Ana SayfaModaSkandallar Kraliçesi `Kate Moss`

Skandallar Kraliçesi `Kate Moss`

Yalancı! Halbuki o yemin etmişti bir daha kokaine dokunmayacağına dair. Bundan tam dört sene önce kokain çekerken basılan, internete yayılmış gizli bir video Daily Mirror dergisi tarafından yeniden ele alınmış. Kate Moss, kendi hatasından dolayı ününü kaybediyor! Servetini dökerek tedavi gördükten sonra top model daha da ünlü oldu. Gizemi hâlâ sürüyor ama yavaş yavaş her şey açığa çıkıyor, bir sonraki otobiyografisinin hiç satmayacağını gösteriyor.

15 Eylül 2005’teyiz. O gün Kate Moss resmi olarak CV’sine ekliyor: “junkie”.  İnternette, cep telefonuyla çekilmiş gizli bir video dünyanın her yerinde dolaşıyor. Mankeni CD kutusunun arkasında kokain hazırlarken ve sonuna kadar çekerken, ardından kahkaha atarak sandalyeden düşerken görüyoruz. Pudra etkisini gösteriyor! Londra’dayız, hayat arkadaşı Pete Doherty müzik stüdyosunda çalışıyor. Yakın arkadaşları ve o, Kate’in etrafında sivrisinekler gibi dolaşıyorlar. Ama Kate çantasının içinden mutluluk veren enerjisini ve muzipliliğini çıkarmıyor. Bu sahne internette yayınlanarak ve daha sonra “Daily Mirror”da çıkarak tek bir şeyi doğruluyor: Kate Moss bir yalancı.

“Bütün hatalarımı üstleniyorum”

O hep kokain bağımlısı olduğunu inkâr eden kadın yakalanıyor ve besbelli çok tecrübeli. Bu olayın sonuçları da gecikmiyor. Bir hafta dolmadan, mankeni kullanan markalar boğuşuyor. H&M, Rimel ve Burberry sırayla güçlerini kaybediyorlar, Chanel’in Coco Mademoiselle isimli parfümü birden değişik bir konuma geçiyor ve ünlü mankenle sözleşmesinin vadesi bitmek üzere olduğunu, yenilenmeyeceğini vurguluyor. İngiltere kraliçesinin dediği gibi: “We are not amused.” Kimse kendini 5 gün önce bitiren biriyle bağdaştırılmak istemez. Kanamayı durdurmak için bir dakika bile beklememek lazım. Bir basın bildirisi yayınlanıyor. “Bütün hatalarımı üstleniyorum” diyor Kate. “Yüz yüze geldiğim sorunlar olduğunu kabul ediyorum ve çözmeye başladığım önlemler almaya başladım. Tavırlarım yüzünden kırdığım herkes’ten özür diliyorum.” Yine de bir şey değişmiyor. Scotland Yard ve millet hâlâ şokta. Çünkü skandallar kraliçesi bu kez boyunu aştı.

Halbuki 31 yaşında kazandığı ödül listesi, meslek hayatı boyunca en parlak olanı. Kate, doğum yeri olan İngiltere’de John Galliano tarafından keşfedildi ve onun sayesinde 15 yaşında defileye çıktı. Üç sene sonra Amerika’da Calvin Klein ile ilk sözleşmesini imzaladı. Daha sonra 1981de Cerutti, Banana Republic, Versace, Yves Saint Laurent, Gucci, Louis Vuitton, Celine, Stella McCartey ve birçok başka marka ile çalıştı. Ama bu yeni skandalla geliri senede 2 milyon eurodan’da aza düştü.

İngiliz güzelin vazgeçilmez özelliği, birden gelişen bir fotojeniklik. Tüm dünyada Kate tarafından gerçekleştirilen sayısız dergi kapakları… Yeteneğini en büyük fotoğrafçılar, objektifler önünde sergiliyor: İstemeden poz veriyor. Mesleğimizde sadece Juergen Teller onu         “korkunç” buluyor ve ekliyor: Sanki Kate Moss’a belli belirsizce benzemek ona yetiyor. Bu bir iltifat. Kate, zayıf, yaramaz, biçime uygun, mantıksız, küstah, baş döndürücü, uyutucu… Ve suskun. Her yerde aynı yüze rastlamadığımız ama gizli bahçesini gizler gibi bir sessizliği var. Ama her şeyden önce Kate “cool’luğun” amblemi.

Bu kez bedel ödemesi gerek!

İhmal edici havası, ucuz ve şık, bohem ve klas, seksi ve masumiyetten oluşan açıklanamaz bir kavram. Özetle boş sonuçları olan araştırmalara göre bir “Fashion Victim.” Bununla birlikte Londra’da her şey yerle bir oldu. Modanın kurbanı tabii ki Kate. Normalde her zaman hazır olan manken, H&M’den bir şans daha almak, bir sonraki koleksiyonun yüzü olmak için yalvardı. Açıkçası, Kate Moss evini kurtarmak istiyor! Tek bir çaresi vardı: Tedavi görmek. Zaten daha önce görmüştü. 1998’in kasım ayında düzensiz yaşam tarzı onu tüketmiş ve Londrada Prirory kliniğine yatmıştı. Birkaç hafta sonra düzelip işine geri dönmüş bir şekilde “Vogue” dergisine açıklama yapmıştı: “Hepimizin defilelerde sarhoş olma alışkanlığı var. Sadece güzel vakit geçirdiğimi düşünüyordum ve zaten öyle oldu. Senelerce bunun zararı bir şey olacağı aklımdan geçmedi.

Bu sefer Kate’in bedel ödemesi lazım. Arizona’da yıldızların uğrak yeri olan Meadows de Wickenberg kliniğinde tedavi gördüğü sürece bu olay unutulacaktır. Ve işte 30 gün boyunca dünyadan kopuk ve ilişki içerisinde olduğu Pete Doherty’den uzak. Ama Kate kötü bir görüntü sergilenmeyeceğini çok iyi biliyor ve tam tersine medyatik bir ateş hazırlıyor. Böylece, skandaldan birkaç ay sonra Eylül 2005’te “Vogue” dergisi hemen onun yardımına koşuyor. Özel bir baskıda 4 değişik kapakta yer alıyor, Catherine Deneuve, Alexandre McQueen ve Johnny Depp gibi isimler, Roberto Cavalli, Longchamp ve Virgin Mobile gibi markalar onu destekliyor. Ve Kate yükselişe geçiyor.

Kendini zorla kabul ettiren, kısa sayılabilecek (1,67m) mankenin böyle sıradan bir nedenden içinde bulunduğu dünyadan ayrılacağını mı sandınız? 18 yaş altı “iyi aile” gençlerinin kokain tedavisi gördüğü dönemde o superstar mı podyumlardan düşecek? Mücadeleci tavrı ikonun içinde saklı. Bu küçük düşmeye ve bazı kontratlarda finansal bakımdan gerilemesine rağmen Kate Moss ileriyi düşünerek yeni işler kazandı. Yeni bir parfüm için anlaşma imzalandı. İlk ikisi Kate by Kate Moss ve Velvet Hour büyük bir başarı sağladı ve her şey bize Kate’in ilkbahar 2009’da Summer Time ile popüler bir başarı sağlayacağını gösterdi.

Onunla her şeye hazırız

Başka bir kontratta ise “Topshop”, “haftada 300 yeni stil” sundu. Satışlar patladı. Kuyumcu Fred ona Melvin Poupaud ile birlikte çalışacağına söz verdi ve satışlar tavan yaptı. Kate’in cebine ardı ardına paralar girdi ve konumu daha da yükseldi. 2006’da sanat eserine dönüştü. İngiliz heykeltıraş ve aynı zamanda artist Marc Quinn ile Charles Saatchi’nin devasal koleksiyonuna eklendi. Londra’daki galerinin ortasında Kate Moss’un mermerden yoga yaparken çekilmiş heykelden pozu duruyordu: Sfenks. Yeni bir tanesine gerek varmış gibi iki sene sonra artist “Siren”i yarattı. Tek olan altın parça, iki milyon sterline satışa sunuldu. Artistin açıklaması: “Heykelini yaptığım insanın şimdiki zamının ideal güzelliğini sunması gerektiğini düşündüm.” Sadece bu! Mankeni çekiştirenler için yazık. Bundan böyle sanatın sayesinde Kate Moss herkesin aklında altın değerinde.

Ve sonra Kate en üst seviyeye tırmandı. 2007’de “Forbes” dergisi yılda iki milyon euro geliri olan Kate’i servet bakımından ikinci pozisyona yerleştirdi. Kate Moss şansının geri geldiğini hissetti. 35 yaşındayken nihayet anılarını yazma yaşına erişti. Otobiyografisinin yolda olduğunu öğrendik. Kate, Bay Richard Branson’un onur konuğu olarak haziran sonu uçak şirketi Virgin Atlantic ile 25 yıllık arkadaşlıklarını kutladı. Fırsattan istifade işadamı rotasını New York’a “beautiful people” partisine yönlendirdi. Küçük kırmızı elbise (Virgin Atlantic şirketinin kod rengi) ve Yves Saint Laurent ince topuklu ayakkabısı ile göz kamaştıran Kate’e oturucağı yere kadar Branson eşik etti. Büyük sanayici Kate’i 15 yaşından beri tanıyordu ve Storm Models sosyetesinin başlarında geliyordu. Bu otobiyografi 2005’te yazılacaktı ki birden skandal ortaya çıktı. Atlantik ötesi kutlama sırasında Branson gazetecileri otobiyografinin biraz kendine göre düzenlediğini açıkladı. Branson ve Moss arasında 1 milyon sterli değerinde genel bir anlaşma yapıldı. Artık sayılardan bahsetmeyelim. Daha çok Moss’un bize sırlarını açıkladığı ve uluslararası turne promosyonundan yararlanacağı kitabını düşünelim. Bize ele geçirdiği sayısız erkeklerden bahsedecek mi? Ona Mario Sorrenti, Jesse Wood (Rolling Stones’daki Ron’un oğlu), Billy Zane ve Leonardo DiCaprio gibi Amerikalı aktörler ile olan maceralar ödünç verdik. Ben bile Korsika’da onu bir yaz akşamı kayan yıldızlar eşliğinde adını söyleyemeyeceğim çekici biriyle bastım. “Johnny Depp veya yakın zamandaki Pete Doherty ile olan Love story’nin” gizli perdesini kaldıracak mı? Sayısız Rolling Stones kızları, Anita Pallenberg ve Marianne Faithfull, Hollywood’lu Sofia Coppola ve Liv Tyler, suç ortakları Sadie Frost ve Sienna Miller’dan bahsedecek mi? Yoksa hayatını sarmalayan sırının arkasında gizlenecek mi? Kate Moss ile aldatılmak hariç her şeye hazırız.

Skandallar kraliçesinin fotoğrafları için tıklayın…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI