Güzellik ürünlerimizin üzerindeki etiketleri okuma konusunda daha bilinçli hale geldikçe ve farklı cilt bakım bileşenleri hakkında giderek daha fazla bilgi sahibi oldukça, çoğumuz saç bakım ürünlerimize çevre kadar saç tellerimiz için de iyi olup olmadığını kontrol ederek karar veriyoruz.
Kapak: @annastrup
Bazılarımız, bileşenlerin sorumlu bir şekilde tedarik edildiğinden emin olmak için organik şampuanlar ve saç kremleri ararken, diğerlerimiz sülfatsız şampuanlar bulmaya odaklandık. Peki neden? Çünkü güzellik ürünlerinde yaygın olarak bulunan diğer birçok kimyasal gibi, sülfatlar da güzellik malzemeleri kara listesine dahil edildi.
Normal, günlük şampuanlarda sülfatlar kullanıldığında, geriye çok güzel duran köpüklü bir içerik kalır ve bu ürün, arındırıcı şampuanların yanı sıra saçları derinlemesine temizlemek için harika olabilir. Bu nedenle, saç spreyleri, jeller ve kuru şampuan gibi şekillendirme ürünlerinin hayranıysanız, o zaman sülfatlı bir şampuan kullanmak saç derinizde ürün birikmesini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, saçınızın kuru olduğunu, boyadığınız saç renginizin kalıcı olmadığını düşünüyorsanız, sülfatsız şampuanlara geçmeyi düşünebilirsiniz.
İşte sülfatsız bir şampuanın size göre olup olmadığı hakkında bilmeniz gerekenler…
Sülfatsız şampuanlar saçınıza ne yapar?
Aslında sülfatsız şampuanların özelliği, saçınıza yaptıklarından çok yapmadıklarıyla ilgilidir. Saçınızı kurutmaz ve sülfatın arındırıcı özelliğini taşımadığı için saçınızın rengini hızlıca akıtmaz.
Şampuanımın sülfatsız olup olmadığını nasıl anlarım?
Şampuanınız sülfatsız olduğunu söylüyorsa güvendesiniz. Eğer yine de ekstra emin olmak isterseniz şampuanlarda bulunan iki yaygın sülfat için etiketi iki kez kontrol edebilirsiniz: sodyum lauril sülfat (SLS) ve sodyum lauret sülfat (SLES).
Benzer bir diğer yazı >>>>> Makyaj yerine cilt bakımına yatırım yapılması için 5 neden