Sudi Etuz, Fashion Week Istanbul kapsamında sunacağı SS22 koleksiyonunda, memleketi Adana’dan yükselen Anavarza Efsanesi’ni yorumluyor. Hikâye, efsanenin geçtiği Anavarza Kalesi’ni günümüz Adana’sında görerek, geçmişle bugün, gerçekle simülasyon arasında bir panorama sunuyor. Arka plandaki tarihsel mekanlar ve Adana urban hayatına göndermelerle bir tür füzyon yaratılan filmin hikâyesinde, aşk ile çatışma unsurları epik bir formda işleniyor.
Sudi Etuz’un SS22 filminde yorumladığı efsaneye göre, Anavarza Kralı’nın güzelliğiyle nam salmış kızına talip olan Sis Kralı veliahtı, Adana Hürriyet Mahallesi’nden günümüz getto kültürünün prototipi sayılan bir genç. Kendine özgü saç stili ve giyim kuşamıyla, arabesk kent kültürüne referans olan delikanlının kostümü, Sudi Etuz bakış açısıyla izleyiciye sunuluyor. Güzel prensesin diğer taliplisi Misis Kralı’nın oğlu ise filmde bir sokak dansçısı olarak vücut buluyor. Şehrin sokak kültürünü canlı tutan yegâne mekanlardan olan Atatürk Parkı’nda, kaykaycılar arasından seyirciye el sallayan Misis Kralı’nın veliahtı, ilerleyen anlarda kıyasıya bir savaşın tarafı olmaya hazırlanıyor.
Filmde, Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı’ndan tiyatro oyuncusu iki eskrimci çeşitli aksiyon sahnelerinde her iki krallığın elçileri olarak kadraja giriyorlar. Kralın genç güzel kızını canlandıran İstanbul Modern Dans Topluluğu dansçısı Huri Murphy’le birlikte tüm karakterleri, Anavarza Kalesi’nden Kazancılar Çarşısı’na, Atatürk Parkı’ndan Seyhan Nehri’ndeki romantik bir gondol sahnesine kadar bir çok noktada izliyoruz. Filmin izleğini oluşturan majör element ise tüm hikâyenin bir bilgisayar oyunu dünyasında geçtiğini sürekli hissettirmesi. Sudi Etuz’un bir önceki sezon filminden aşina olduğumuz başrol karakterin bir avatar olduğunu ve oyundan çıkış yolları aradığını anlıyoruz. Yer yer büyülü gerçekçiliğe göz kırpan anlatımıyla Sudi Etuz, aşkın ve savaşın tüm taraflarını izleyiciyle birlikte büyük düello sahnesine hazırlıyor.
Koleksiyonu Sudi Etuz imzası taşıyan tüller, sürdürülebilir denim kumaşlar, sürdürülebilir ketenler, geri dönüşüm polyester fistolarla hayat bulan 35 parçadan oluşuyor. Beyaz, siyah dengesinde pastel tonlarda mavi, sarı ve bejler sezonun sıcaklığına eşlik ediyor. Bra etkisinde farklı bağlama teknikleriyle birleştirilmiş mikro üstler, pleksi boncuk detaylı yarı transparan denim pantolonlar Güneş Dericioğlu’nun çanta ve aksesuarlarıyla kombinleniyor.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.