüplerinin amblemlerinden esinlendi. Kristal ve epoksiyi kusursuz biçimde bir araya getiren bu seri şirketimizin bu ilk erkek koleksiyonuna renkli bir dokunuş kattı. Bu serinin öne çıkan parçası saf ve sade çizgilere sahip parlatılmış çelikten çağdaş bir mühür yüzüğü. Buna uyumlu kolye ucu, anahtarlık ve kol düğmelerinde de parlatılmış çelik kullanılarak parçaların erkeksi cazibesi öne çıkartıldı. Bu temanın seçkin tasarımlarında koyu yeşil, mavi, kırmızı ve siyah parlak epoksi kullanıldı ve üzerine baget kesimli Jet Hematite kristal ya da piramit şekilli ufak kare kristaller yerleştirildi.

“Mooncarbon” serisinde de yenilikçi bir malzeme kullanıldı. Parlatılmış çelikten üretilen parçalardan her birinde antrasit karbon lifi ve Jet Hematite kristal bir arada kullanıldı. Bu göz alıcı birliktelik hem spor, hem teknolojik, hem de modası hiç geçmeyecek bir tarz sunuyor. Kolye ucu, bileklik, yüzük ve anahtarlıktan oluşan bu seri modern, seçkin ve gerçek anlamda erkeksi.

Erkek dünyasına da adımını atan Swarovski’de böylelikle yeni bir dönem başlamış oldu. Kristal kesim tekniklerinde ve avant-garde malzemeler kullanmadaki kusursuz becerisi sayesinde Swarovski şüphesiz 2011 İlkbahar/Yaz koleksiyonuyla da hayranlarını kristalin büyüsüyle kendinden geçirecek.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI